Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: obradmiki Date: 03 Mart 2018, 17:17:53
Jesi ti to u Pirot bio? Poznata mi ta prica
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Dva vuka Date: 03 Mart 2018, 17:36:12
Ne kaže se zaludu u narodu " Nekom rat , nekom brat "  :wink:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Milan.M Date: 03 Mart 2018, 22:07:46
Ali pasulj corbast onakav nezna niko da spremi, ni keva ni zena ni kotlici... Ili je bio mnogo dobar ili smo mi tada bili mnogo gladni. A gledao (i lozio ugljem :wink:) sam u cemu se kuva za 1.200 ljudi, neki parni kazani kao u fabrici, mozda mu to daje niki ukus ili ko zna  iz koje godine je taj pasulj stajao pa mozda je zato bio tako dobar.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 03 Mart 2018, 22:31:23
Bili smo gladni druze, a pasulj bez mesa pa u manjerku, hleb i udri...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Slobodan Ruma Date: 04 Mart 2018, 09:31:29
u Pancevu sam bio al sve ti to isto,najgore je bilo nedeljom nista se neradi a creva krce inace to je bilo 94-te pasulj kao da su kuvali u serpi od 2l retko kad smo stizali na njega obicno rizi bizi

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Milan.M Date: 04 Mart 2018, 11:46:12
Meni onaj drnc i nije bio tako los, gori mi je bio krompir, jbt pola ga neoljuste, neki ukus trulezi, ili kajgana :cheesy: a ona zelenija nego Dajc. Dobijes ujutru neki sir, osecam iz '68, kiseo vristi, alpsku podrigusu i dva kuvana govnjiva jaja, a ono govno od kokoske obavezno okrenuto na sir :lol:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Slobodan Ruma Date: 04 Mart 2018, 19:50:31
svojim ocima sam video da kuvaju jaja u caju,ispuste caj izvade jaja a radi im samo jedam kotao jos mi bolidi se pitamo zasto je ljuska od jaja tako crvena kaze kuvar domaca jaja teribl.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 04 Mart 2018, 23:38:39
Slobodane to je desert,šparala se drva. Pošto sam bio primeran vojnik imao sa mislim oko 25 dana pritvora ili ti dobrovoljnog rada po naređenju prihvatiš da ti vreme brže prođe pa me tako sa dvojicom kolega prebace na Petrovaradin gde se spremao kiseli kupus. Kace jedno ćetiri metra visine(ulazilo se merdevinama), a u obimu nas trojica smo mogli igrati fudbal na jedan gol (viktorije) mi smo bili zaduženi da gazimo kupus dobili i nove čizme za moje su bile deset u čelo. Nakon sat vremena gaženja drugaru se prip.šalo i traži da mu spuste merdevine u kacu , al od toga ništa bio bi zastoj u proizvodnji i šta če čovek  :eek: obavi nuždu u kacu. E nisam jeo kupus al kad sam video kako je nekima sladak i kako ga sa merakom jedu uh tugu ti poljubim. A to su razlike u kuvanju začini su čudo .... :takoje:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: rudy079 Date: 24 Mart 2018, 20:14:32


Juneca rozbratna,pilece belo,svinjski but i svinjsko dimljeno meso,povrce (crni luk,beli luk,praziluk,sargarepa),zacini so,biber,aleva paprika,sudzuk paprika,dimljena aleva paprika,ml.kim,bbq sos i paradajz sok.Ovo sve ide ujutru u zemljani sac sa krompirom.

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Milan.M Date: 25 Mart 2018, 10:07:58
Daj slike kad bude gotovo
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: rudy079 Date: 25 Mart 2018, 15:24:41
Posle 4 sata na 170 stepeni.






Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 25 Mart 2018, 18:28:31
Ja danas ovako...
https://photos.app.goo.gl/s9eI9tgcY3rUipmI2
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Sax Date: 25 Mart 2018, 22:33:22
Rudi,sta da kazem,sem da je vrhunski!!
Dule,aj malo dodaj sta si spremao,da li si imao neki pac i sl.,veoma lepo izgleda...I ti veliki raznji mi se svidjaju....Deluje da i na terasi moze da se odradi....
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 26 Mart 2018, 08:45:02
Sax,
Ovo je svinjski vrat i slaninica, koja je jednu noc prenocila u pacu.
Pac je bio: seckan luk, senf, beli luk, crvena ljuta paprika, biber, so i sve to zaliveno belim vinom.
Inace, ovo je klasicni kiparski rostilj sa raznjevima od 1.2m koji se vrte i na koima se svasta moze peci...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Sax Date: 26 Mart 2018, 09:44:17
Hvala Dule,veoma lepo izgleda,bice probano...