Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 14 Avgust 2008, 08:14:36
Od ovoga nema bolje........


Sastojci                                 
1-2 kg smuđa,
sok od limuna,
so, biber, 2 jaja,
250 g brašna,
¼ ; 1 piva,
ulje za prženje.



Priprema
Ribu očistiti, oprati, skinuti kožu, izvaditi kosti, iseći u sitne komade, trake(debljine otprilike 2,3cm), nakapati sokom od limuna, posoliti, pobiberiti, ostaviti da malo postoji.

Žumanca dobro umutiti, naizmenično dodavati brašno i pivo i izraditi glatko testo. Od belanaca ulupati čvrstu penu polako je umešati u pripremljeno testo. Komade ribe umakati prvo u brašno pa u testo i pržiti na zagrejanom ulju (masti) dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju. Pržene komade staviti na papir koji upija masnoću.

Služiti sa tartar sosom.

P.S. Pivu sto ostane obavezno iskapiti  :wink:



Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:15:41
Evo, ovo je za nesposobnog DEBELOGUZOG moderatora, sto oce da napravi od qurcevih
Japanskih lignji nesto, sto se moze i pojest. Veliki gurman :rlol: :rlol: :rlol:

Treba samo malo krumpira, paradajz sosa, jignji, maslinovo ulje, par oliva i
NORMALNO zlicica Vegete, ha,ha,ha,ha.........
Krumpir nasjeckas na manje komade, operes i osusis. Stavis u posudi, pospes zlicom vegete i dobro polijes maslincem.....



dodas jos paradajz sos-onaj natur bez dodanih zacina, premesas i stavis u pecnicu za 30 minuta. Pecnica ugrijana na 200 stepeni.

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:17:18
Izvadis, dodas lignje i olive. Lignji su bolji aku su nasi-Jadranski. Ove sam sam ulovio pa su bili malo preveliki (oko 30-40 dkg komad) zato sam ih razrezao. Ako upotreblavas one Japanske, stavljas ih cjele....



Opet premjesas i pokrijes. Bitno je da je posuda pokrivena, da se hrana ne issusi!!!


Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:18:28
Sve je gotovo za 50 minuta. Hrana je zaista dobra. Fora je u tome, da krumpir upije sve sokove i da je zmahtan.
Meni je salata obavezna. A i pivce ne ispustam. Inace jedno dobro bjelo vino nece nikome skodit!!!!


Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: white Date: 28 Avgust 2008, 12:27:52
Au sunce ti Zbiljsko  :ok: :clap2: :thumbup:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Chaki Date: 28 Avgust 2008, 12:37:59
Kilo lignji i 5 kila leba i da vidis veselje. Nego Haubice ti ces da dobijes koliko mi se cini da budes moderator u kuhinji sto i nije tako lose a onda cemo da uclanimo zene da gledaju i uce ON LINE jer direct FACE TO FACE nije dobro jer nece sve da zapamte
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 28 Avgust 2008, 12:39:48
 smiley038 smiley038

A ovo ce da se pravi, prosto je !

Vidis Haubica kako represivne mjere dobro deluju na tebe  :rlol:

Nego, ako stavljas cijelu lignju, zar nije malo gumasta ?
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:45:17
Reci ti meni, zasto bi bila isjecena lignja meksa od cele????
Ono sto si ti kupio ce da skoci zajedno-skrci tolko, da sam neces verovat vlastitim ocima.
Samo ti jos zalij sas malko bjela vina i ostavi da se to dinsta.
Normalno se to jede sas noz i viljuskom, pa ko oce da si sjece lignje, nek si sjece.
Neboj se care, nije to hobotnica.
Caslave; nemojte zene u moje drustvo, znas da se tesko zadrzavam :embarassed: :embarassed:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: PEGULA Date: 28 Avgust 2008, 12:50:41


1 kg lignji  100 g sira iz salamure,  1 kg krompira,  100 g sjeckane rajčice,  1 žlica peršuna ,

1 žlica ružmarina, 2 žlice krušnih mrvica, 2-3 česma bjelog luka a možeš po želji ako ga voliš ,
maslinovo ulje ,sol i biber ! dobar tek!
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 01 Septembar 2008, 13:32:01
Ma pravila zena rizoto nekakav, nije los bio, mada ne navikoh ja na taj ukus  :no:
Danas imam da utovarim 5 tona uglja, a onda poslije par litara piva valjda ce prijati i lignje  :cheesy:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 01 Septembar 2008, 13:40:12
Nemoj to da jedes brate, bit ce trovanja. Tjelo nije naviklo :rlol: :rlol: smiley012 smiley012
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 01 Septembar 2008, 13:41:25
A sto kuca smrdi od liganja  :help: :sad:

Nece to vise u kuci da se sprema, ne ne  :no:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: BOJANK Date: 04 Septembar 2008, 17:48:28
Eto i ja sam uz malu pomoć Shaggya i Smudjka dao sebi truda pa ispeko na roštilju par barona i malo soma ! Svi su gosti bili zadovoljni  :cool:, poslije ribe neki su nastavili s beerom, a neki sa crnim vinom do u sitne sahate  :help:



Poslije nije bilo za slikati, same kosti  :thumbup:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Ervin Date: 04 Septembar 2008, 18:24:56
 :ok: Meni ovo dobro izgleda!

...a sto su tek smudgeroni uklopljeni u onu patent resetku! :takoje:
Samo onaj mali sto je napao paradajz, malko izrasto... :lol:
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: BOJANK Date: 04 Septembar 2008, 19:38:21
Ova dva vanjska su preko dvi kile jedino ovi qurachic u sredini je manji, a rešetkice mi Smudjko donijeo iz švabije, odlična stvar !