Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 21 Decembar 2012, 08:17:35
He,he,he mnogo mi zvuci da kuvas paprikas, a ne corbu.....pogotovu ako te Kosava ucio. :thumbup:
Odg: Riblja čorba By: užas1 Date: 21 Decembar 2012, 08:55:19
Dovoljno je ljuto tek kad spali  hemoroide da nepovratno nestanu . :lol:
Odg: Riblja čorba By: tomislav34 Date: 21 Decembar 2012, 17:54:40
Šta je Iskon ulje?  :rolleyes:  A jel baš moraju začini biti C?  :cheesy:
Odg: Riblja čorba By: pedja81 Date: 21 Decembar 2012, 17:58:07
a jel stavljate glavicu crnog luka ucelo i to povecu? :eek: :cheesy:
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 06 Januar 2013, 15:51:17




Današnja :bye:
Odg: Riblja čorba By: Goachild Date: 06 Januar 2013, 15:58:23
Jel ljuta malo?  :wink:
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 06 Januar 2013, 16:02:09
Ljuta je kako je Bog rek'o  :rolleyes:  :cheesy:
+ što sam se "malo" napio dok sam kuvao... :cheesy:
Odg: Riblja čorba By: Goachild Date: 06 Januar 2013, 16:11:53
Izbegavaj alkohol, obično se presoli ili previše zaljuti hrana.  :rolleyes:
(Ovo prvo se pravi da nisi čuo od mene)
Od svega što se sprema sa ribom, čorba mi je najomiljenija. Skoro sam slistio 3 puna tanjira. Ja volim da zaljutim i da dodam malo sirćeta u tanjir. To mi je gušt.
Odg: Riblja čorba By: Slavic.Blood Date: 06 Januar 2013, 16:17:30

Samo Blak metal čorbe!!! :rolleyes:(snimak je moj)
Odg: Riblja čorba By: pedja81 Date: 06 Januar 2013, 16:32:06
uz ovakvu muziku, sigurno si u corbu stavio sarane divljake  :smiley: :lol: :lol:
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 06 Januar 2013, 18:22:57
Jesu to gusle u pozadini :huh: :rlol:
Lepo deluje corba, bas bih voleo jednom da probam :ok:
Odg: Riblja čorba By: heheo Date: 06 Januar 2013, 19:05:13
Ova felga ispod, veoma pismena stvar.
Odg: Riblja čorba By: baca68 Date: 22 Februar 2013, 23:42:38
Ko hoce da proba, evo moje varijante... 2 kg bele ribe obavezno taze, nista zamrzivac, ociscene i oprane samo spolja,rasporiti. Odbaciti repove, glave i utrobe, neoprane iznutra, pravac u 2 l kipuce vode. 10 min je dosta da pocne da se raspada, pa sve procediti kroz gazu.
Dobili smo bujon.
Ostatak od cedjenja keru, a u bujon pola kg crnog luka, 2 sargarepe, kesicu bibera u zrnu, lovora po ukusu, ceo koren persuna, celu glavicu ne ociscenog belog luka, kasicicu soli.

N i k a k o  ne stavjati ulje, vegete i sl !!!

   Kada luk gotovo nestane, vreme je za dolivanje vode, o b a v e z n o  vrele, zatim povaditi koren persuna,  beli luk i dodati 5 kasicica predhodno u hladnoj vodi razmucene slatke paprike, aleve . Par minuta, pa u kotlic stavljajte kvalitet, komade soma, stuke, itd...

Pozeljno je da su komadi ribe priblizno iste velicine i da su preliveni belim vinom stojali bar par sati.

Vise nema mesanja kotlica, smanjujte vatru tek kolko da corbica jedva kljuca. Deset minuta i vreme je za komad limunove kore,  veliku vezu lista persuna, 2 dl slatkog soka od paradajza, 5 korenceta karanfilica, ruzmarina i bosiljka po ukusu. Kad ste to ubacili i zaprzili, a zaprska nije obavezna, kuvanje je gotovo.
Poklopiti i ostaviti 10 min pa se sluzite....sitno nasecan beli luk u ulju i sircetu je prilog koji dodajete u tanjir kao i tucana ljuta.

Prijatno!
Odg: Riblja čorba By: tomislav34 Date: 23 Februar 2013, 11:45:17
Ovo mi zvuči ukusno  :ok:
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 23 Februar 2013, 12:57:32
E odavno već čekam da neko okači dobar recepat za čorbu i evo ga!  Ovde se čorba nekuva uopšte, pa nemaš od koga ni da pokupiš :no:

Po čitanju recepta već znam da je ova čorba odlična, a vidi se i da je kuvar iskusan :thumbup: .....probaćemo :thumbup: smiley033