Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: limovac74 Date: 04 Maj 2018, 14:20:35
"Al' tebe volem, to je fakat
ti si mi ljubav jedina
prodaću onu našu kućerdu "na lakat"
pa nek' je stoput dedina
da kupim četir' konja besna
da ih u oblak upregnem
pa s' tobom, di nas niko ne zna uteknem ..."





Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: DakiNS Date: 16 Maj 2018, 13:41:30
Zakasnio sam sa slikanjem , pica  Lapo- Lapo. Kaprićoza i mediterana. Ali zato posle pola sata posla lopata za peć napravljena od topolovog špera i olakšala stavljanje i vađenje :rolleyes:


Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: mihabg Date: 30 Maj 2018, 18:05:16
Jedna iz dostave.... proverena u skoro 3 decenije .
"Točak" joj je umetničko , iliti: testo, kečap, sir, šunka, zimska salama, jaje, masline;
Malo "farbocnice"  sa strane i uz tenis lagano...
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Perisha09 Date: 14 Februar 2019, 21:40:04
Evo jedne domaćinske pice  ( domaći sir, slaninica, kečap home made, jaja, origano ) i brašno iz potočare  :ok:




Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Sax Date: 17 Februar 2019, 23:10:13
Evo jos jedne... :wink:




Glavni aduti kulen i domaca slanina... :ok:

Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: zex.raseta Date: 12 Avgust 2019, 14:49:10
Danasnja...





Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Batica Date: 12 Avgust 2019, 15:26:14
Di Napoli u Bul Zorana Djindjica.
Pica i paste najbolje u BG.
Nisu skupi.
Ali pica je vrh, jedina mana je sto su sve pice posle nje lose. Ja jedem obicnu Margarita, toliko je paradajz sos dobar da ne treba nista vise.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Copetić Date: 12 Avgust 2019, 17:07:42
Nekada me nije mrzelo ni da je mesim i pravim a ni da je slikam.


Kao podloga svež bosiljak, pavlaka, paradajz šljivar - pa preko toga zelena paprika, kukuruz, mladi kozji sir iz braničevskog okruga, dimljeni trapist i na kraju sušene pa odležale u vreloj vodi šumske pečurke: vrganji i sunčanice. U koru smotani štapići kačkavalja a na koru nabacano granula belog luka.


Sad je nikad više ne bih ovako pravio, ne zato što je cimanje nego je preterivanje - zato što dobro testo i rerna koja ide preko 250 i minimalna količina kvalitetnih i svežih namirnica ima desetostruko bolji efekat na nepce.

Ovaj lik je to najbolje objasnio:
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Majdan Date: 13 Avgust 2019, 10:04:05
Pokusao sam da napravim ovakvu picu vise puta i nisam uspeo. Mislim da brasno koje koristim nije dobro Tip- 400 meko sam koristio. On ovde ima specijalno brasno za picu , da li neko zna koje je najbolje brasno , a da moze da se nadje kod nas za pravljenje pice?
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: mladinaucnik Date: 13 Avgust 2019, 11:06:44
Ima da se nadje to brasno za picu
Ja sam kupovao u metrou, pakovanje 5kg, tip 00 (to i u Italiji koriste, tako kaze zet italijan). Mislim da i u ostalim prodavnicama ima to tip 00 brasno.

Za valjano testo je potrebno i vreme. Ja kad pravim testo uvek bude danas za sutra. Malo je zeznuto, jer se uglavnom zelja javi sada i odma, i tad treba da bude realizacija. A kad treba da se planira danas za sutra... Ali vredi truda (i nema ga nesto) i vremena.
Slican metod (danas za sutra) sam koristio jednom i za langose (mekike) i skroz drugaciji krajnji rezultat je bio, naravno pozitivan.

Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Grof1204 Date: 12 Novembar 2019, 16:59:00
Citat: Batica poslato 12 Avgust 2019, 15:26:14
Di Napoli u Bul Zorana Djindjica.
Pica i paste najbolje u BG.
Nisu skupi.
Ali pica je vrh, jedina mana je sto su sve pice posle nje lose. Ja jedem obicnu Margarita, toliko je paradajz sos dobar da ne treba nista vise.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Hranim se redovno u Di Napoliju, jedino im u kvalitetu pizza parira Pizza Bar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Gremlin Date: 12 Novembar 2019, 18:23:29
Ko peca na Savi, u ove hladne dane, pizza na "Brodiću" je jedna od najboljih u gradu.
Može da se dođe čamcem, ili sa obale. Prijatna opuštena atmosfera uz furunu na drva.
Preporuka: pizza "Mica" (po Vojkanovoj keruši od pre 20 godina) i "Verde" (spanać i plavi sir) i veliki izbor piva.

smiley033
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Allex Date: 22 Januar 2020, 11:20:50
Malo smo se sirom zaigrali  :rolleyes: quattro formaggi  na domaći način  :thumbup:








Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: dragan2006 Date: 25 April 2020, 20:40:05



Evo bas smo malopre klopali ove Karantindjozze...zena spremala... :lol: :lol: :lol:
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: zex.raseta Date: 17 Jun 2020, 00:02:39
Jel neko pravio u ponoć?
Il peći ili mreti. :lol:
Evo vrela....