Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 11:56:02
Raso ,malo belog luka izgnjecis i sredinu jednog tankog parceta hleba (na kilo mesa) ,pa potopis u malo tople vode i dodas u cevape.....bude nenormalno...sarajevo style
Odg: Ćevapi By: rašo Date: 24 Jun 2012, 12:02:18
Stavljam bijeli luk, a umijesto kruha stavim krušne mrvice
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 12:42:27
To je to
iskusan dunavski vuk.....
Odg: Ćevapi By: sofronije Date: 24 Jun 2012, 13:34:55
Od Beogradskih, meni su najbolji kod Naje u Zemunu, Staroj cuburi, ili kod Nikole iznad Novog groblja
Ako vas put nanese kroz Novi Pazar, obavezno "Kod Jonuza"
, mada sam ja najlepse jeo u Istanbulu, restoran se zove "Sultanahmet keftesi...nesto" a nalazi se sa leve strane ulice kuda ide tramvaj nizbrdo od Kapali carsije ka Aja Sofiji. I ukus i dozivljaj, jer ih mesa nekom drvenom lopatom na ogromnom rostilju na sred kafane, a imas samo jedan izbor: obicna ili dupla porcija.
Travnicke pamtim kao dete kada je cale skretao sa puta za more u kafanu "Ladna voda" ili kod Muje, a neka se niko ne ljuti, meni se cuveni "bascarsijski" uopste ne svidjaju.
I domaci nikad nisu kao kafanski.
Odg: Ćevapi By: alexdja Date: 24 Jun 2012, 14:05:47
Slažem se da ne mogu, ali mogu da budu približni...
Naravno ako poslušaš savete i fore onih koji prave kafanske i ako hoće da kažu...
A jedna od fora je ova sa dugim stajanjem u frižideru što je Rašo pomenuo...
Naravno nisu ni svi kafanski isti...
Odg: Ćevapi By: sofronije Date: 24 Jun 2012, 17:47:31
Taman posla da su isti, a pretpostavljam da ih nije jednostavno napraviti kada ni vecina mesara ovih sto peku usluzno rostilj ne ume da ih napravi ni blizu kako treba.
Ovo sto je kolega Tisma napisao mi zvuci dobro, mora da se isproba.
Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 24 Jun 2012, 17:49:35
sofronije, da nije možda Plava voda, a ne Ladna voda?
Mislim na ćevape u Travniku.
Odg: Ćevapi By: sofronije Date: 24 Jun 2012, 17:52:24
Jeste, izvini mnogo je davno to bilo pa sam zaboravio. Secam se hladne recice-potoka koja je tekla po sred kafane, odakle su vadili pivo...
Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 24 Jun 2012, 17:55:50
Ma super se ti sječaš
Ja sam tamo živio od rođenja, pa do 17. godine. To mi je tako super kad čujem te priče da su ljudi skretali s puta da bi došli na ćevape u Travnik. Al, stvarno su odlični
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 18:51:46
I domaci nikad nisu kao kafanski.
To je vise zbog kafane,nego zbog cevapa
Ni pivo nema isti smek kad ga otvoris u kafani,a kuci
pa jel tako?!?!?!
Odg: Ćevapi By: sofronije Date: 24 Jun 2012, 19:13:59
Uglavnom se slazem,mada postoje 2 stvari koje uvek
vise volim kupovne: cevape i kisele krastavcice.
Odg: Ćevapi By: rašo Date: 24 Jun 2012, 19:15:39
Citat: tomislav34 poslato 24 Jun 2012, 17:55:50
Ma super se ti sječaš Ja sam tamo živio od rođenja, pa do 17. godine. To mi je tako super kad čujem te priče da su ljudi skretali s puta da bi došli na ćevape u Travnik. Al, stvarno su odlični
ja u Travnik svraćam i sada , samo kod Suzija Fehatovića na kolače
Ćevapi By: srce Date: 24 Jun 2012, 22:05:18
Ima nas koji su svracali u Travnik na cevape, pamtim ih i bas ih cesto spomenem a bili pre 25 godina. J... zemlju koja Bosne nema... Nego, ima u Bg u dobar cevap, kafana je Evergreen( cosak 27.marta odnosno Kraljice Marije i Vladetine)
Odg: Ćevapi By: grizli Date: 24 Jun 2012, 22:09:03
Ima u Beogradu restoran "Malo Korzo", gdje je sve sa roštilja za deset!!!!
Odg: Ćevapi By: alexdja Date: 24 Jun 2012, 22:22:13
Koje Malo Korzo? (ima u Bulevaru i na Zrenjanincu, a u Bulevaru nisam probao)
Na Zrenjaninskom putu je električni roštilj, nema žara!
Ko to voli, onda je možda za 10...
Jedino ako misliš na količinu u porciji, onda je za 11, ali se meni ne sviđa...