Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 18 Januar 2012, 12:19:16
Ja punio do kraja pa su svi jednaki,sem zadnjih 7,oni ispali upola manji ,ali su ionako stradali u procesu pecenja
Dobro ispali
700gr juneceg vrata,300gr svinjskog..........2 kasikice soli,2kasikice sode bikarbone,sredina od 1 parceta hleba,2 cena belog luka zgnjecenog u pastu i bibera po ukusu....sve sam to razmutio u 2dl kisele vode i dodao mesu...umesio i ostavio 10 sati da stoji
Au,bili su da crknes....ostalo 6 i za dorucak
Odg: Ćevapi By: laki22 Date: 18 Januar 2012, 12:21:28
dooobri... odoh na jedan banjalucki
Odg: Ćevapi By: pikeman Date: 11 Februar 2012, 23:43:21
Odg: Ćevapi By: kviskons Date: 11 Februar 2012, 23:49:16
Gde sam pogledao ovaj video.
Sad mogu ponovo da veceram.
Odg: Ćevapi By: zex.raseta Date: 11 Februar 2012, 23:51:02
Pa gde to da postaviš u ovo doba...
.....ima da ih sanjam noćas
Odg: Ćevapi By: pikeman Date: 11 Februar 2012, 23:53:01
Misliš da je meni lakše nakon gledanja?
Odg: Ćevapi By: tisma Date: 12 Februar 2012, 10:51:47
1 kg čistog junećeg mesa
0.3 kg loja
0.7 kg svinjske plećke
32 g soli ( 1.6%)
6 g šećera ( 0.3%)
10 g soda bikarbona ( 5g/kg)
0.1 l gazirana voda
Junetina - plećka, podplećka, rebra ( loj je iz tog mesa - odvojim ga i izmerim da bi ćevapi uvek bili isti).
Ko voli ovčetinu umesto svinjetine ubaciti istu ( još bolje ali ima i onih koji se mršte na isti) .
Masu zamešati sa dodacima i samleti na 10-ku šajbu, dodati vodu,
izmešati , samleti na šajbu 3-4 mm i dobro izmešati.Ostaviti u frižider i neka odstoje (najbolje da prenoće).
Nikakve začine ne stavljam da ne ubiju miris i ukus mesa.
Prijatno
Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 12 Februar 2012, 18:25:10
E, ja sam danas naručio ćevape i ubio se s njima
Odg: Ćevapi By: KoDar Date: 18 Februar 2012, 15:31:22
Citat: tisma poslato 12 Februar 2012, 10:51:47
1 kg čistog junećeg mesa
0.3 kg loja
0.7 kg svinjske plećke
32 g soli ( 1.6%)
6 g šećera ( 0.3%)
10 g soda bikarbona ( 5g/kg)
0.1 l gazirana voda
Junetina - plećka, podplećka, rebra ( loj je iz tog mesa - odvojim ga i izmerim da bi ćevapi uvek bili isti).
Ko voli ovčetinu umesto svinjetine ubaciti istu ( još bolje ali ima i onih koji se mršte na isti) .
Masu zamešati sa dodacima i samleti na 10-ku šajbu, dodati vodu,
izmešati , samleti na šajbu 3-4 mm i dobro izmešati.Ostaviti u frižider i neka odstoje (najbolje da prenoće).
Nikakve začine ne stavljam da ne ubiju miris i ukus mesa.
Prijatno
Hvala na receptu! Mislim da je bitno samljeti 2 x kako si i napisao. Još jednom hvala!
Odg: Ćevapi By: twister011 Date: 18 Februar 2012, 15:34:38
I ja se pridruzujem sa "hvala" i cestitam na trudu
Odg: Ćevapi By: tisma Date: 18 Februar 2012, 22:55:45
Dosta sam ih napravio tako da je pisanje recepta sitnica.
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 08:12:48
Evo mala vecerica od sinoc ........dvajstslukom
Odg: Ćevapi By: dushann Date: 24 Jun 2012, 11:07:29
Elesar ovo izgleda extra
drugi put sitnije melji
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 24 Jun 2012, 11:35:02
Aaaaaa....pa u tom zecu i lezi grm.....svinjetinu sam samleo skoro ko pastetu,a junetinu sam ostavio krupno samlevenu.....A milineeeee
Svinjetina tako sitna,poveze ko san,a junetina bude socna
moracu demonstrirati na opste zadovoljstvo,dzaba piskaranje.....kila cevapa ce govoriti za sebe
Odg: Ćevapi By: rašo Date: 24 Jun 2012, 11:46:08
Ja danas pravim, meso 80 % junetina, 20 % ovčetina.5 dana stajalo u hladnjaku da fenmentira, sad sam dodao sol i biber, dobro promješao i na mašinu izvujao čevape. usput sam napravio par pljeski sa kajmakom unutra i odoh ih okrenut na gusanoj ploči.
Poslje hlado nikšićko i obri