Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: voja Date: 14 Septembar 2011, 14:30:32
Kad iseces svezu slaninu u kockice oko 4cm ,cvarak bude onako taman,kao kockica za jamb :)
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Perisha09 Date: 14 Septembar 2011, 14:39:24
Mislis da sam sitno sekao slaninu, ja ipak mislim da je fazon u nacinu spremanja ( jacina vatre, mesanje, koliko dodati vode i mozda jos nesto )
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: voja Date: 14 Septembar 2011, 14:45:43
Ima i toga sigurno.
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: laki22 Date: 14 Septembar 2011, 15:17:50
ja volim pilece cvarke, jeste da su porcije male ali su extra... kad mi baka naruci 10 pilica pa obradi, nakupi se....
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Perisha09 Date: 14 Septembar 2011, 15:25:47
Da li si probao da nesto peces ili przis na toj masti sto se istopi ?
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: laki22 Date: 14 Septembar 2011, 15:41:47
ja nisam nista, ona ne znam, ja samo cvarke derem
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: ladikimre Date: 14 Septembar 2011, 15:58:09
Citat: Perisha09 poslato 14 Septembar 2011, 14:39:24
Mislis da sam sitno sekao slaninu, ja ipak mislim da je fazon u nacinu spremanja ( jacina vatre, mesanje, koliko dodati vode i mozda jos nesto )
zavisi i od toga isto kako je svinja hranjena,nisu isti čvarci od brzo naduvenog svinjčeta i od onog koji je odhranjen sa manje kaloričnijom hranom i više mu trebalo vremena da postigne dovoljnu veličinu i kilažu....
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Sp1tF1re Date: 14 Septembar 2011, 16:05:02
Da li je neko pecao na chvarke
Citat: Perisha09 poslato 14 Septembar 2011, 14:39:24
Mislis da sam sitno sekao slaninu, ja ipak mislim da je fazon u nacinu spremanja ( jacina vatre, mesanje, koliko dodati vode i mozda jos nesto )
kasiku dve stare masti ,ako je vatra jaca dodaj malo vode i onako ce ispariti,najbolje je prvo ubaciti komade od gronika kad se malo istope dodas i mesnatu na kocke 2x2x2cm,cvarci se moraju prziti a ne kuvati (znaci malo vode u startu samo,koja posle izvetri),przis u masti koja izlazi iz cvaraka dok ne porumene,mast odvadis u serpanju za domacinstvo a ostatak cvaraka iscecedis ili ocedis PRITISKANJEM sabijanjem u lanenoj krpi ili spravi za to da im sto vise masti izvadis,kad pocnu da rskaju pod pritiskom i da se drobe dobro je.
Stavis ih nazad u prazan lonac usolis i prokuvas sa soljom mleka ,prste da polizes
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Perisha09 Date: 14 Septembar 2011, 16:44:24
Hvala na korisnim savetima, od sledece ture slanine iz zamrzivaca ce ispasti sigurno bolji cvarci !! A sto se tice masti od kokosijeg sala, jeo sam przenu ribu i krompirice na njemu, ukus je fenomenalan !!!!
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Sp1tF1re Date: 14 Septembar 2011, 16:49:44

Samo ih fest iscedi da budu rskavi,da ne ostane masnoca onda su glibavi,a za trigleceride ne pitaj
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Perisha09 Date: 14 Septembar 2011, 16:53:05
To mi je terapija, doktor mi preporucio masne cvarke i slaninu sapunjaru !!!!
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: kviskons Date: 14 Septembar 2011, 17:05:11
Al' vam je tema, jel treba da nabijem 120kg?
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: limovac74 Date: 14 Septembar 2011, 17:15:52
A tek kad počne svinjokolj ajoj
P.S.Upravo se sladim sa rumenim,hrskavim ....
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: Sp1tF1re Date: 14 Septembar 2011, 17:21:48
Citat: kviskons poslato 14 Septembar 2011, 17:05:11
Al' vam je tema, jel treba da nabijem 120kg?
kao vec ih nemas
Odg: Cvarak ili Cvarci .. By: kviskons Date: 14 Septembar 2011, 17:43:52
Nemam jos, al' se trudim.