Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213
Riblja čorba By: Barjak Date: 13 Decembar 2010, 11:03:59



Potrebno :

1kg raznovrsne ribe,
150 ml Iskon ulja,
4 glavice crnog luka,
2 veze zeleni,
1 kesa C Dodataka za riblju čorbu,
2 kašike  Začinska paprika ljuta,
1 kašika  Začin,
1 kašičica  biber mleveni,
C biber zrno,
4 lovorova lista,
1 kesica  Soda bikarbona,
2-3 dl Vino belo,
1 kašičica  Ruzmarina,
1 kašičica  Bosiljaka.

Priprema :

U posudi od 4-5 L kuvati supu od ribe (glava i rep) dok se ne podigne kuvana riba na površinu. Zatim skinuti sa vatre, izvaditi kuvanu ribu, ohladiti i skinuti meso sa kostiju, koje ćemo kasnije ubaciti u čorbu. U posudi za kuvanje čorbe dinstati sitno narezan luk na 150 ml Iskon ulja ulja, dok ne požuti. Tada dodati 1/2 kesice soda-bikarbone da se od luka stvori pena i onda dodati zelen narendane na najsitnije rendalo.U jednu posudu za kuvanje sipati 250 ml vode. Dodati C Dodataka za riblju čorbu. Dodati 1,5 l vode. U ovu smesu, uz stalno mešanje, dodati začine po ukusu, približno dve sup. kašike C Začinska paprika ljuta, kašiku C Začin, malu kašičicu C biber mleveni.Sve to još malo dinstati uz stalno mešanje, zatim dodati sitno kidanu ribu (kuvanu). Ubaciti 4 C lovorova lista, 6 C biber zrno i malo sitno C Bosiljka i C Ruzmarina. Sve to kuvati još oko 30 min. Doliti 2-3 dl belog vina. Za to vreme naseći ostatak ribe na kocke i zajedno sa iznutricama (ikra i mlečika) ubaciti u čorbu 15 min. pre završetka kuvanja.
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 25 Decembar 2010, 22:35:10
Volio bi upoznati baju koji jede ovako ljuto :shocked:
Ako je ziv :cheesy:
Odg: Riblja čorba By: zilien Date: 26 Decembar 2010, 01:52:21
Ljudi ja ne jedem ljuto ali ako riblja corba nije ljuta, da bar pojedes uz 2 tanjira i 4-5 parceta hleba to onda nije kako mi to ovde kazemo alaska riblja corba.
Odg: Riblja čorba By: OLOVO Date: 26 Decembar 2010, 06:11:38
150 ml Iskon ulja... :eek:
:tongue:
Odg: Riblja čorba By: pikeman Date: 26 Decembar 2010, 13:30:55
Copy-Paste... :rolleyes:
Odg: Riblja čorba By: bladerizer Date: 26 Decembar 2010, 13:38:13
ja i moja keva se ubijamo od ljutog paprikasa,mada posle bolujemo 3 dana ali ako nije ljut ebem ti papriikas.Sto kazu nasi stari( bebem ti paprikas ako ti sline iz nosa neutrce u tanjir) :lol: :lol: :lol:
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 26 Decembar 2010, 15:36:41
Od jedne supene kasike ljute paprike(nemora biti neka ekstra ljuta)glava bi ti se naduvala kao balon,a ocne jabucice bi pocele da ti se znoje :lol:
Ja imam ljutu kupusinsku papriku od koje ti vene na celu iskoce ako stavis jednu kafenu kasikicu. :eek:
Mada to je cista glupost,kad je mnogo ljuto,utrnu cela usta pa i ne osetis sta jedes.Na vrh kasike,dobre,ljute paprike je sve sto treba za 6 osoba.
Odg: Riblja čorba By: Barjak Date: 12 Januar 2011, 20:01:29
ja koristim moju domacu papriku koja nije toliko ljuta doduse mnogo mnogo jedem ljuto.a sto se tice ljutine to svako neka prilagodi svom ukusu tu nije nista naredjeno koce koliko da stavi, ja sam naveo koliko ja stavljam.
Odg: Riblja čorba By: zivko_89 Date: 12 Januar 2011, 20:34:17
ma lepo je ljuto nema sta.... :bye:
Odg: Riblja čorba By: sveta976 Date: 18 Januar 2011, 16:41:56
Braco ja kad kuvam riblju corbu obavezno stavim dosta luka,zati sargarepu i zelen i nikada ne stavljam onaj kupovni zacin zato sto je to njesra.Tu ti smuckaju svasta a ja vise volim polako da dodajem zacin po zacin i tako dok ne dobijem ukus koji meni odgovara.Sto bi rekao ELLESAR kada je mnogo ljuto ne mozes da osetis ukus ribe a to je ipak mislim najvaznije.Jer onda bi se zvala ljuta corba a ne riblja.I nikada nemojte da dodajete kuvani paradajz ili mleveni jer je onda kisela.Najbolje u sezoni staviti jedan ceo paradajz koji se izbocka sa nozem sa svih strana,ili zimi iz zamrzivaca.Probajte nista vas ne kojta.Prijatno. :cheesy:
Odg: Riblja čorba By: stamenko Date: 28 Januar 2011, 14:26:32
pa ti pobratime kao da radis u c marketu
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 01 Avgust 2012, 18:11:05
Danas zakuvao, malo soma i šarana ispala taman bar su tako komentarisali, ja ipak volim smrt da zaljutim. :ok:

Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 01 Avgust 2012, 22:51:49
Ajde baci recepat....ovde ima samo onaj barjakov copy-paste sa 6 kasika ljute :rlol:
Odg: Riblja čorba By: meda Date: 18 Decembar 2012, 23:00:21

Evo je, krckala se celo popodne za sutra. Recept vrlo slican ovom koji je okacio barjak samo nesto malo manje ljuta. Unutra svega, soma, sarana, stuke, kecige i cverglana. I ikra naravno.


Odg: Riblja čorba By: calypso2 Date: 20 Decembar 2012, 22:15:18
po meni , kada kuvam, ukus ljutog- treba da bude samo jedan od ukusa...kada ja jedem , to je druga stvar! Vracamao se na pricu o curenju nosa itd....ko -kako -voli...a  o receptu .... svi mislimo da je nas najbolji , a naravno da se ne slazemo sa tudjim...ja pravim potpuno drugacije! Mnogo je u luku , !!!PAPRICI!!!, ribi, odnosu, osecaju, jakoj vatri...Vlada Kosava me nauci da kuvam i to - je -to! Jednostavnost je kljuc svega....kakava vegeta itd.