Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 26 Mart 2018, 10:26:02
nesto slicno pravim, samo sto ja dosta tanje isecem i to plecku. pa kad se nize na razanj dobro se nabiju komadi jedan na drugi da izgleda kao giros. to ide uglavnom na Tisi u pauzi pecanja i izgleda ovako:


Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Sax Date: 26 Mart 2018, 11:49:19
Laki,kad tako spremas,da li seckas postepeno kao giros ili sve odjednom skidas? Ja kad na obicnu rostilj zicu puno nabijem onda mi u samoj sredini bude kao polu-bareno...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 26 Mart 2018, 12:15:53
sve se skida odjednom kad je gotovo, zato sto su to vec posebni komadici tj zalogaji. a bude ti bareno zato sto sprzis spolja pa se iznutra skuva. treba jako lagana vatra, evo zacudices se ali ovo "tanko" se pece skoro 1,5 sat na laganom zaru. bas zbog toga da se postepeno pece sve do centra mesa gde je na raju iznutra peceno a spolja ovako lepo zapeceno
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Sax Date: 26 Mart 2018, 12:24:33
Eeee,pa do toga je,jaka vatra... Hvala!!!!
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 26 Mart 2018, 12:29:40
ako pravis rostilj pustis da drvo izgori skoro do kraja, tad kreces pecenje i postepeno dodajes komadice cumura gde se gasi vatra pazeci opet da to bude dosta slabo... okrenes na svakih 10tak minuta  :wink:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 26 Mart 2018, 13:45:12
U potpunosti se slazem sa Lakijem22.
Jaka vatra uvek sprzi meso spolja, dok unutra ostane ili poluzivo ili kuvano.
Iz tog razloga i ja predlazem: lagana vatra i duze pecenje.
Ovo je posebno vazno prilikom pecenje ribe na rostilju....




Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: jamal Date: 26 Mart 2018, 14:20:21
Lele ...izdrci se!    axaxaaxxaxa
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: laki22 Date: 26 Mart 2018, 14:35:54
jos malo slika sa tog druzenja sa tise. inace ova skalamerija je majstorstvo naseg clana Imreta. Ime ove skalamerije je Reš Pod :D poreklo naziva ne moram da vam objasnjavam  :lol: nadjoh i sliku kako izgleda kad je gotovo i skinuto sa drveta






Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 26 Mart 2018, 16:10:42
Laki22,
Kao da smo slicnu kulinarsku skolu pohadjali  :tongue:



Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 26 Mart 2018, 17:31:05
E, sad sam ogladneo... Pobicu Vas, na rezimu sam ishrane a Vi ove lepote okaciste...
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: DuleN Date: 26 Mart 2018, 20:53:54
Ovo je tacno za rezim ishrane... Hrana za proste ljude, koji nemaju pojma sta je holesterol, visok i nizak pritisak, secerna bolest.....
Ono sto je jakoooo vazno napomenuti je, da se pre i posle hranjenja treba jakooo iz nutra dezinfikovati.
Naj bolje je nekim alkoholom od 42-45%...
“Razlike i pristupi kuvanju“ By: mihabg Date: 26 Mart 2018, 20:57:21
Citat: mihabg poslato 26 Mart 2018, 17:31:05
E, sad sam ogladneo... Pobicu Vas, na rezimu sam ishrane a Vi ove lepote okaciste...

Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: bolenbgd Date: 26 Mart 2018, 21:05:16
Miha,Ranisan ide pre ili posle?  :rolleyes:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: pdavor Date: 26 Mart 2018, 21:05:40
Baća pa ti si na dijeti ,!?? rokaš ko da si na takmičenju.  :tongue:
Odg: “Razlike i pristupi kuvanju“ By: Jeremija Date: 26 Mart 2018, 21:07:53
Šta tu ima nekorektno, sve je dijetalno, e sad, ovako na prvi pogled (i poverenje) pre će biti da ne možeš da se zaustaviš.  :smiley: