Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Kiseli kupus By: ellesar Date: 11 Decembar 2011, 17:59:19
He, pa i ja to pravim,samo dobio sam recept kao segediner gulas :ok: ma kako god se zvao :thumbup: je.
Moze i sa slatkim i kiselim kupusom.....pa da,pocnes kao gulas i onda samo ubacis kupus i krompir,jedino sto ja jos ubacim malo kima,al` to ko voli.
U svakom slucaju super jelo :ok:
Odg: Kiseli kupus By: Vladimir Date: 12 Decembar 2011, 14:57:22
Eh sad, jedni pišu da se zove segedinski gulaš, drugi da je sekelji gulaš a da je segedinski nešto drugo, moramo da pozovemo prijatelja (Imreeeee!!!) da nam razreši tu dilemu. Al da je dobro jeste, baš mi lepo leglo da probam nešto novo. Jedino ne bih to radio sa slatkim kupusom, njega spremam na moj način i tako mi se najviše sviđa, islikaću jednom kad se setim pa otvaram novu temu. Mada sam tako zadnji put sliko i gulaš kako pravim s namerom da okačim ovde,  al negde pred kraj me poneo posao pa zaboravih da završim foto sešn... :lol:
Odg: Kiseli kupus By: ellesar Date: 12 Decembar 2011, 15:03:11
Ma vazno da se pohasa,a jel` sija il` je vrat to raspravljas kad si sit,a ne gladan :thumbup:
Odg: Kiseli kupus By: OLOVO Date: 21 Septembar 2012, 17:11:14
Mislim da sam povadio sve što mi treba za lički klot kupus ..sa zaprškom je lički jer "drži 72 dana"..

Pa pošto očigledno treba vremena da se ovo očisti i uredi prfo fotka "materijala".. :lol: :lol:



Odg: Kiseli kupus By: limovac74 Date: 21 Septembar 2012, 17:25:18
Hoćemo detalje , nemoj da preskočiš koji deo za recepat  :takoje:
Odg: Kiseli kupus By: Aleksandar Bunčić Date: 21 Septembar 2012, 17:28:16
"Gospodo izgleda da smo jope u poslu" :cheesy:
Olovo :tongue:
Odg: Kiseli kupus By: OLOVO Date: 21 Septembar 2012, 18:10:21
Naravno da je ulije rezervat.A treba mast ,improvizacija. :smiley: :smiley:

dinst... , sve u krupno , ništa sitno , daklem , luk na krupno , paprika kidana rukom , ovo malo belog luka , samo na pola ništa sitno.



Pa ondak pošto se izdinsta , zaprži , isto ceo kupus sve sa korenom,koji mnogi bacaju...malo ovako pa mešalica..



Tu su i 2 kumpijera da upiju nepotrebno , ustvari uvek bacam po jedan , jer sve radim otprilike.Kuvanje traje koliko mi struje daju.
Odg: Kiseli kupus By: limovac74 Date: 21 Septembar 2012, 18:26:57
Što ne reče da ti treba mas' poslao bih ti brzom  poštom sa naznakom "HITNO"  :rolleyes:

Cepaj dalje .....
Odg: Kiseli kupus By: OLOVO Date: 21 Septembar 2012, 18:34:08
Uzeh pauzu , da popijem kahvu , a ono treba da se krčka i to jedno 40 min , na pun gas,pa ću da fotkam  ..inače ..da napišem , lovor, lorber.. toliko i nije potreban , ali je prirodno autohton pa ga stavljam i redim kao što je nama deci moja pokojna baba pravila , sve je orginal osim masti(bem mu).Ima tu i da se ugura kojekakvih niskih biljaka , tipa metvica(to je nenormalno dobro),i 200 čuda to naberu babe , stoji im godinama , 12 godinu valja za kuvanje..ti

nemere brzom poštom --pročitaj pravila. :cheesy:

Sada je na pola u krčkanju na 200..tu treba  :eek:, sad se dodaju začini i skoro mi je upao aparat u lonac.




Odg: Kiseli kupus By: limovac74 Date: 21 Septembar 2012, 20:39:44
Jel gotovo  :question: Šta dalje  :question: Šta se konzumira uz ličovanija ?  :question: ..... :question: :question:
Odg: Kiseli kupus By: smuki Date: 21 Septembar 2012, 21:44:59
Dobro da ne krenuh za BG na kupus*i*jadu  smiley114 smiley304 :lol:
Odg: Kiseli kupus By: OLOVO Date: 22 Septembar 2012, 05:07:16
Ostavih da se oladi , spucah 3 tanjira da budem snažan i skočan na vodi , te ostade ovo.

Može se  tu kombinovati sa raznim suvim , pečenim  -kobaje, slanina i sve ostalo , ali ovo je orginal 98% lički kupus --kao takav ..sve ostalo pa i lebac je "dodatak"!


Odg: Kiseli kupus By: Dunavski plićak Date: 22 Septembar 2012, 09:50:37
Prika,nemoj da se ljutiš,ovo je svakako skuvan kupus...ali Lički , :no:.Originalna lička kuhinja ne zna za alevu papriku,izmedju ostalog.U lički kupus ide kolenica,ovčetina,slanina(ne adidas),kuvani krompiri...ako grešim neka me neko ispravi... smiley033
Odg: Kiseli kupus By: Sascha Date: 22 Septembar 2012, 10:11:38
Ne grešiš...  :takoje:

Mi Ličani smo (uglavnom) "operisani" od ljutog, a osim toga ne ide u to jelo ni seckana sveža paprika, a i kupus je obično kiseo, a ne svež... :cheesy:


Odg: Kiseli kupus By: dushann Date: 22 Septembar 2012, 10:41:34
Sa ovčetinom nema boljeg :ok: paprika nikako :no:
Meni jedno od omiljenih jela, jbg ličanin :smiley: :cheesy: