Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 01 Mart 2018, 21:31:17
Kačite te recepte za tortilje, mi ih kupujemo u Metrou...neke king size, nisu loše al` cenim da su te domaće bolje
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 01 Mart 2018, 21:33:18
ja tortilje u metro-u. 190 din 12 kom... nema racunice domaju praviti
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: rudy079 Date: 01 Mart 2018, 21:42:52
Citat: laki22 poslato 01 Mart 2018, 21:19:08
ima recept i za te pufnaste, da budu kao balon. a aromu imas rudi na bulevaru kod daltonke
Ovih dana treba da idem za NS,pa cu da svratim do Arome.
Spojene poruke: 01 Mart 2018, 21:56:27Recept za tortilje :1000 g mekog belog brašna
3 ravne kašičice soli
500 ml tople vode
10g svežeg kvasca (ovo vam dodje kad podelite paketic kvasca na 4 dela)
malo ulja
Od ovog de umesi klasicno testo i ostavi se da naraste na duplo.Ovu kolicinu podelim na 12 loptica (oko 125gr po komadu),svaku lopticu premazem sa uljem pa stavim na tacnu,prekrijem vlaznom krpom i stavim u friz.Nije lose kad ostoji preko noci u frizu,ali stim da se par puta premesi svaka loptica,da ne raste do besvesti (strucni izraz "da se umrtvi kvasac malo).Namazem radnu povrsinu sa uljem i rastanjim na velicinu tiganja.Moze se peci u tiganju ,ja ih pecem na ploci od plinskog rostilja).Cim se pojave mehurici ,moze se okrenuti na drugu stranu.E sad nabitniji deo u celom poslu.Uzmem vecu serpu u koju cu staviti tortilje posle pecenje.U serpu se stavi kuhinjska krpa i svaka tortilja se stavlja u tu krpu i pokrije se.Kad se sve ispece,onda celu serpu sa tortiljama ubacim u obicnu kesu da ohlade u kesi,odnosno da lepo upari.E kad se ovako ohlade onda postanu prave one elasticne i nece da pucaju pri savijanju.Ovaj fazon mi objasnio jedan rostilj majstor .
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 01 Mart 2018, 22:23:18
Jaoooo al vam Miha daje po gasu, ma i ja sam se primio ko saučešće.
leb mu mekani
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 01 Mart 2018, 22:27:44
Hvala za recepat
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 01 Mart 2018, 22:58:16
sve je rekao Rudi, stim da se ne razvlace juftike oklagijom jer ce te onda isterati sav vazduh napolje, nego vrhovima prstiju da imate posle vazdusne cepove u testu
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 02 Mart 2018, 08:11:42
Tako je , mada ja stavim na tanjir pa u kesu odma sa njim dok su tople, al moze i ko i Rudy... stari je taj majstor
... Ali inace tortilje su vrlo zahvalne za brzopotezno posluzenje.
Jedna od najbrzih fora sa tortiljom je pobacas rendani sir i sta nadjes u frizideru usitnis, i u vise redova ... To sve u mikrotalasnu, i za minut imas predjelo dok cekaju klopu..
To na placu često zbrzam dok se nešto krčka, da ih ne uhvati "meze"
Recimo , rendani sir , rukola , i rukom smrvis kulen , izrendas paradajz i šines majoran od oka... ende
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 02 Mart 2018, 09:54:30
hehe, ima jedan slican recept samo sa korama i zove se "kad dodju nenajavljeni gosti" :D
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 02 Mart 2018, 09:56:49
pa to je taj rad..
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 02 Mart 2018, 10:03:39
malo omasih naslov al to je to :D pravio jednom, sutra pravim opet. inace covek ima super recepte ko voli da se zeza sa testom
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: dragan2006 Date: 02 Mart 2018, 10:06:34
Pica pita
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 02 Mart 2018, 10:09:03
super , caskom pizza pita
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Milan.M Date: 03 Mart 2018, 16:35:31
46 dana za doručak kuvana jaja i kotur salame, to i za večeru....ručak užiškan pasulj. Tada da mi je neko dao taj tvoj kupus kuću bi mu prepisao
32kg manje za 9 meseci. A, bio sam 2005 godine....sad nebi otišao u vojsku ni na popodnevni odmor. I bolje što su je ukinuli.
[/quote]
Ha, ha tih tvojih 32 kg, kao kod mene da su zavrsili, ja dosao sa 80 otisao sa 115
A isto nisam sme kokosku da pogledam u oci.
A ona raznovrsna ishrana narezak-pasteta, pa pasteta-nerezak, pa narezak-narezak-pasteta...i uvek 'leba od juce-prekljuce
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 03 Mart 2018, 16:52:10
Ja mislim da smo tek u vojsci naucili da sa postovanjem gledamo na kuvana jela koja su nam kuvali u porodici.
Ne znam kako je ovim novim klincima koji odu (svojom voljom) , al' mi smo bas bili konzervisana brigada.
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Slobodan Ruma Date: 03 Mart 2018, 17:07:08
za veceru nekad budu cuftice sa paradajz sosom repete naravno nema a ujutru prodjem pored buradi sa pomijama plivaju gore navedene po povrsini a neki sa sajkacu utovara punu burad u kamionce a istovara praznu