Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Kiseli kupus By: kviskons Date: 15 Januar 2011, 13:55:54
Velike curke, to je batak.
Mislim da je imao oko 1 -1.5 kg.  :cheesy:
Odg: Kiseli kupus By: josip Date: 15 Januar 2011, 20:15:47
Bila je to velika purica,još ako je batak s dima ajme zavidim ti .......
Odg: Kiseli kupus By: Goachild Date: 15 Januar 2011, 20:21:19
Taj batak ako se očisti od žilica nije baš dobar za klopanje  :wink:

Odg: Kiseli kupus By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 15 Januar 2011, 20:50:12
Ima više kostiju od babuške :takoje: :ok:
Odg: Kiseli kupus By: kviskons Date: 15 Januar 2011, 23:27:24
Imam jos jedan komplet u zamrzivacu; batak, karabatak i jos ponesto.
Cekam priliku za popravni.  :takoje:
Odg: Kiseli kupus By: Bakisan Date: 16 Januar 2011, 00:11:22
Dok se nisam oženio, stavljao sam kupus na raznorazne načine i uvek se uslinavio. Onda sam dobio taštu koja je prve godine mog braka pristavila kiseo kupus. Teška srca moram da priznam da zna znanje. Dakle, poredja kupus u kacu i to tako da samo posoli glavice i ostavi 2 dana bez vode. Bez vadjenja i zasecanja korena. Treći dan nalije vodu i tako ostavi. Ubaci cveklu ili klip kukuruza. Moram da napomenem da je kaca u vinskom podrumu, gde je leti i zimi razlika u temperaturi nekoliko stepeni. Tako stavljen kupus traje godinu dana bez da se uslinavi i ubudja. Eto i od taste ima neke koristi.  :takoje:
Odg: Kiseli kupus By: kawasaki Date: 16 Januar 2011, 13:53:57
kups je zakon,

uz njega uvjek sarma, zatim janjetina uz svjezi hehe

salim se upravo sam imao sarmu pa zatim pecenku uz kiseli kupus kao salatu i sad se moze na vodu  smiley033
Odg: Kiseli kupus By: ellesar Date: 16 Januar 2011, 15:19:05
Baki,pa fala bogu da se uslinavi kad ga ne peres,jednom u mesec i po,dva mu promenis vodu i operes ga malo i trajace dugo i ostace cvrst.
Takodje nesme da bude na previse toplom,ili hladnom izmedju 7 i 15 stepeni najbolje i ako ga dobro usolis nema sanse da propadne :ok:
Odg: Kiseli kupus By: Hemingway Date: 16 Januar 2011, 15:36:46
dali se moze preterati sa soli ...?
ja svoj probavao sto sam ukiselio prosle godine ..
nikada bolji mi nije bio kao ovaj put :ok: ...
Odg: Kiseli kupus By: Bakisan Date: 16 Januar 2011, 21:07:12
Citat: ellesar poslato 16 Januar 2011, 15:19:05
Baki,pa fala bogu da se uslinavi kad ga ne peres,jednom u mesec i po,dva mu promenis vodu i operes ga malo i trajace dugo i ostace cvrst.
Takodje nesme da bude na previse toplom,ili hladnom izmedju 7 i 15 stepeni najbolje i ako ga dobro usolis nema sanse da propadne :ok:

Nema ovde ni pranja ni pretakanja. Kako i zašto opstane nemam pojma, samo paziš da je uvek potopljen.
Odg: Kiseli kupus By: zivko_89 Date: 17 Januar 2011, 23:44:11
a najbolji je uz dunjovacu domace cvarke.... :lol: :cheesy:
Odg: Kiseli kupus By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 18 Januar 2011, 16:47:40
Elisar je u pravu mora se prati  :ok: e onda se čudite što vam kupus  nije žut kao dukat nego taman i premekan više gnilan obavezno premo kupus krpa kojom je pokriven daske kamen i mora da bude  :thumbup:
Odg: Kiseli kupus By: Bakisan Date: 20 Januar 2011, 00:11:42
Videćemo ko će u septembru imati kiseo kupus.  :takoje:
Odg: Kiseli kupus By: ellesar Date: 20 Januar 2011, 01:08:51
Fala ti na septembarcu smiley012  :bye: .Ako ga ne stucem do aprila(sto je retkost) ode on na djubriste.
Leto je bre za sveze paradajzle,krstavce i papriku,kakav kiseli kupus :cheesy:
Odg: Kiseli kupus By: kviskons Date: 23 Januar 2011, 15:22:51
Sad sam pristavio podvarak sa curetinom.  :ok: