Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 11 Novembar 2017, 22:49:43
Ko velim , trebalo bi da : Male tajne, fore, cake, misljenja, recepte , diskusiju , instant ili do koske kuvanja, nekako povežemo ko temu .
Verujem da puno ovih VsD članova voli da čeprka po kuhinji,  ili da spremi neki specijalitet. Pošto sam i probao neke Vaše umotvorine na licu mesta , mislim da je vreme da malo razmenimo iskustva i razmisljanja.
Neke Vaše fore  sam primenio, neke prilagodio sebi i mojoj ekipi , neke jednostavno ne spremam tako,  itd. Ali volim da ucestvujem i probam, jer to mi sigurno dobro ide svuda. Drugim rečima, ako nesto moze  bolje  , probaću da ga uvrstim u moj meni (i tebi)  .
Posto su razbacane teme o kuvanju, nesto mi logicnije da na jednom mestu imas i tamo neke šnenokle,  i corbu, i meso itd., obzirom da to moze da bude deo istog obroka.
Takodje,  misljenja sam da svako moze da zgotovi neko jelo ako to zeli i ima interesovanja za ovaj hobi.
Zovem ga hobi jer mi nije profesija, niti imam veze sa njom...Sem interesovanja, i  sto visim po restoranima i ovde i tamo negde daleko,  te primecujem razlike i skupljam one koje su dobre, nemam druge afinitete.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 11 Novembar 2017, 23:45:39
Nemam više suncokretovo ulje u kući, a u poslednje vreme ni ono od koštica grožđa. Od kada, poslednjih 5 godina, donosim domaće maslinovo ulje iz Grčke. Evo i drugari koji furaju samo Istarska skupa su mi skinuli kapu kakvo sam ove godine našao na Lefkadi, u selu na vr' brda, direkt od domaćina  :wink: Uhhhh što volem pre svakog ručka da sipnem malo u tacnu, malo morske soli odozgo i prepečen hleb, pa umakanje... Neki put posle ni ne ručam  :cheesy:

A tek što su jaja sa paradajzom i paprikom ispržena na dobrom maslinovom ulju... A kačamak što je dobar tek sa njim... Ma sve je dobro, mnogo bolje, a i nekako kao da neko zdravlje unosim u sebe.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 12 Novembar 2017, 00:00:00
Evo predlog za admine:Mihino pisanije ograničite na 10 rečenica...nije ovo biblioteka ljudi! :tongue: :lol:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 12 Novembar 2017, 00:03:11
Zaboravih, zaprška je davno i definitivno proterana. Puškom :cheesy: A za zgušnjavanje koristimo ovsene pahuljice, ni to nije neka cifra, ako govorimo o finansijskom aspektu, a ima efekta. Doduše prilično je neutralno, tako da ne daje neku novu dimenziju jelu. Mada nešto se ni ne trudimo da zgušnjavamo u poslednje vreme.  :cheesy:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 12 Novembar 2017, 00:34:04
Moze uvek manje recenica .
Recimo, najpoznatija je kod nas u praksi  : " Muuuu ! "
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: no names Date: 12 Novembar 2017, 01:05:10
Ja volim ukus zaprženog jela...probao sam mnoge zamenske varijante i to meni jednostavno nije to to. Svako radi po svom ukusu, o kome se naravno ne raspravlja. Da ne pomisli Miha da je njemu upućeno ja stvarno gotivim njegovu kuhinju i odlična je, ali sam po pitanju nekih ukusa veoma konzervativan. Pasulj bez zaprške meni nije pasulj i ja ga kao takvog ne mogu ni zamisliti, a probao sam ga milion puta. Napisah u nekoj temi kako se koristi zaprška i stojim iza svojih reči da je takva najbezbolnija i najukusnija...sad kome se svidja ili kome ne stvar je ličnog izbora  smiley033

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mi-ne Date: 12 Novembar 2017, 01:52:21


Sta mislim o zacinima, to je jasno. Samo ako nesto zeznem ili svasta nesto fali, pa ajd`.
Odrastao sam uz OBAVEZNE zaprske, ali pored svega toga odlucio sam da su nepotrebno zamaranje. Ne zato sto su zaprske nezdrave i sta ti ja znam, nego jednostavno nisu potrebne. Po meni.
Za guscu corbu puter, margarin. Eno ga pliva.
Sta se nalazi na dnu serpe pojma nemam. Stara slika.

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Gremlin Date: 12 Novembar 2017, 15:47:55
Nikad ni u šta ne stavljam zapršku. Kraj.

:tongue:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Sax Date: 17 Novembar 2017, 15:05:55
Pozdrav Miho! :wink:
Ja mislim da je ovo najduzi post u otvaranju teme ali je od srca napisan i svaka je na mestu,bez ikakvog smaranja u tekstu! :wink:
Bas gledam tvoje slike mesecima u temi "Subotnji rucak" i pitam se samo,zasto nikad nisi preuzeo ulogu na kupovima da budes glavni kuvar jer sam ubedjen da bi svi uzivali jer se na slikama vidi da do detalja prilazis svakom segmentu jela,od salate,glavnog jela pa preko priloga. Svaka ti cast.
I jos kad na kraju uslikas casu belog vina sa rekom u pozadini,dodje mi da te "ubijem"!!! :lol: :lol:
Elem,jako lepa tema koja ce nasa znanja i iskustva samo obogatiti.
Ja zaprsku takodje ne stavljam odavno jer sam uvideo sve sto je vec napisano u prethodnim postovima.Stvar ukusa je stvar ukusa ali i navike i u to ne ulazim.Vegetu godinama ne koristim ali ne sad tamo zbog nekih E-supstanci,nego mi jednostavno ne treba,nije mi potrebna.Maslinovo ulje godinama kupujem u Grckoj od seljaka i koristim za sta mi treba,od kuvanja do salata.Koristim i mast i suncokretovo ulje.Kada bih cele godine imao masti,ulje ne bih kupovao,al ne ide mast u salatu itd a nije mi svaka salata sa maslinovim ukusna...
Pozdrav Vukovi,gastronomi!! :bye: :bye:


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 17 Novembar 2017, 15:22:04
Nemojte da tumačite pogrešno moj post o dužini Mihinog teksta, čovek sprema klopu kao Zmaj pa sam ga zbog toga i nazvao Džejmi Oliver sa obale Dunava! :tongue:
Meni zasmetalo što sam otvorio temu u ponoć a bio sam baš pospan,trebalo da ustanem rano za posao...Hteo da pročitam ali skapirao da nemam ni snage ni vremena za to tada ali sutradan sve izlistao :ok:
Više kroz zezanje napisao to što jesam, ne treba niko da se ljuti...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: munja Date: 17 Novembar 2017, 15:29:50
Ljudi dobro je sto je ovoliko napisao,dok pročitaš ogladniš iako nisi bio :)

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 17 Novembar 2017, 15:32:13
Tako je Munjo!!!
A neko se vrati u školske dane pa čita 45 minuta bez prestanka... :lol: :lol: :lol:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: slob Date: 17 Novembar 2017, 16:45:25
Citat: Sax poslato 17 Novembar 2017, 15:05:55
............... a nije mi svaka salata sa maslinovim ukusna...
Pozdrav Vukovi,gastronomi!! :bye: :bye:
Ja i nisam neki kulinar, čak daleko od toga, ali me baš interesuje u vezi ovoga što je kolega napisao.
Godinama se kod mene u kući troši maslinovo ulje. Uglavnom za salate i to ne za sve, isto kao što reče Sax. Najviše za paradajz salatu, pa onda za krastavac sa belim lukom i za ajvar salatu. Za prelivanje gotovo svog kuvanog povrća kao i za pripremu špageta sa paradajzom. Za prženje ga ne koristim, a i inače ga malo praktikujem.
Probao sam preko zelene salate, kupusa slatkog i kiselog, stvar ukusa ali meni ne ide.
Pa me interesuje gde sve primenjujete maslinovo ulje? Možda propuštam neku gurmansku priiku a da to i ne znam!

Inače redovno kupujem grčko ulje u trolitarskim konzervama, od kako je otvoren prvi Vero kod nas.

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Dva vuka Date: 17 Novembar 2017, 16:46:48
Citat: Sax poslato 17 Novembar 2017, 15:05:55
Pozdrav Miho! :wink:
Ja mislim da je ovo najduzi post u otvaranju teme ali je od srca napisan i svaka je na mestu,bez ikakvog smaranja u tekstu! :wink:
Bas gledam tvoje slike mesecima u temi "Subotnji rucak" i pitam se samo,zasto nikad nisi preuzeo ulogu na kupovima da budes glavni kuvar jer sam ubedjen da bi svi uzivali jer se na slikama vidi da do detalja prilazis svakom segmentu jela,od salate,glavnog jela pa preko priloga. Svaka ti cast.
Sax , uopšte nisi provalio suštinu njegovog posta , jer je Matori Kojot maskirao dužinom posta  :takoje:
Poenta posta je - svi nešto rade, ON UŽIVA  :lol: :lol: :lol:
Pročitaj post ponovo  :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 17 Novembar 2017, 16:55:13
Autoru zameram jedino sto se nije osvrnuo na izbor pica uz ova kuvanja, inace sve pametno kazano...