Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Milan 11080 Date: 15 Decembar 2010, 20:03:23
U bre Zex,bar da sliku nisi stavio.Ceka me dijeta,al vidim da nema nista od toga.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: zex.raseta Date: 15 Decembar 2010, 20:06:40
Da nisam slikao mogli ste kao neki pokvarenjaci pomisliti svašta !
Jel volite picu ? (bilo bi dvosmisleno )
Ovo je kaprićoza !!!
(ovo može i sa feferonama ko otvori teglu !
)
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: kico Date: 16 Decembar 2010, 05:48:59
uvjek dobro dodje,nema da se odbije
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Goachild Date: 16 Decembar 2010, 08:43:05
Mmmh...
Kad zamiriše pizza, meni se odma' prijede
Volim razne varijacije tog bezobraznog testa!
jao feferone
sad si me podsetio
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Hemingway Date: 16 Decembar 2010, 15:18:51
Pizzu obozavam
ali ne one zaledjene
moja draga kad ima volje i vremena
nema joj ravne ...
sto se tice varijante ... tu sam brate svojstven ..
ko mali majmun sam ..volim svasta ...
moze sa 4 vrste sira ..uh ..pa cetiri godisnja doba ,pa sa morskim plodovima
pa sa srdelama i lignjama i skoljkama ,pa ,,paaa,paaa,, ma sve !!
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: maverick Date: 16 Decembar 2010, 15:55:34
pizzu volim a picu obozavam
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Barjak Date: 16 Decembar 2010, 19:44:09
Pizza Capricciosa
Potrebnobrašno (oštro ili poluoštro)
so
šećer
ulje
kvasac
mlaka voda
Baza:paradajz u konzervi (gusti)
so
šećer
malo ulja
origano
Fil:sir
seckana šunka
sveže pečurke
origano
PripremaTesto umesiti kao za hleb.
Način pripreme testa imate u Savetima (veoma je bitna). Testo možete čuvati u frižideru i do tri dana.
Baza: Najbolja baza za picu je ako kupite paradajz u konzervi (gusti). U njega dodati, so, šećer, malo ulja, origano i vode da bude gustine kečapa. Ovom bazom premazati testo pice.
Na bazu se prvo stavlja sir (obavezno; možete ga rendati direktno iznad testa), seckana šunka, rendane sveže pečurke, sir i na kraju origano (ne previše)
Pleh za picu namažite sa malo ulja i razvučeno testo jednakomerno rasporedite po njemu, s tim da na rubovima napravite zadebljanje da prilikom pečenja nadev ne bi curio. Te rubove možete premazati istom onom bazom (a može i žumencem). Na premazane rubove posuti susam.
Najbitnije je da pravilno uradite testo i da rerna bude maksimalno zagrejana - s čim će te je praviti, zavisi od vas.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: ellesar Date: 11 Jul 2012, 12:23:44
Montiranje pizze
Testo,klasika kiselo testo....ostaviti da naraste,pa ga natrpati u kesu,pa u frižider....bar sat vremena....Zašto? Zato!!!!
Tajna picerija......sir neide od gore....već na dno
tako da sve sto je na njemu lepo utone
Svega,ali umereno i tanko sečeno.....nećemo da jedemo picu kašikom ili nedajbože slamčicom....pizza je sirotinjsko jelo i tako ga i shvatite.
Pecena,kratko ali na visokoj temperaturi.
Odlična 5,tanko testo u sredini,deblje po krajevima,stvorena za uživanje
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Bigash Date: 11 Jul 2012, 12:51:10
Citat: ellesar poslato 11 Jul 2012, 12:23:44
Tajna picerija......sir neide od gore....već na dno tako da sve sto je na njemu lepo utone
Aaaaa znaci tako
Vrlo, dobro, odlichno !
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Slavic.Blood Date: 11 Jul 2012, 13:29:55
Ne jedem je često, al kad jedem uglavnom smažem ceo pleh onaj koji taman staje u rernu i posle sam miran mesec dana, jer mi se smuči.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: ellesar Date: 11 Jul 2012, 14:00:22
Donekle je i meni tako....samo sto se meni nesmuci....taj prvi pleh je za mene,a drugi za ostatak familije
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Slavic.Blood Date: 11 Jul 2012, 14:06:32
Isto i kod mene, njih troje za jedan pleh, a ja jedan tučem sam, meni se smuči jer se nalivam pivom usput i nadujem se kao žabac...ali brzo zaboravim, to su slatke muke.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Majdan Date: 11 Jul 2012, 17:12:28
Recept za testo za 8 standardnih pica:
1kg brasna tip 400 meko
1/2 l mlake vode
1/4 kvasca
1dcl ulja
1 supena kasika soli
1 supena kasika secera
U posudu sa vodom dodati ulje, kvasac, so i secer i polako dodavati brasno uz neprestano mesanje. Zamesiti testo i ostaviti da naraste da udupla svoju velicinu, zatim sve ponovo premesiti i podeliti na 8 jednakih jufki , nauljiti ih i ostaviti u frizider najbolje 24 h ko nema vremena moze i krace. Dalje klasika.
Ovaj recept sam maznuo od kuma koji je vec deset godina pica majstor i kaze da uvek prave testo danas za sutra i da je jako bitno da odstoji u frizideru.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: limovac74 Date: 11 Jul 2012, 18:39:02
Volim je dok je topla ,normalno samo domaća dolazi u obzir , volim da se preliva sa strane- da se cedi , što više crvenog na njoj to je slađa .
P.S malopre cam konzumirao jednu PICU.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: ellesar Date: 11 Jul 2012, 20:57:28
Ih.....samo domaca dolazi u obzir
A brazilska,italijanska.........a madjarska
Ja najvise volim madjaricu,oznojim se ko konj dok je konzumiram