Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Kiseli kupus By: Gremlin Date: 25 Januar 2019, 10:08:11
Podvarak se krčka, a u zemljanoj posudi se peče svinjski vrat bez koske...onda se sve to pomeša i još malo zapeče...

:wink:


Odg: Kiseli kupus By: VladimirR Date: 29 Januar 2019, 22:12:05
Nedeljni dorucak. Kiseli kupus, ovčija stelja i slanina  :ok:


Odg: Kiseli kupus By: mihabg Date: 30 Januar 2019, 20:19:11
I kad ga ne spremamo... zimi se nadje na stolu, pa i na skijanju. Strasan drug da mi ubaci onaj muzicki "C" ....vitamin, i da otera sve ostalo sto ne valja iz organizma vrlo brzo...

Ave... kiseli kupus !



Odg: Kiseli kupus By: pkv-pecaroš Date: 31 Januar 2019, 01:45:11
Ja ga ne mogu smislit. Nisam ga pojeo valjda pet dekagrama u životu. I kad žena kuha sarmu meni u tanjur ne ide. Samo svjež kao salata,ostale varijacije na temu kupus bože sačuvaj.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk


Odg: Kiseli kupus By: vladimir022 Date: 31 Januar 2019, 06:49:44
Ja ga ne mrzim bas toliko, al ako ima nesto drugo da se jede ,onda bolje to drugo haha


Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Odg: Kiseli kupus By: OtacMakarije Date: 31 Januar 2019, 08:36:52
Ја га једноставно не подносим. Толико ме надима, као да сам се нагутао шумећих таблета.
Ово се односи на кисели, кувани.
Остале варијанте пролазе.
Odg: Kiseli kupus By: Drill Junkie Date: 31 Januar 2019, 09:43:29
Nisam ga voleo kao klinac , ali sada sve puca   :ok:
Na sve nacine u svim kombinacijama

To valjda ide sa godinama  :huh:
Kako su dlake pocele iz usiju da rastu pocinje i svargla da mi se svidja , pihtije , skembici
i ostale pikanterije od svinjskih derivata
Ne odbijam vise  :no:

Odg: Kiseli kupus By: marina1983 Date: 31 Januar 2019, 10:11:34
Da je kupus dobar zec bi bio kao  slon  :cheesy:
Odg: Kiseli kupus By: vladimir022 Date: 31 Januar 2019, 11:13:36
To da valja nakon onolikog stojanja u buretu, na kazan bi se teralo

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока


Odg: Kiseli kupus By: Gremlin Date: 31 Januar 2019, 12:16:33
Citat: Drill Junkie poslato 31 Januar 2019, 09:43:29
Nisam ga voleo kao klinac , ali sada sve puca   :ok:
Na sve nacine u svim kombinacijama

To valjda ide sa godinama  :huh:
Kako su dlake pocele iz usiju da rastu pocinje i svargla da mi se svidja , pihtije , skembici
i ostale pikanterije od svinjskih derivata
Ne odbijam vise  :no:

Isto tako i kod mene: kavurma, džigernjača, tripice, čorbasti škembići, papci u saftu, crevca na žaru, brizle, glava u škembetu, sarma u jagnječoj maramici - to jednostavno dođe sa godinama.

A kiseli kupus volim u svim oblicima, a posebno sarmu i svadbarski kupus u zemljanom loncu krčkan do besvesti.

:wink:
Kiseli kupus By: mihabg Date: 03 Februar 2019, 00:40:24
Danas na Dunavu  jedan podvarak pao za slobodu  na "smederevcu ".
Malo dinstana jaga, pa prokuvana dimljena butkica kasnije otkošćena , par sati uz krčkanje, poneka zalutala flajka  vina  , i šta tu moze da ne valja ?!

Normalno, dok se čeka , malo se preslišava gradivo...
Ishod je jasan...




Odg: Kiseli kupus By: bolenbgd Date: 03 Februar 2019, 12:30:28
Lebe mekani....
Odg: Kiseli kupus By: zex.raseta Date: 03 Februar 2019, 15:45:00
Ja sam danas odbio piletinu i mlince. Kupus sa butkicom od juce + kacamak i bareni krompir.




p.s.
Kupus je ostao u tragovima jer je bio  smiley038:bye:

Odg: Kiseli kupus By: glos Date: 23 Decembar 2020, 20:37:52
Prvo i osnovno, uzmeš futoški kupus, jer ima prozračne, odvojene listove, u koje se zavuče so.

Izdubiš korjen dok ne vidiš te prostore među listovima, naspeš u to so.
Redaš naravno na glavu.
Preliješ vodom koju još malo posoliš i na kraju dobrim kamenom stisneš.
Oko dve nedelje držiš na toplom, pa kada vidiš da se sve ukiselilo, do srži, izneseš na balkon - terasu - podrum - hladno, da proces stane.
Najvolim kod kupusa što žgaravice po objedovanju nema.

Btw radio sam sa Ćulumom ( ne na kupusu i oko kupusa ) , iz Futoga.
Odg: Kiseli kupus By: no names Date: 23 Decembar 2020, 21:08:21
Nema više Futoškog kupusa to je prestalo davno da se pravi, ali ima jako sličnih hibrida koje valjaju kao Futoški i Futožani  :smiley:
Najbitnije kod kupusa je da pitaš prodavca kad je ubran jer od tog momenta treba da prodje minimum 10 dana da malo izgubi vodu iz sebe  :wink: