Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314
Ćevapi By: pikeman Date: 14 Decembar 2011, 15:32:04
Ima li ko da ih ne voli? :cheesy:


Odg: Ćevapi By: medvedicibgd Date: 14 Decembar 2011, 15:51:02
Da samo banjalucki,neprevazidjen! :tongue: :ok:
Odg: Ćevapi By: maverick Date: 14 Decembar 2011, 16:15:08
ja ih ne volim ali kad su bez luka  :lol:
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 14 Decembar 2011, 16:29:45
Mala stvar,veliko zadovoljstvo :thumbup:
Jos u po somuna,kad su :ok:
Odg: Ćevapi By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 14 Decembar 2011, 16:37:32
Ajmo sada recept ali pravi teško je doć do pravog recepta onaj koje poznat po dobrim čevapima taj svoj recept čuva  :takoje:
Odg: Ćevapi By: Vladimir Date: 14 Decembar 2011, 16:49:39
Fora kod mlevenog mesa je što ne može to kući da se napravi kako treba, meso noć pre mlevenja stoji u hladnjači, pa se melje sa ledom, i ko zna koja je tu još procedura, ovo malo što znam čuo sam od poznanika koji je mesar. Zato domaće pljeskavice i ćevapi ne mogu nikad da budu kao kupovni.
Odg: Ćevapi By: juzba Date: 14 Decembar 2011, 16:53:15
Mesnica pored moje kuće pravi nadaleko poznate ćevape, kaže da je to vrlo jednostavno napraviti, ali nisam nikada pitao konkretno kako i šta rade, ali za svako grilanje su obavezni.
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 14 Decembar 2011, 17:04:33
Vaistinu,jer u kupovne ide sav otpad :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako se Dushann javi imacete oridjinale recepat :thumbup:

Ja pravim ovako 70/30 meso u korist junetine,svinjetinu jos dodatno sameljem kuci da poveze junetinu,da se ne raspada od zacina samo so i biber+kisela voda
E sad stavljam nekad i prasak za pecivo ili soda bikarbonu ili oboje,da bi cevapi bili onako vazdusasti i lagani a i naduvaju se malko.


Odg: Ćevapi By: maverick Date: 14 Decembar 2011, 18:16:03
ja pravio par puta i uvijek mi budu presuhi...ajd recept da savladam tu tehniku  :ok:
Odg: Ćevapi By: Predator Date: 14 Decembar 2011, 18:24:26
Ovdje kod mene ima vise cevabdzinica nego u sarajevu jbt!!! :rolleyes:
Jedem cesto na poslu. :smiley:

Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 14 Decembar 2011, 18:37:48
Najbolji čevapi su iz mog rodnog grada, a to je Travnik!  :takoje:
Odg: Ćevapi By: maverick Date: 14 Decembar 2011, 18:40:44
banjaluka, sarajevo i travnik su tri najjaca cevap mjesta u ex yugi  :ok:
Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 14 Decembar 2011, 19:09:49
Tako je Maverick! Al travnički su najbolji!  :ok:
Odg: Ćevapi By: ellesar Date: 14 Decembar 2011, 19:18:22
Pogledajte klip,covek iz Sarajeva,sad zivi u Texsasu,pokazuje kako se prave cevapi.

Maverick,nemoj ici sa cistom junetinom zato su suvi,idi pola-pola ili 70/30 mesavinu sa svinjskim.
Naravno ovcetina ili sis cevap je posebna klasa :thumbup:
Odg: Ćevapi By: tomislav34 Date: 14 Decembar 2011, 19:36:57
Ja baš mislim da su suhi ako ide više svinjsko meso.