Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: tomislav34 Date: 11 Jul 2012, 21:45:32
Volim sve, osim one sa 4 vrste sira. Bude premasna!
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: twister011 Date: 11 Jul 2012, 21:53:49
Sve volim osim italijanskih. Parolu "to je prava pica" i "to je sirotinjsko jelo" neka cuvaju za sebe
Vrhunac mi je bila sa krompirom
Nista bez ovijeh nasih
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: rašo Date: 11 Jul 2012, 21:59:02
pazi ovo,
sam zamjesiš tjesto
sir banjalučki punomasni trapist
domaći gusti paradaiz
domaća šunka
domaća kobasica
domaća masna sapunjara
feferoni iz moje bašče
i još kad je iz krušne peći
i pred kraj baciš jedno jaje na oko
a onda zakrkačiš sa ladnim nikšićkim al od 2 litre
uffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Ellesar kad pravimo
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: ellesar Date: 11 Jul 2012, 22:35:09
Ja O5 u subotu
.......Au Rašo
kako zoves tu picu????? "Instant šlog" ili "Arteročep"
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: dushann Date: 12 Jul 2012, 03:00:39
Kod pice i testa je jako bitno gde je pečena
u "pica peći" šamotnoj na jako visokoj i konstantnoj temperaturi za kratko vreme dobijete extra to isto testo što u "običnoj" rerni neće nikad biti kao u pizzeriji
al ima i za to jedna pomoć koja će vam bar približno dati sličan rezultat
ako poznajete nekog kamenoresca u svom mestu odete do njega da vam iskroji komad mermera debljine 4-5 cm a dimenzije po vašoj rerni pa ga lepo ubacite pre pečenja u rernu i dobro zagrejete i na njega stavite picu al bez tepsije naravno, testo mora biti dobro pobrašnjeno odozdo da se ne zalepi na vreo mermer
Probajte i nećete se pokajati
A ja slikam sledeći put kako pravim picu u tepsiji 90x45cm
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Bigash Date: 12 Jul 2012, 07:29:46
Juce sam probao onu foru sa sirom ozdo, da to je to
samo da je jos prava pecnica bila bi ko iz radnje
A Tajfun imam komade mermera , more li tako ?
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: ellesar Date: 26 Decembar 2012, 13:56:30
Evo dve od danas
Jedna kaprićoza i moja omiljena magyarica
A sad......odo da je brstim
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Goachild Date: 26 Decembar 2012, 14:12:50
Jao... picu najviše volim uživo! :)
Prijatno Ellesar.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Zeljkoru Date: 08 Februar 2013, 19:45:58
Domace je najbolje
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: heheo Date: 08 Februar 2013, 21:17:47
Evo vukovi da podelimo -dobio sam recept od jednog (dokazanog) pizza majstora:
Recept za pizza testo (za 5 komada)
Brašno 1kgŠećer 20g
Sol 20gUlje 0,2dl
Maslinovo ulje 0,2dlVoda 0,5l
Kvasac (kocka) 1/5Testo umesiti (da bude glatko) i ostaviti da prenoći, sutradan premesiti i odvojiti 5 jednakih komada, a dalje znate...
PS. svaki drugi red je podvučen samo radi lakše čitljivosti
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: keno Date: 10 Februar 2013, 07:48:00
Jedan majstor mi je otkrio tajnu probajte zamijesiti tijesto sa kiselom vodom
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: bassmaster Date: 10 Februar 2013, 08:59:59
Leskovacka pizza!
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: knezevic76 Date: 10 Februar 2013, 10:53:49
e ti ga objasni
testo da prenoći, pelat ide prvi,ne paradajiz iz zimnice ili kečap, pa kačkavalj (obično se mešaju dve vrste sira), pa vrlo tanka praška ili neka druga šunka, pa pečurke tanko sečene i sveže jer ako nisu sveže pustiće vodu i pizza će biti gnjecava.
To je neka osnova, ostalo su varijacije, feferoni, punjena kora,susam,kulen, jaje......
inače u pizzeriama se peku na mnogo većim temperaturama nago što naše rerne mogu postići, i mnogo lakše mogu da dobiju hrskavu koru itd
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: heheo Date: 10 Februar 2013, 11:12:50
Ja i jesam stavio recept za TESTO. Ostalo svako neka radi kako mu volja. Ja lično koristim ono što nađem u frižideru (znači uglavnom improvizacija kad je pizza u pitanju), tako da nisam nikad pravio dva puta 100% istu pizzu (ali se pojedu). Što se tiče pećnice, ima rešenje i za to (sve u kućnoj radinosti naravno), među prvim postovima.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Zeljkoru Date: 10 Februar 2013, 11:22:48
Recept za testo pice sa prve slike iz mog proslog posta ide ovako :
200-250 ml vode ( po potrebi dodavati,testo treba da bude mekse )
1 čajna kašika soli
1,5 čajna kašika šećera
2 supene kašike maslinovog ulja ( moze i suncokret u nedostatku masline)
350g brašna
1 čajna kašika instant kvasca
Umestiti testo od navedenih sastojaka da bude mekano. Posuti radnu povrsinu sa ostrim brasnom , izruciti testo i oblikovati ga. Prebaciti ga u tepsiju ili pleh , popraviti oblik i filovati po zelji. Ostro brasno olaksava rad sa mekanim testom.