Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 18 Januar 2012, 12:19:16
Ja punio do kraja pa su svi jednaki,sem zadnjih 7,oni ispali upola manji ,ali su ionako stradali u procesu pecenja :cheesy:
Dobro ispali  :thumbup: 700gr juneceg vrata,300gr svinjskog..........2 kasikice soli,2kasikice sode bikarbone,sredina od 1 parceta hleba,2 cena belog luka zgnjecenog u pastu i bibera po ukusu....sve sam to razmutio u 2dl kisele vode i dodao mesu...umesio i ostavio 10 sati da stoji :takoje:
Au,bili su da crknes....ostalo 6 i za dorucak :lol:
Odg: Ćevapi By: laki22 Date: 18 Januar 2012, 12:21:28
dooobri... odoh na jedan banjalucki  :cool:
Odg: Ćevapi By: pikeman Date: 11 Februar 2012, 23:43:21

Odg: Ćevapi By: kviskons Date: 11 Februar 2012, 23:49:16
Gde sam pogledao ovaj video.
Sad mogu ponovo da veceram.  :sad:
Odg: Ćevapi By: zex.raseta Date: 11 Februar 2012, 23:51:02
 smiley197 Pa gde to da postaviš u ovo doba... :cheesy: .....ima da ih sanjam noćas  :takoje:
Odg: Ćevapi By: pikeman Date: 11 Februar 2012, 23:53:01
Misliš da je meni lakše nakon gledanja? :rolleyes:
Odg: Ćevapi By: tisma Date: 12 Februar 2012, 10:51:47
1 kg čistog junećeg mesa
0.3 kg loja
0.7 kg svinjske plećke
32 g soli ( 1.6%)
6 g šećera ( 0.3%)
10 g soda bikarbona ( 5g/kg)
0.1 l gazirana voda
Junetina - plećka, podplećka, rebra ( loj je iz tog mesa - odvojim ga i izmerim  da bi ćevapi uvek bili isti).
Ko voli ovčetinu umesto svinjetine ubaciti istu ( još bolje ali ima i onih koji se mršte na isti) .
Masu zamešati sa dodacima i samleti na 10-ku šajbu, dodati vodu,
izmešati , samleti na šajbu 3-4 mm i dobro izmešati.Ostaviti u frižider i neka odstoje (najbolje da prenoće).
Nikakve začine ne stavljam da ne ubiju miris i ukus mesa.


Prijatno
Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 12 Februar 2012, 18:25:10
E, ja sam danas naručio ćevape i ubio se s njima  smiley114   :rolleyes:
Odg: Ćevapi By: KoDar Date: 18 Februar 2012, 15:31:22
Citat: tisma poslato 12 Februar 2012, 10:51:47
1 kg čistog junećeg mesa
0.3 kg loja
0.7 kg svinjske plećke
32 g soli ( 1.6%)
6 g šećera ( 0.3%)
10 g soda bikarbona ( 5g/kg)
0.1 l gazirana voda
Junetina - plećka, podplećka, rebra ( loj je iz tog mesa - odvojim ga i izmerim  da bi ćevapi uvek bili isti).
Ko voli ovčetinu umesto svinjetine ubaciti istu ( još bolje ali ima i onih koji se mršte na isti) .
Masu zamešati sa dodacima i samleti na 10-ku šajbu, dodati vodu,
izmešati , samleti na šajbu 3-4 mm i dobro izmešati.Ostaviti u frižider i neka odstoje (najbolje da prenoće).
Nikakve začine ne stavljam da ne ubiju miris i ukus mesa.


Prijatno
Hvala na receptu! Mislim da je bitno samljeti 2 x kako si i napisao. Još jednom hvala! :tongue:
Odg: Ćevapi By: twister011 Date: 18 Februar 2012, 15:34:38
I ja se pridruzujem sa "hvala" i cestitam na trudu :ok: :tongue:
Odg: Ćevapi By: tisma Date: 18 Februar 2012, 22:55:45
Dosta sam ih napravio tako da je pisanje recepta sitnica.


Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 08:12:48
Evo mala vecerica od sinoc ........dvajstslukom :cheesy:


Odg: Ćevapi By: dushann Date: 24 Jun 2012, 11:07:29
Elesar ovo izgleda extra :thumbup: drugi put sitnije melji :wink:
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 11:35:02
Aaaaaa....pa u tom zecu i lezi grm.....svinjetinu sam samleo skoro ko pastetu,a junetinu sam ostavio krupno samlevenu.....A milineeeee :eek:
Svinjetina tako sitna,poveze ko san,a junetina bude socna :thumbup: moracu demonstrirati na opste zadovoljstvo,dzaba piskaranje.....kila cevapa ce govoriti za sebe :thumbup: :cheesy:
Odg: Ćevapi By: rašo Date: 24 Jun 2012, 11:46:08
Ja danas pravim, meso 80 % junetina, 20 % ovčetina.5 dana stajalo u hladnjaku da fenmentira, sad sam dodao sol i biber, dobro promješao i na mašinu izvujao čevape. usput sam napravio par pljeski sa kajmakom unutra i odoh ih okrenut na gusanoj ploči.
Poslje hlado nikšićko i obri :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: