Odg: Riblja čorba By: meda Date: 10 April 2013, 10:49:22
Lep prilog, da sam znao ranije prosetao bih da degustiram
Odg: Riblja čorba By: Pirke vuk s Tise Date: 10 April 2013, 12:40:58
Lepo, ali samo jedna vatra. Ostalo plin.

CRVENA VRBA

Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 10 April 2013, 13:07:50
Nijedna dobra paprika

i plin

eeeee.....
A vidi se po brdu slanine, pecenice i kobaje koliko majstori vole corbu

Odg: Riblja čorba By: EFI Date: 10 April 2013, 18:57:05
Evo da i ja dam svoj recept za riblju corbu .Koristim iskljucivo mrenu i soma od ribe. Ukotlic nalijem 5-6 litara vode ribu isecem na krupnije parcice pola -pola oko 2kg .Stavim da se kuva dodam jos 5-6 lista lovora i desetak zrna bibera. Umedjuvremenu u drugom kotlicu stavim 3-4 glavice crnog luka sitno iseckanog 2 sargarepe i 2 zelena isto sitno iseckani ,dolijem kisele vode da to prekrije i ostavim da se dinsta ,povremeno dodajuci pomalo vode da ne zagori.Kad se riba skuva a to je oko jednog sata kuvanja sklonim sa vatre i procedim. Ribu odvojim pazljivo od kostiju i ponovo vratim u kotlic sa supom.Kad luk bude gotov izdinstan stavim ga u kotlic gde je riba .To se kuva na laganoj vatri u medjuvremenu dodajem kuvani paradajz oko 3 dec i dve kasike slatke mlevene paprike pomesane sa dve kasike belog ostrog brasna a rastvorene u malo supe ilepo izmesano da nema grudvica.LJutu papriku stavim suvu 1-2 kom ilipola kasicice mlevenu ljutu. Pri kraju kuvanja koje traje oko1 sat dodam jednu kasiku sirceta , Sklonim sa vatre i onako iz kotlica sluzim.Da naglasim ja iskljucivo koristim kalajisane bakarne kotlice za kuvanje riblje corbe.

Odg: Riblja čorba By: arsa Date: 30 Jun 2014, 08:34:45
Malo sličica iz Marine Višnjica u Beogradu gde je u subotu održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe.











Odg: Riblja čorba By: abraxas Date: 19 Jul 2014, 00:01:20
Evo i mog recepta za riblju corbu.
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 19 Jul 2014, 10:01:16
Odlican recepat, uzivao sam gledajuci

Ma zanimljivo da ovde niko ne kuva corbu, neznam zasto deluje

Odg: Riblja čorba By: abraxas Date: 19 Jul 2014, 11:23:47
Hvala.
Odg: Riblja čorba By: Duško58 Date: 19 Jul 2014, 14:30:47
Sve pohvale za postvljeni klip sa receptom majstor Vladana za corbu. To je to.

Odg: Riblja čorba By: laki22 Date: 19 Jul 2014, 14:33:00
nista ja tu ne bi menj'o

samo volim kad se sipa voda da se spere sa zidova to sto ostane zalepljeno
Odg: Riblja čorba By: mi-ne Date: 19 Jul 2014, 21:44:23
Pregledao sam ga dva puta. Reko da uzivam u prezentaciji jer `ko zna koliko ce jos biti dostupan ako se muzicari pozovu na autorska prava.
Gledajte da ovo opstane pa makar i bez muzike.

Nego, one dve kasike zacina C i nekako, ali kesica zacina za riblju corbu... to ne prolazi bez negodovanja ni kod mojih klinaca.

Cemu hemisko bombardovanje corbe pored svih tih sastojaka i toliko truda

Odg: Riblja čorba By: abraxas Date: 19 Jul 2014, 22:17:56
Moze i bez zacina za riblju corbu ali nekako sa njim corba dobije na jacini...Ko ne voli vestacke zacine nek ih izostavi...
Odg: Riblja čorba By: ellesar Date: 19 Jul 2014, 23:15:40
Problem je u tome sto smo svi toliko svikli na vegetu i sl. da nam tacno fali ako se nestavlja. Nimalo naivno

,
odvikavanje je tesko kao i odvikavanje od cigara. Ja prob`o par puta

Tako da....ko je navikao da koristi zacin za riblju corbu u kotlicu verovatno ce ga koristiti zauvek

jednostavno, to nece biti to bez njega

Odg: Riblja čorba By: mi-ne Date: 19 Jul 2014, 23:21:19
Odnekud se kod mene stvorio Pikant dodatak za riblji paprikas. To ja ne kupujem, stiglo u kesici sa poklonima. Iako sam nasuo duplo vise vode nego sto je navedeno u uputstvu za pripremu jos uvek je imao divljacki ukus koga sam donekle pripitomio paradajzom.
Za jak i intenzivan ukus pripremamo gustu riblju corbu- dugotrajno kuvanje,vise posla.Nekako mi na vrucini vise odgovara manje posla,

tako da je apatinska riblja corba sa dvadesetak minuta divljacke vatre zakon.

Odg: Riblja čorba By: dragan2006 Date: 20 Jul 2014, 13:38:44
Odličan klip,a verujem i čorba.I mi sa asfalta (iz Bg-a) pravimo slično ovako,obavezno sa začinom za riblju čorbu,i što više ljute paprike.Deca nam ne jedu ovu čorbu iz kotlića jer ne smeju posle da je gase sa mnogo pivčuge.

Njima baka sprema "lajt" varijantu.