Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 14 Avgust 2008, 08:14:36
Od ovoga nema bolje........
Sastojci
1-2 kg smuđa,
sok od limuna,
so, biber, 2 jaja,
250 g brašna,
¼ ; 1 piva,
ulje za prženje.
Priprema
Ribu očistiti, oprati, skinuti kožu, izvaditi kosti, iseći u sitne komade, trake(debljine otprilike 2,3cm), nakapati sokom od limuna, posoliti, pobiberiti, ostaviti da malo postoji.
Žumanca dobro umutiti, naizmenično dodavati brašno i pivo i izraditi glatko testo. Od belanaca ulupati čvrstu penu polako je umešati u pripremljeno testo. Komade ribe umakati prvo u brašno pa u testo i pržiti na zagrejanom ulju (masti) dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju. Pržene komade staviti na papir koji upija masnoću.
Služiti sa tartar sosom.
P.S. Pivu sto ostane obavezno iskapiti

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:15:41
Evo, ovo je za nesposobnog DEBELOGUZOG moderatora, sto oce da napravi od qurcevih
Japanskih lignji nesto, sto se moze i pojest. Veliki gurman

Treba samo malo krumpira, paradajz sosa, jignji, maslinovo ulje, par oliva i
NORMALNO zlicica Vegete, ha,ha,ha,ha.........
Krumpir nasjeckas na manje komade, operes i osusis. Stavis u posudi, pospes zlicom vegete i dobro polijes maslincem.....

dodas jos paradajz sos-onaj natur bez dodanih zacina, premesas i stavis u pecnicu za 30 minuta. Pecnica ugrijana na 200 stepeni.
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:17:18
Izvadis, dodas lignje i olive. Lignji su bolji aku su nasi-Jadranski. Ove sam sam ulovio pa su bili malo preveliki (oko 30-40 dkg komad) zato sam ih razrezao. Ako upotreblavas one Japanske, stavljas ih cjele....

Opet premjesas i pokrijes. Bitno je da je posuda pokrivena, da se hrana ne issusi!!!

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:18:28
Sve je gotovo za 50 minuta. Hrana je zaista dobra. Fora je u tome, da krumpir upije sve sokove i da je zmahtan.
Meni je salata obavezna. A i pivce ne ispustam. Inace jedno dobro bjelo vino nece nikome skodit!!!!

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: white Date: 28 Avgust 2008, 12:27:52
Au sunce ti Zbiljsko

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Chaki Date: 28 Avgust 2008, 12:37:59
Kilo lignji i 5 kila leba i da vidis veselje. Nego Haubice ti ces da dobijes koliko mi se cini da budes moderator u kuhinji sto i nije tako lose a onda cemo da uclanimo zene da gledaju i uce ON LINE jer direct FACE TO FACE nije dobro jer nece sve da zapamte
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 28 Avgust 2008, 12:39:48

A ovo ce da se pravi, prosto je !
Vidis Haubica kako represivne mjere dobro deluju na tebe

Nego, ako stavljas cijelu lignju, zar nije malo gumasta ?
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 28 Avgust 2008, 12:45:17
Reci ti meni, zasto bi bila isjecena lignja meksa od cele????
Ono sto si ti kupio ce da skoci zajedno-skrci tolko, da sam neces verovat vlastitim ocima.
Samo ti jos zalij sas malko bjela vina i ostavi da se to dinsta.
Normalno se to jede sas noz i viljuskom, pa ko oce da si sjece lignje, nek si sjece.
Neboj se care, nije to hobotnica.
Caslave; nemojte zene u moje drustvo, znas da se tesko zadrzavam

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: PEGULA Date: 28 Avgust 2008, 12:50:41

1 kg lignji 100 g sira iz salamure, 1 kg krompira, 100 g sjeckane rajčice, 1 žlica peršuna ,
1 žlica ružmarina, 2 žlice krušnih mrvica, 2-3 česma bjelog luka a možeš po želji ako ga voliš ,
maslinovo ulje ,sol i biber ! dobar tek!
Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 01 Septembar 2008, 13:32:01
Ma pravila zena rizoto nekakav, nije los bio, mada ne navikoh ja na taj ukus

Danas imam da utovarim 5 tona uglja, a onda poslije par litara piva valjda ce prijati i lignje

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Hauba Date: 01 Septembar 2008, 13:40:12
Nemoj to da jedes brate, bit ce trovanja. Tjelo nije naviklo

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Bigash Date: 01 Septembar 2008, 13:41:25
A sto kuca smrdi od liganja

Nece to vise u kuci da se sprema, ne ne

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: BOJANK Date: 04 Septembar 2008, 17:48:28
Eto i ja sam uz malu pomoć Shaggya i Smudjka dao sebi truda pa ispeko na roštilju par barona i malo soma ! Svi su gosti bili zadovoljni

, poslije ribe neki su nastavili s beerom, a neki sa crnim vinom do u sitne sahate



Poslije nije bilo za slikati, same kosti

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: Ervin Date: 04 Septembar 2008, 18:24:56

Meni ovo dobro izgleda!
...a sto su tek smudgeroni uklopljeni u onu patent resetku!

Samo onaj mali sto je napao paradajz, malko izrasto...

Odg: Przenje, priganje, pecenje............ By: BOJANK Date: 04 Septembar 2008, 19:38:21
Ova dva vanjska su preko dvi kile jedino ovi qurachic u sredini je manji, a rešetkice mi Smudjko donijeo iz švabije, odlična stvar !