Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pex Date: 28 Februar 2018, 22:00:04
E momci,
kao vino, pasulj sa hamburskom slaninom u konzervi ali samo preko 10 godina starosti, njami, sto kaze moja cerka.
E vojska!!!!

Pozdrav!
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: petar_kozic Date: 28 Februar 2018, 22:04:02
Pa je otvoriš onako ne podgrejanu, a ono gore se stegla mas' kao pak za hokej !

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pex Date: 28 Februar 2018, 22:06:24
heheheheheheheheheheheeheheheehehehehee
umreh od smeha, evo jos jednog pravog iskustva iz vojske.

Pozdrav!
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Dva vuka Date: 28 Februar 2018, 22:12:37
Hebote, pa ostalo je još nešto nas vojnika  :shocked: doduše, sve trećepozivci   :cheesy: možemo samo da se ukopavamo ... nema beganja  :lol:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 28 Februar 2018, 22:21:18
Kiseli kupus uvek bez mesa(velika konzerva da se vidi raskoš) i mala konzerva ovčetine. To je naterivalo suze na oči koliko je smrdelo, ali dođe dan kad je to delikates bio i polu od male cigle bi pojeo. Ipak naj lepši mi je bio čaj ujutro za doručak iz šolje za supu koja se posluživala za ručak(nije se prala detaljno jer se pralo ručno) a gore masnoća pliva eh tugo kamilica sa pilećom masnoćom nema dalje.  :tongue: i tako 15- est meseci.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: marina1983 Date: 28 Februar 2018, 22:24:50
2W, ti si se još i lepo hranio  :cheesy: A ovaj keks uvek bio cvrvljiv svaki pun žiška a jeo se samo puca  :cheesy:
Eh te vojska! Koliko   jedna sitnica može da pruži zadovoljstva , bude ukusna i slatka pa to je čudo .
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 28 Februar 2018, 22:30:19
2 reči za vas - rizi-bizi  :wink:

A o slavljima brda kranjske kobasice, sveukupno jedno 3, max 4 puta za 12 meseci  :bye:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Dva vuka Date: 28 Februar 2018, 22:35:45
Nije to ništa Bato ... mi smo na zimskom preživljavanju na Pokljuci  krali konzerve od ćuka  :sad: On nije bio na preživljavanju , imao je pun obrok ko oficir ... posoliš malo , pomešaš sa crvljivim(proteinskim) dvopekom, podgreješ i da vidiš  :ok:  :cheesy:
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 28 Februar 2018, 22:41:51
"Drnč" je za one koji ne znaju, isto kao kad odes u hotel 5***** na Svedski sto za dorucak (uplacen ti polu-pansion) , a uvece ti ostatke osure u  7 pasta kao starter ,i nekih "ala Kar(A)t " salata ... Samo to je sad vrhunska prevara, a ova iz vojske je realna. Gladan si ko voz , lokomotiva ti nikad nije blizu da uhvatis meso, al' moz' da prodje. Samo 'leba imas u neogranicenim kolicinama i imalin.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 01 Mart 2018, 15:27:21
Ja ogladneo na poslu, daj bre Matori više taj Drnč  :lol:
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 01 Mart 2018, 15:48:15
"Drnč vo Kojot "

Uslovi:
Juče je bio minus u plus beskonačno (matematički ispravno napisano ) , i  sad kao treba da idem u radnju  ? Ma brrrrr , nisam lud ...Nego, da vidimo kako da prevarimo ukućane...Hmmm !?
Prvo otvarih sve fioke od zamrzivača , sa namerom da vidim šta od sadržaja  NIJE za ribolov.
Opa, imam baš izbor ... ?!
E,  moj domaćine, opremljen si isključivo za noćnu stražu za soma i šarana. Nema veze, repetiraću šta nađem ... Idemoooo !
Pašće neki dobar  Drnč od postojećih čaura .

***
Sastojci iz magacina za "nemensku" proizvodnju  :
- 1 sveže zaleđena mešavina za rusku salatu iz radnje (cirka 450g sa ledom)  ;
- 1 sveže zaleđeno parče dimlj. vrata . Ovo mi ostalo od Bleja kupa od ruske salate,  pa sam zaledio ostatke  (cirka 200g u hibernaciji)
- 1 sveže zaleđena šoferka na autu ( upss...to nije deo recepta)
- 1 sveže zaleđen kulen (dve kriške isečene na snagu i usitnjeni )
- tobako čvarci - dve supene kašike ( nisu zaleđeni nego često ove naduvane držim  u frižideru zbog kuvanja);
- 1 glavica c. luka Skajvokera  ;
- 1 kašičica b. luka ( onaj "metod miks" u prahu iz samoposluge) ;
-  2 kašike ulja sa Galapagosa od komodora lično  (zamalo) , ili od neke masline ako se nađe;
- Fider mix začina:   Sremuš , SoL bez Leb, Biber  Dzastin,   R&R paprika (domaćinka mlevena ljuta i besna  )  ili  čili ulje umesto  ;

Priprema ( bez reči):


Dakle , turio i vratio se za 15' ✔️
Prevario sam ukućane i ne bune se
Ni lebac nisam imao, al' ovo imam... Dobra preporuka, samo se malo pecne ili gurne u mikrotalasnu
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Dva vuka Date: 01 Mart 2018, 16:05:17
Pošto je spremano u tavi , a služi se sa libanskim hlebom , pun naziv jela je "Drnč Taliban Kojot"  :cheesy:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 01 Mart 2018, 16:29:06
ma najbolji dnrč je muckalica od raznog rostilja ponedeljkom
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: vladimir022 Date: 01 Mart 2018, 16:33:30
Ihh jos kad pretekne luka sto se izdinsta u serpi.. mada to su retke situacije

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 01 Mart 2018, 17:03:10
xe xe ... Kojotski Taliban