Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Gremlin Date: 08 Januar 2020, 21:57:57
Ima taj sač od bureta svoju prednost, ali i manu...tanak je i brže se ispeče u njemu, ali i lakše zagori ako ne paziš...

Zar ti nemaš onu fantastičnu kombinaciju roštilj-sač-furuna "3 u 1" ?

U zemljanom može da se sprema tako što žar iz furune prebacuješ na otvoreni deo (za ražanj-roštilj) i polako dodaješ okolo i odozgo.

:wink:


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 08 Januar 2020, 22:52:14
Ma kad se zatrpa sac, to je to... Al' tu mozes da padnes na popravni za par minuta greske .
Zato je danas "polu-otvoren", a inace je po meni pravi sac u 3 poteza.... Turi unutra sve, zatrpaj , i izvadi kad treba..... Posle je samo "otvori i posluzi"  , a i taj deo moze da se doradjuje i krcka dok se sluzi, al' vadis se da tako treba.
Gore je uvek...da izgori !
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Majdan Date: 09 Januar 2020, 09:30:46
Govedje repove imate u Matijevicu, samo ih treba poruciti par dana ranije 540 din /kg, ja cesto uzimam.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Goachild Date: 09 Januar 2020, 09:48:16
Хвала за инфо за репове!

На први поглед делује да је месо препечено и да нема сокова и масноће.
Спадало је месо са костију, а остало се топило. Једино што нећу користити више су свињска ребра јер ту нема пуно меса и масноће па се се брзо спрже.
Сач је велик и доста стане свега. Кромпир попије нешто, а богами и ја...
Сипао сам једно лепо пиво 0.5 преко свега. Нисам написао да сам месо зачинио медитеранском мешавином и зачином за гирос.
Мислим да сад могу да осетим тај мирис!

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Gremlin Date: 09 Januar 2020, 09:49:09
Ja u "Matijević" ne ulazim ni pod razno...
Goveđi repovi mogu da se nađu u boljim mesarama, samo treba poraniti.

:wink:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 09 Januar 2020, 10:11:40




Ovako je to kod mene izgledalo na Bozic - jagnjeci sac.

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Goachild Date: 09 Januar 2020, 10:18:46
"Јагњећа баклава"
:cheesy:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Gremlin Date: 09 Januar 2020, 10:21:42
Dule, mnoooogo ti je lep taj "krematorijum"

smiley033
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 09 Januar 2020, 10:29:23
Gremline, jes lep al opasnu maglu stvara  :lol:


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Gremlin Date: 09 Januar 2020, 12:39:42
Opasno ti radi ta vuruna...ma stranu što je ceo objekat prelep.

smiley033
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 09 Januar 2020, 13:03:00
DuleN@   Je l' tu deda Djenku obradovao ?
Odlicno izgleda  !
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 09 Januar 2020, 13:17:15
mihabg,
Mnogo se Djenki obradovalo u ovoj vurunici, a dace Bog da tako bude i u buduce...
Steta sto sam prestao da jedem hleb, a moglo se tu svasta peci...  :cheesy:
Gremline,
Da je lepo- jeste, al mnogo tu kusura ima... Ove godine cu morati da preradjujem loziste, jer je sav beton na dnu popucao, pa sam upravo sada u akciji traenja nekog majstora koji postavlja samot, da to krsteno odradimo i da se vise ne sekiram...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Gremlin Date: 09 Januar 2020, 16:55:10
Kako popucao ?
Zar firma koja je radila ne daje neku dugogodišnju garanciju za toliku gomilu para ?
Meni je neki klinac radio kamin 2002. godine, spalio sam sigurno 40-50 metara drva do sada, i ništa nigde nije ni mrdnulo.

:sad:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 09 Januar 2020, 18:17:17
Loziste je sastavljeno od dva dela. Na tom delu gde se dodiruju vec sada je rupcaga skoro 2,5 cm.. Kruni se beton od toplote... Ocito je to namenjeno ljudima koji ne koriste mnogo al vole da imaju... JBG, sredjivacemo greske proizvodjaca, sta mi drugo ostaje...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: marina1983 Date: 09 Januar 2020, 18:22:23
Probacu da ti nadjem br od coveka sto ceo zivot radi samo zidane peci i kamine .
Gremline , busili smo rupe na onim kaminima da probamo  , ma jok nece da vuce i dalje , dolazi ovaj gore navedeni na prolece da prezida odzak