Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: ULJEZ Date: 06 Mart 2009, 19:23:08
poslat ču va slike draga tuzlaka kako on priprema šarana i        janje

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: DEJAN SREMAC Date: 09 Mart 2009, 05:40:38
sta je to priganje?  smiley033
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Djole Date: 09 Mart 2009, 17:47:21
Nisi jeo "priganice"? :eek:  :rlol:

Pa to ti je sve isto: prženje, priganje ... spremanje (termička obrada) u vrelom ulju ili masti.
"Pečenje" je već nešto drugo. Peče se pečenje, peče se na ražnju, peče se u tepsiji (pita, krompiruša, burek ...  :cheesy:).
Eto ... jednostavno!
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 10 Mart 2009, 07:15:44
MA slusao sam ja jedared jedno g morskog vuka kako objasnjava razliku, al sam zaboravio  :embarassed:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: ULJEZ Date: 11 Mart 2009, 21:20:44
malo su loše slike ali čete vi skužiti
ovo je zadnji od tri šarana kasno sam stigao




ima i ostataka barem kosti
a nakon toga ........
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: voja Date: 11 Mart 2009, 21:47:26
Uf svaka cast al ste rasklopili sarance ko dete bukvar  :ok:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: ULJEZ Date: 11 Mart 2009, 22:55:15
a bio je tako  ukusan "ko med" ubili smo ga za minutu
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 12 Mart 2009, 07:06:58
Bes ga, nista ja odje ne vidim  :shocked:

Samo hrpu necega izmedju zica  :smiley:

Onaj na razanj se mnogo bolje vidi  :ok:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: ULJEZ Date: 12 Mart 2009, 18:24:47
jašta razvalili su šarančeta
da ga nisam jeo nebi znao samo sam prepoznao rep i glavu
al sam ga dobro ogulio i dobro podmazao
a ražanj je priča za sebe
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 23 Mart 2009, 11:22:45
Evo kako se pravilno narezuje bijela riba  :ok:



Dalje je sve lako, samo kad imas dosta masti  :cool:


Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 23 Mart 2009, 12:35:37
Care, ribu nasolis pre przenja ili je solis kasnije???
Vidim, da ne upotrebljavas brasna. Dal je uvjek tako ili je to samo "na terenu".
Przis na svinjski masti, jel tako :ok:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 23 Mart 2009, 12:48:02
Obavezno se soli prije przenja, i ostavi da upije malo, poshto je ova sa Tise jako "slatka"  smiley033

A brasno naravno ide, nego se ne vidi, jos u njega malo one paprike dodam i pivo neka tece  :cheesy:

Svinjska rules  :clap2:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 23 Mart 2009, 13:40:04
Odlicno. Dal bi mogo tako i klen da se spremi, samo da ga isfiletiram?
Klencuga je bogata sas Y kostiju :sad:
Nema babure kod mene :no:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 23 Mart 2009, 14:07:35
Ribe do pola kile narezujes ovako , one vece vadis filete, trbusni deo odvajas od ledjnog i przis ga tako sa rebrima!
ledjni deo koji je pun kostiju narezujes sa unutrasnje strane do koze, znaci da se drzi samo na kozi !!  :ok:


Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 23 Mart 2009, 14:15:13
Hvala care, tako jos nikad nisam spremao ribu smiley033 smiley033