Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 01 Mart 2018, 17:07:05
Miho lepo je ovo,ali Lakijevu ideju podržavam.  :takoje: Ako je ostalo manje roštilja cca 1-1,5 kg ošecuješ onda je ispomoć nasad  jaja i udri, kad klopaš jaja zaobilaziš to je samo fora da su u tanjiru..peglaš roštilj.  A ovaj talibanski leb nisam probao mora da je dobar kad se ubaci u vruću moču od preostalog roštilja, šećer jabuka delikates za pritisak provereno.  :tongue:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 01 Mart 2018, 17:17:55
Odlican zivota mi, bas za to potapanje , probali kad smo dinatali jagnjetinu
Onda presavijes pa napravis sendvic kakav hoces itd.


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 01 Mart 2018, 17:29:45
Hvala na posluženju, sada još voda i to je to  :lol:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: trim Date: 01 Mart 2018, 17:32:11
Citat: pdavor poslato 28 Februar 2018, 22:21:18
Kiseli kupus uvek bez mesa(velika konzerva da se vidi raskoš) i mala konzerva ovčetine. To je naterivalo suze na oči koliko je smrdelo, ali dođe dan kad je to delikates bio i polu od male cigle bi pojeo. Ipak naj lepši mi je bio čaj ujutro za doručak iz šolje za supu koja se posluživala za ručak(nije se prala detaljno jer se pralo ručno) a gore masnoća pliva eh tugo kamilica sa pilećom masnoćom nema dalje.  :tongue: i tako 15- est meseci.
Joj brate glava me zaboli kad se sjetim te ovčetine i kupusa al vrhunac smrada je konzerva "IKAR-a" kojom su nas trovali u zadnjem ratu
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 01 Mart 2018, 18:22:53
Trim brate moj napaćeni bilo je teško ko na Neretvi, ali tada sam imao 20 godina pa mi još teže dođe sada kad se setim kako su nas trovali al kulturiška . Ovo sad je mala beba možeš napraviti gulaš u sred Černobila bio bi za tri koplja zdraviji,neko reče bilo je leba koliko hoćeš e vala nije!!!!!! bila je četvrt po obroku al obavezno dan star jer su pazili na stomačne tegobe. Ma hranili nas u Novom Sadu ko zamorčiće. E Trandžamentu je..m ti sve i jednu ciglu ....  :takoje: Sedam dana na Pasuljanskim livadama jeli smo nas petorica samo kupus jel nije bilo druge konzerve u sledovanju, kuče je bežalo od nas kakav samo zadah imali ,jedino nas muve zunzare obožavale. Ako to je bilo za Jugu i maršala.  smiley033
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: trim Date: 01 Mart 2018, 19:20:05
A onaj nazovi hljeb kiseliš ga u čaju 2 sata a on samo još tvrđi bude. Tri mjeseca sam samo SDO dobijao za hranu , kako smo još živi zna samo onaj gore ili onaj dole jbm li ga.  Još sam te sreće bio završavam sa JNA a počinje rat.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: rudy079 Date: 01 Mart 2018, 19:27:47
Miho,prijatelju gde si nasao onaj Libanski leb?Skoro sam imao potragu u lokanim radnjama ali bezuspesno.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 01 Mart 2018, 19:31:31
Moji ukućani uporno i alavo forsiraju tortilje, valja li taj naš libanac?Klopao sam neki pre par godina u Nemačkoj i fino mi bilo ali mi se pogubili ukusi od tada :rolleyes:
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 01 Mart 2018, 19:39:14
Rudy@ Kod nas  imaju Aroma u kraju , a i  Idea, i te mega-sega...

Tortilju  napravis i  sam za 5' ali nije pufnasta , a ovaj libanac je kao neka fokača , i moze da stoji danima...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: no names Date: 01 Mart 2018, 19:42:43
Citat: pdavor poslato 01 Mart 2018, 18:22:53
Trim brate moj napaćeni bilo je teško ko na Neretvi, ali tada sam imao 20 godina pa mi još teže dođe sada kad se setim kako su nas trovali al kulturiška . Ovo sad je mala beba možeš napraviti gulaš u sred Černobila bio bi za tri koplja zdraviji,neko reče bilo je leba koliko hoćeš e vala nije!!!!!! bila je četvrt po obroku al obavezno dan star jer su pazili na stomačne tegobe. Ma hranili nas u Novom Sadu ko zamorčiće. E Trandžamentu je..m ti sve i jednu ciglu ....  :takoje: Sedam dana na Pasuljanskim livadama jeli smo nas petorica samo kupus jel nije bilo druge konzerve u sledovanju, kuče je bežalo od nas kakav samo zadah imali ,jedino nas muve zunzare obožavale. Ako to je bilo za Jugu i maršala.  smiley033

46 dana za doručak kuvana jaja i kotur salame, to i za večeru....ručak užiškan pasulj. Tada da mi je neko dao taj tvoj kupus kuću bi mu prepisao  :lol: 32kg manje za 9 meseci. A, bio sam 2005 godine....sad nebi otišao u vojsku ni na popodnevni odmor. I bolje što su je ukinuli.

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 01 Mart 2018, 20:49:53
Auuu pa bilo je i gore(32-) , da čovek ne poveruje. Kažeš 2005, tad nije bilo ni soli , dobro si ti prošao ko maneken.   :takoje:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 01 Mart 2018, 21:03:38
Setih se tog libanca iz Švabije, može da se kloba bez pripreme (obično ga koriste da umesto kašikom zahvataju gušće sosove), ali može i da se ispeče pa se raslojava i postane hrskav kao čips...mnogo jaka fora :thumbup:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: rudy079 Date: 01 Mart 2018, 21:17:25
Citat: mihabg poslato 01 Mart 2018, 19:39:14
Rudy@ Kod nas  imaju Aroma u kraju , a i  Idea, i te mega-sega...

Tortilju  napravis i  sam za 5' ali nije pufnasta , a ovaj libanac je kao neka fokača , i moze da stoji danima...
Bas cu da bacim pogled u Idei ili Maxi.Trazio pre jedno mesec dana ali mrka kapa,mozda sad vec imaju.Tortilje pravim redovno,i to imam extra recept.Recept nije neko sveto pismo,ali ono posle pecenja je vrlo bitno stavka,i bas ispadnu fenomenalno,kao one sa vasara.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 01 Mart 2018, 21:19:08
ima recept i za te pufnaste, da budu kao balon. a aromu imas rudi na bulevaru kod daltonke
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: kviskons Date: 01 Mart 2018, 21:25:09
Velika Aroma gde je nekad bilo Sidro  :thumbup: