Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 03 Decembar 2014, 08:39:00
Realno, pa evo  :wink: :cool:



Slikano letos, ispred mesare/pecenjare u centru Soko Banje. Ubijaju na kolicinu. Prodaju hiljade ovakvih na dan, plus ostalog rostilja. Probao jednom samo, jer mi se neda cekati po pola sata - sat, na pljesku. Jbte u pola 8 ujutro ceka se na ulici :eek: :lol:  Odlicna je bila, bajdvej. Inace uzimah onu od 120 dinari u rostiljnici jednoj nedaleko, dok nisam provalio da za 180 ima cudoviste sa slaninom i sirom umotano u maramicu, pa u somun.... ceo somun  :tongue:
. Kao i 10 u 1/2 s`lukom isto 180. 5 komada 120 din.
Da nepricam koliku sam porciju rostilja zbrisao za 400 dinari, sramota me bilo onih ljudi okolo :lol:

Tako da realno.....kad vidim ove leskovacke....ove - one standove po sajmovima, vasarima i njihove cene....mogu da dime koliko hoce, nedam im dinara, pre cu na burek :takoje:
Odg: Ćevapi By: delboyy Date: 03 Decembar 2014, 12:30:20
To je sve kako roštiljdžije zovu ,,masa za roštilj,,. To ti košta 300dinara kilogram (da kupiš a da napraviš košta 200-220dinara) i tu mesa nema ni pod lupom. Računaj kilogram mesa najjeftinijeg 400 dinara somun 17 dinara,prilozi, salate ,pa začini,ugalj ili plin,pa radnik... Nema te količine koja može da opravda 120grama mesa za 80dinara.To sam hteo da kažem. Nemože jeftino a da valja. Izračunaj cenu ćevapa što si ti kući pravio i videćeš da sam u pravu,a to je još bila junetina (670 din kilogram da je dobra).Može gram dinar ali te mase i onda ti pljeska košta 120 dinara sa somunom (kao na najlonu u Novom Sadu) i prilozima ali mora na ćumuru da doda malo mirisa istog jer tu mesa NEMA.
E sad ima i bezobraznih koji istu tu masu valjaju po napucanim cenama, to si u pravu.

Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 03 Decembar 2014, 14:58:30
Daaaa, ali moras i shvatiti da rostiljnice ne kupuju meso po maloprodajnim cenama i na malo, da placaju 500 dinara svinju, a 650 junetinu.
Kupuju na par desetina kila i po veleprodajnim cenama, popust na kolicinu i odlozeno i do 9 meseci. Trenutno je cepana svinjska polutka, 250 dinara u maloprodaji  :smiley: , sta mislis po kojoj je ceni oni uzimaju, jos je ne moraju platiti i do 270 dana. Jeftino meso je lako naci, veruj mi, ako uzimas vecu kolicinu i ne postavljas mnogo pitanja :cool:  iznenadio bi se po kojoj ceni ide. Jos kad se umesa malo dodataka, ihaj .....dobijes cevapa do krova. E tako prodajes cevap za 20 dinara komad i pljesku za 120.


Soja se oseti na prvi zalogaj, nemoguce je natrpati je mnogo, brasno takodje....mislim da probas 10% da stavis, osetice se.... Meso je to, ali...... kazem, nepitas mnogo i zvaces.

Odg: Ćevapi By: Karlo Date: 05 Decembar 2014, 06:55:46
Pre tri-četir' godine..ručak za dvoje u Nišu, Stara Drina: tri rakijice, pihtijeX2, paprike u pavlaci, kiseo kupus, teleća glava u saftu X2, buteljka vina-850 dindži. Nedelju dana posle toga u Reci-Zemun: jedna rakijica, porcija smuđa, salata i buteljka onog istog vina-2100 dindži. Jednostavno..ima ljudi sa većom gouzicom..i takve valja izbegavati.
Al' da se vratim na 'apćiće. Ellesar..nisam odoleo a da 'oma ne isprobam tvoj recept.  :ok:..kisela i soda daju onu praavu lakoću i teksturu! Kakvi će li tek biti kad odleže dan dva  :clap2:
Odg: Ćevapi By: DUCA COBAN Date: 15 Decembar 2014, 20:52:38
Ovih dana sam u Novom Sadu jeo i Banjalucki u gajevoj i Sarajevski kod dakca..banjalucki dobar ali sarajevski odlican.. :D
Odg: Ćevapi By: kviskons Date: 15 Decembar 2014, 21:13:25
Trošim i jedne i druge obaveyno.
Dakac mi je 200m od stana, a Banjalučki isto toliko od ofisa.
Baš sam se rasporedio.  :rolleyes:
Odg: Ćevapi By: laki22 Date: 15 Decembar 2014, 22:31:13
molim lokaciju tog sarajevskog  :cool:
Odg: Ćevapi By: DUCA COBAN Date: 16 Decembar 2014, 13:51:23
Na cosku cara Dusana i Bulevara evrope.. :D
Odg: Ćevapi By: laki22 Date: 16 Decembar 2014, 14:17:26
'fala  smiley033 al mnogo daleko, ipak cemo u banjalucki  :cool:
Odg: Ćevapi By: dushann Date: 23 Februar 2015, 21:03:33
Malo mi se prijeli pa rekoh da na brzaka ispečem koji.


Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 23 Februar 2015, 21:05:53
I ja sam danas za ručak :cheesy:

Послато са K012 уз помоћ Тапатока


Odg: Ćevapi By: zex.raseta Date: 07 Februar 2016, 10:38:54
Juče sa odličnom ekipom na pecanju......uz vrat tu su bili i ' oni '... :takoje:


Odg: Ćevapi By: pikeman Date: 15 Jun 2018, 12:55:15
Ćevapi, koje su tajne omiljene roštiljske poslastice? smiley318