Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 21 Decembar 2012, 08:17:35
He,he,he mnogo mi zvuci da kuvas paprikas, a ne corbu.....pogotovu ako te Kosava ucio.
Odg: Riblja čorba By: užas1 Date: 21 Decembar 2012, 08:55:19
Dovoljno je ljuto tek kad spali hemoroide da nepovratno nestanu .
Odg: Riblja čorba By: tomislav34 Date: 21 Decembar 2012, 17:54:40
Šta je Iskon ulje?
A jel baš moraju začini biti C?
Odg: Riblja čorba By: pedja81 Date: 21 Decembar 2012, 17:58:07
a jel stavljate glavicu crnog luka ucelo i to povecu?
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 06 Januar 2013, 15:51:17
Današnja
Odg: Riblja čorba By: Goachild Date: 06 Januar 2013, 15:58:23
Jel ljuta malo?
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 06 Januar 2013, 16:02:09
Ljuta je kako je Bog rek'o
+ što sam se "malo" napio dok sam kuvao...
Odg: Riblja čorba By: Goachild Date: 06 Januar 2013, 16:11:53
Izbegavaj alkohol, obično se presoli ili previše zaljuti hrana.
(Ovo prvo se pravi da nisi čuo od mene)
Od svega što se sprema sa ribom, čorba mi je najomiljenija. Skoro sam slistio 3 puna tanjira. Ja volim da zaljutim i da dodam malo sirćeta u tanjir. To mi je gušt.
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 06 Januar 2013, 16:17:30
Samo Blak metal čorbe!!!
(snimak je moj)
Odg: Riblja čorba By: pedja81 Date: 06 Januar 2013, 16:32:06
uz ovakvu muziku, sigurno si u corbu stavio sarane divljake
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 06 Januar 2013, 18:22:57
Jesu to gusle u pozadini
Lepo deluje corba, bas bih voleo jednom da probam
Odg: Riblja čorba By: heheo Date: 06 Januar 2013, 19:05:13
Ova felga ispod, veoma pismena stvar.
Odg: Riblja čorba By: baca68 Date: 22 Februar 2013, 23:42:38
Ko hoce da proba, evo moje varijante... 2 kg bele ribe obavezno taze, nista zamrzivac, ociscene i oprane samo spolja,rasporiti. Odbaciti repove, glave i utrobe, neoprane iznutra, pravac u 2 l kipuce vode. 10 min je dosta da pocne da se raspada, pa sve procediti kroz gazu.
Dobili smo bujon.
Ostatak od cedjenja keru, a u bujon pola kg crnog luka, 2 sargarepe, kesicu bibera u zrnu, lovora po ukusu, ceo koren persuna, celu glavicu ne ociscenog belog luka, kasicicu soli.
N i k a k o ne stavjati ulje, vegete i sl !!!
Kada luk gotovo nestane, vreme je za dolivanje vode, o b a v e z n o vrele, zatim povaditi koren persuna, beli luk i dodati 5 kasicica predhodno u hladnoj vodi razmucene slatke paprike, aleve . Par minuta, pa u kotlic stavljajte kvalitet, komade soma, stuke, itd...
Pozeljno je da su komadi ribe priblizno iste velicine i da su preliveni belim vinom stojali bar par sati.
Vise nema mesanja kotlica, smanjujte vatru tek kolko da corbica jedva kljuca. Deset minuta i vreme je za komad limunove kore, veliku vezu lista persuna, 2 dl slatkog soka od paradajza, 5 korenceta karanfilica, ruzmarina i bosiljka po ukusu. Kad ste to ubacili i zaprzili, a zaprska nije obavezna, kuvanje je gotovo.
Poklopiti i ostaviti 10 min pa se sluzite....sitno nasecan beli luk u ulju i sircetu je prilog koji dodajete u tanjir kao i tucana ljuta.
Prijatno!
Odg: Riblja čorba By: tomislav34 Date: 23 Februar 2013, 11:45:17
Ovo mi zvuči ukusno
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 23 Februar 2013, 12:57:32
E odavno već čekam da neko okači dobar recepat za čorbu i evo ga! Ovde se čorba nekuva uopšte, pa nemaš od koga ni da pokupiš
Po čitanju recepta već znam da je ova čorba odlična, a vidi se i da je kuvar iskusan
.....probaćemo