Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213
Odg: Riblja čorba By: Sax Date: 17 Decembar 2021, 17:07:18
Ja bih dodao samo jos jednu stvar koja vazi kako za corbu i ribu,tako i za sva ostala spremanja,rostilji,pice,sacevi i dr..Jako bitan element je ambijent i atmosfera i oni cine veci deo ukusa jela.O ovom fenomenu su citave studije napisane i nisu neistinite.Naravno,ovo ne vazi ako ste us.ali jelo tipa zagorelo i tako to,mada imam primera gde su zbog atmosfere (ne pijanstva) prolazila i manje kvalitetna spremanja jela.
Odg: Riblja čorba By: vladimir022 Date: 17 Decembar 2021, 18:30:34
Apsolutno se slazem
Na primer prilicno losi cevapi i rostilj kobasice su top uz gajbu piva i dobro drustvo pored vode  heheh jos ako moze dva dana ili vise da se sastavi ufff i pasteta bude dobra

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 25 Decembar 2021, 17:32:51
Ovde kažu " na Dunavu ćeš i masnu krpu pojesti" :)
Odg: Riblja čorba By: marina1983 Date: 03 April 2022, 17:29:24
Upravo.


Odg: Riblja čorba By: pkv-pecaroš Date: 03 April 2022, 18:52:03
Vidim kod vas se često kuha nedjeljom fiš. Ja sam 50 godina davno prošao i nikad nisam vidio da kod mene netko kuha fiš nedjeljom pa ni čobanac. Tradicija neka ili kad vam padne na pamet? Kod nas se fiš kuha u 99% slučajeva petkom a nedjelja je klasika,juha,kuhano meso,sos,pečenje,prilog,salata,kolač. Ništa drugo nedjeljom jeo nisam. Tradicija,stvar navike,šta ja znam al bez gore nabrojanog meni to nije nedjelja.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk


Odg: Riblja čorba By: Sax Date: 03 April 2022, 19:32:21
I ovde je nedelja rezervisana za isti meni koji si naveo.Supa,pohovano,slatko da kazem ugrubo.E sad,tacno je i to sto si primetio isto kao i ja a to je bar po slikama da apatinci cesto nedeljom spremaju corbu,paprikas i slicno.Mislim da nije do tradicije nego da su iskoristili slobodan dan sa drugarima na vodi.... :smiley:
Odg: Riblja čorba By: marina1983 Date: 03 April 2022, 20:02:36
Skupi se drustvo baci se čorba udari priča, dan je totalno ne bitan.
Odg: Riblja čorba By: pikeman Date: 03 April 2022, 20:03:45
Isečak iz emisije "Varošarije - Apatin", emitovane 1990. godine na TV Novi Sad. O tradiciji kuvanja ribljeg paprikaša nedeljom pokojni nastavnik Žarko Obadić govori od 45-e sekunde.


P.S. Meni nije bitan dan, važno je da se zavrti kotlić. :cheesy:

Odg: Riblja čorba By: skespa Date: 04 April 2022, 11:47:48
Koja vam je omiljena kombinacija ribljih vrsta u kotlicu? smiley033
Odg: Riblja čorba By: pkv-pecaroš Date: 04 April 2022, 11:57:11
Meni 70% šaran,ostlih 30% može som i komadić štuke ako ima. Netko ju ne voli u fišu jer ima intenzivan miris,meni malo nje ne smeta. To bi mi bila neka idealna kombinacija no ukusi su različiti. Netko skuha bjelu ribu pa ju propasira kroz cjedilo i stavi u fiš,ja to ne radim. Ne zato što to nije dobro već mi se ne igra sa takvim stvarima,pogotovo ne u prirodi.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk


Odg: Riblja čorba By: zecos Date: 04 April 2022, 14:48:42
može i mrena ... :ok:
Odg: Riblja čorba By: skespa Date: 04 April 2022, 15:00:36
Bravo, ja bas volim po koji komad stuke u corbi, da da svoj smek ali da ne preuzme vodjstvo...  :ok:

Jedino je jako retko ulovim pa mi tada bude i zao da je utepam...
Odg: Riblja čorba By: NEBO Date: 04 April 2022, 15:43:53
Taj, kako bih ga nazvao '' metalni'' ukus koji štuka daje ribljoj čorbi, naravno i paprikašu je nenadmašan.

Ostalo što sledi u čorbu je šaran i som, po mogućstvu što krupniji komadi i masniji.
Bela riba samo za temeljac ako neko hoće da se bakće s tim.
Začini, po ukusu.  smiley033
Odg: Riblja čorba By: dravski pecaros Date: 25 Decembar 2022, 03:28:56


Odg: Riblja čorba By: sona Date: 25 Decembar 2022, 09:39:07



Sad je 4 > 1  :cheesy:  smiley111  smiley021