Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: munja Date: 14 Decembar 2017, 23:16:00
Čika Marina će donese kolače kao i svake godine :)
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 14 Decembar 2017, 23:32:46
Munjo, preuzmi stafetu... Podrzacemo "Bleja kup " .
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: munja Date: 21 Decembar 2017, 19:28:43
Uhhh ogladeh nešto...
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 21 Decembar 2017, 21:10:40
" MUSAKA ZA
"
Za razliku od drugih jela, ovde treba malo da se radi, al' nije neka zeznuta algebra .
Spremali smo je na Dunavu, al' evo sad kucno izdanje za mene i sina, i recept ko želi da proba. Nije za dijetu !
Sastojci:
- 400-450g s. mlevenog mesa
- 400-450g j.mlevenog mesa
- 50g slanine sitne kockice
- 2 sargarepe narendane
- 2 manja praziluka iseckana na kolutove
- b.luk 2-3 čena na kockice
- 8 vecih belih krompira
- 1 kasika maslinovog ulja
- topljeni sir (recimo 2 neka namaza)
- 4 jaja
- 1-1.5 dl pavlake za kuvanje
- 150g uvrelog kajmaka (starog koji rezi malo)
- 1 kasika putera
Zacini:
- so
-biber razni
-vlasac
-majoran
-sremuš
-mlevena paprika ljuta
Priprema:
1. Krompir se prokuva u slanoj vodi ali ne do kraja. Otprilike kad provri jos 10 min. Ohladi se brzinski hladnom vodom, procedi se lepo, i isece na kolutove poprecno a jedan se isece uzduzno. Krajevi krompira sluze za popunjavanje rupica izmedju .
2. Za to vreme se lagano na kasicici ulja dinsta praziluk, b.luk , i sargarepa sa slaninicom. Kad malo omeksa , ubaci se meso , posoli, doda se biber, vlasac i malo pojaca vatra da se meso razjedini i pusti vodu , i dalje se mesa i dinsta sve zajedno dok se lepo ne razlozi meso i dobije boju. Ja namerno ne dinstam do kraja povrce , da bar nesto ostane da vredi.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: munja Date: 21 Decembar 2017, 21:12:43
Otkazujemo nosorozi i žirafe za kup Miha pravi musaku
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 21 Decembar 2017, 21:29:27
ќе го направиме ако е потребно
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 22 Decembar 2017, 11:43:52
ovu probajte, fantasticna je
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Perisha09 Date: 22 Decembar 2017, 12:28:29
Laki
za recept, ova musaka govori sedam jezika. Inače sam u Grčkoj jeo najlepšu musaku.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 22 Decembar 2017, 14:02:21
Kada smo već kod Grka, doduše i Grkinja, evo jedan koji je meni omiljen, klip je jer neću da varam, ne spremam ga ja u kući, već moja žena
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 22 Decembar 2017, 21:17:03
Odlicno i jednostavno.
I vrlo je nonsalantan nastup u kuhinji, sto je bas nekako tipicno za Grke po mom kapiranju .Simpa je mala skroz.
Jedino se pitam kad iseces patlidzan da li se sadrzaj prospe ko iz kipera po tanjiru... ?
Ako se prospe, onda bi moglo da se malo poigra u slojevima mesa kad se popunjava , npr. stavi se neki tanko seceni kackavalj da veze, ili tanji sloj besamela sa manje mleka da ga veze jaje ...
Probacemo svakako ovu igricu, lepo izgleda.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 23 Decembar 2017, 07:22:38
pravim ovaj recept odavno, jer volim patlidzan u svim oblicima. i ovako pecen i pohovan itd. ali ova napravila13 min video od najprostijeg recepta, ulje u besamel, ne gleda koji paradajz uzima itd. dokona domacica...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Goachild Date: 23 Decembar 2017, 10:37:49
Мммх...
Ред пуњених парика, ред пуњених тиквица,
ред пуњених патлиџана. Налити куваним соком од парадајза, између поређати кромпир исечен на крупне кришке.
Прво што се поједе је пуњени патлиџан.
Може и салата да се прави од истих, иста прича као залучена печена паприка.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: no names Date: 23 Decembar 2017, 12:08:18
E kuvari...pozdravlja Vas moja baba Zorka sas sve pitu na oklagiju i sas domaći koziji sir
Inače bakuta je made in Bosnia pa možete predpostaviti kako je ukusno ovo nezdravo staro jelo
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: vladimir022 Date: 23 Decembar 2017, 15:13:47
Salji pite jedem prasetine od Svetog Nikole hahahah
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 23 Decembar 2017, 16:18:51
Bakuta me podseti na onu iz Rana kad se napušila onih AngloAmeričkih!
Branko nadam se da se ne ljutiš,u trenutku sam zaplakao....pozz za baku!