Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 20 Jul 2014, 15:18:04
 :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedu i placu, gosn kapetan, jedu i placu :lol: :lol: :lol:
Treba ih polako privikavati :takoje:
Odg: Riblja čorba By: Duško58 Date: 20 Jul 2014, 18:30:01
Jedino bih ono na kraju sa sircetom ostavio kao "stvar ukusa" a ne pod "moras".
Odg: Riblja čorba By: trim Date: 20 Avgust 2014, 20:46:35
http://www.banjalukalive.com/drustvo/prnjavor-novi-ginisov-rekorder.html
Odg: Riblja čorba By: DuleN Date: 09 Jul 2015, 10:55:26
Posto na ovoj temi odavno nista nije pisano, resih da postavim moj nacin pravljenja riblje corbe.

To otprilike izgleda ovako:

U kotlicu se petnaes, dvadeset minuta obari riba, sa dodatkom malo crnog bibera u zrnu, lovorovog lista i malo soli. U ovom slucaju korisceno je 4-5 vrsta ribe, sto cele, sto cele sto glava i repova.


Nakon barenja precedim supu, a meseo se ocisti od kostiju i ostavi na stranu.



U kotlicu na malo maslinvog ulja zapocine dinstanje luka, sve dok ne bude staklast. Luk ne meljem, uvek ga rezem na sto sitnije.



Kada luk postane skoro staklast, dodajem sitno nasecenu papriku.



Nakos to se luk i parika malo zaprze, dodajem alevu papriku ( ljutu i slatku) i nakon par mesanja da se paprika zaprzi, zalivam sa unapred sitno nasecenim paradaisom ili paradais sokom ( domacim).



Kada ova smesa "pusti kljuc" dodajem procedjenu supu i vode prema potrebi i pocinjem kuvanje, koje obicno traje oko cetrdesetak minuta. Desetak minuta pre kraja kuvanja dodajem ociscenu ribu.



U toku kuvanja, prema potrebi dodajem so i biber, jer druge zacine ne koristim. U 90% slucajeva u corbu ubacujem saku ljutih papricica, celih nenarezanih, koje daju dodatni smek, a ko voli ljuce, pokida u corbi skuvanu, papricicu pa uzvaj :) U ovom slucaju nisam koristio ljute papricice jel je bilo mnogo decice...

Rezultat svega je ovo:


Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 09 Jul 2015, 13:45:44
Samo paprika. Nestavljaš šargarepu,  zelen i tako?

Kontam da moram uskoro da probam da napravim čorbu,  ovde je niko ne pravi... valjda je više posla :cheesy:  ali ovo deluje dosta prosto... i ukusno.
Odg: Riblja čorba By: DuleN Date: 09 Jul 2015, 14:02:43
Zelen stavljam samo kada drustvo za klopu pozeli, a sargarepu na stavljam.
Odg: Riblja čorba By: no names Date: 09 Jul 2015, 15:41:28
Od kada znam za sebe kod nas u kuci se kuvala riblja corba,recepti uglavnom slicni kao i svi ovde procitani.Ali onda sticajem okolnosti probah kod drugara iz Apatina cuveni paprikas..uh..ljubav na prvu kasiku  :ok: Od tada favorit je paprikas...mada ni corbu ne odbijam  :lol:
Odg: Riblja čorba By: dushann Date: 10 Jul 2015, 12:57:29
CitatSamo paprika. Nestavljaš šargarepu,  zelen i tako?

Kontam da moram uskoro da probam da napravim čorbu,  ovde je niko ne pravi... 

Ču niko,  kod mene je to veoma često,  u proseku 5 čorbi na jedan paprikaš! Pa ti vidi...

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X


Odg: Riblja čorba By: laki22 Date: 10 Jul 2015, 13:20:25
ja pravim kao Dule, samo sto stavljam i sargarepu i zelen. sa zelenom treba pripaziti, jako lako preovlada njegov ukus ako se ne pazi. ali ga je dobro staviti, da specifican ukus ko voli. u slucaju da stavite i sargarepu preporucujem duplo duze vreme dinstanja povrca...
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 10 Jul 2015, 16:32:42
Dušane,  neverujem ti ništa dok ne probam :cheesy:
Odg: Riblja čorba By: laki22 Date: 28 Septembar 2015, 13:57:13
jedna sa takmicenja, 5to mesto


Odg: Riblja čorba By: Zoran Date: 28 Septembar 2015, 14:10:12
Ovo kao da je bilo takmičenje u jedenju ćorbe  :smiley: Ostalo samo malo pa je zato 5. mesto  :wink: To treba slikati kad je taman gotovo a ne ovako kad skoro da i nema čorbe  :smiley:
Odg: Riblja čorba By: laki22 Date: 28 Septembar 2015, 14:13:02
ovo je slikano kad je uzet samo tanjir za sudije  :cheesy: ja obicno pravim sa puno corbe ali ovo je ipak drugacija situacija...
Odg: Riblja čorba By: zex.raseta Date: 28 Septembar 2015, 14:17:34
 Ovo je ostalo za ' majstora ' i pomoćnika koji je sekao luk ( i plakao  :lol: ) a navijači i podrška moraju negde u restoran  :cheesy: .
Odg: Riblja čorba By: ibanezi Date: 28 Septembar 2015, 17:26:18
 Kada se tako malo skuva, a nisi među onima za koje su nameštena prva 3 mesta, ne treba ni nositi sudijama na ocenjivanje. Šteta je razbacivati se, a ekipa gladna. :lol: