Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Jeremija Date: 17 Jun 2020, 09:38:27
Dobra.  :ok:
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: laki22 Date: 17 Jun 2020, 11:10:38
Pošto je kolega zaboravio plehove za pečenje, moralo se ovako... Pizza na roštilju...

Sent from my Huawei P30


Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: vladimir022 Date: 17 Jun 2020, 12:16:38
Mocarela, kackavalj, paradajz sos i malo sunke
Jedino sto je testo kupovno, ali i ono ispadne ekstra direkt na zici

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: laki22 Date: 17 Jun 2020, 12:28:34
Ja kod pekara kupim za 50 din gotovo sirovo testo. Taman se razvuce u pleh od rerne
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: vladimir022 Date: 17 Jun 2020, 12:57:27
Ima i kod mene tako da se kupi, ali ova je pravljena u kasnim vecernjim satima, a podlogu sam imao na ledu..
Uff al je isla voda kasnije

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: mladinaucnik Date: 17 Jun 2020, 13:59:21
Zet italijan ima sledeci recept za "paradajz":
Na malo maslinovog ulja, proprzi cen ili 2 belog luka (ucelo), par minuta, izvadi beli luk i sipa paradajz, pusti ga da prokljuca i krcka se 10ak min, da zgusne malo. Doda origano ili neke druge "travke", pusti ga da se prohladi i to je to.
Kad zet vidi da neko (tata) dodaje kecap naknadno na picu, a da je on pravio, bolje da si ga prstom u oko ubo nego sto to radis. Po njima nema potrebe dodavati kecap ili paradajz nakon sto je pica ispecena i servirana. Doduse ukusi su razliciti.
Ja da budem iskren koristim onaj paradajz iz konzerve.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: laki22 Date: 17 Jun 2020, 17:50:00
Ovaj plastican paradajz je sve samo ne osnova za dobar sos. Za dobar sos su vam potrebne bar 3 vrste paradajza, ali ne iz marketa nego sa pravih plantaza. Drugar je posadio paradajz, samo ga sunce grejalo pa opet nema taj ukus. Jednostavno ne može ni seme da se kupi valjano. Jedino ko ima od baka staro seme koje se obnavlja svake godine. Ja sam skuvao taj sos što italija pravi pa je bio beo... Da, beo... Nije to videlo paradajza. Ja uzmem paradajz pelat gusti, malo plastikanera I ukuvam sa začinima. Neki kompromis

Sent from my Huawei P30


Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: no names Date: 17 Jun 2020, 18:08:12
Nisu sve sorte za kuvanje to moraš znati, a sorti ima mnogo. Onaj iz bašte mahom je salatar, a sorte koje se sade na otvorenom polju tj njivi su za kuvanje. Te sorte su sa jako malo vode u sebi :wink:
Inače sortu od hibrida razlikuješ po tome što pukne jer nije pravljen da izdrži transport do marketa i u marketu nedelju dana. Zato su se pojavili "plastični" paradajiSi  :smiley:
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: DuleN Date: 17 Jun 2020, 18:18:38
no names, lepo si to objasnio. Ja svke godine, pred kraj sezone kupim neku kolicinu onog duguljastog, s polja, sameljem napunim flase i imam ga za celu godinu. To je pravi, jer se od njega dobije super gust i crven sok, sa dosta arome i odlican za spremanje...  E sad sto ga narod na pijacama izbegava zbog velicine, to je vec drugi padez...
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: vladimir022 Date: 17 Jun 2020, 18:42:27
Uff drug pre koju godinu poneo na pecanje domaci paradajz iz dedine baste. Sladji nisam probao u zivotu, mali sav nikakav na izgled, al uz slaninu perfekcija

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Goachild Date: 17 Jun 2020, 22:43:12
Избегавам ову тему цео дан. Сад ми дође да наручим једну цупи.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: no names Date: 17 Jun 2020, 23:46:11
Citat: DuleN poslato 17 Jun 2020, 18:18:38
no names, lepo si to objasnio. Ja svke godine, pred kraj sezone kupim neku kolicinu onog duguljastog, s polja, sameljem napunim flase i imam ga za celu godinu. To je pravi, jer se od njega dobije super gust i crven sok, sa dosta arome i odlican za spremanje...  E sad sto ga narod na pijacama izbegava zbog velicine, to je vec drugi padez...
Imam sreću da mi je kolega sa posla opčinjen sortama paradaiza i gaji ove godine preko 70 različitih pa imam priliku da probam mnoge i svaki put se oduševim. Ubedljivo najukusniji mi je čeri meksički med kojeg i posadih sebi, a za njim je regularne veličine neki američki ne znam naziv, posle toga crni krimski. Od ovih sa naših podnevlja odličan je ohridski dolgavest.
A, baš ti duguljasti suvi su extra za kuvanje i tačno je da ga naši ljudi izbegavaju jer je sitan kao i iz razloga što kod nas primat drži novosadski jabučar i naš narod ništa drugo ne želi ni da proba, a ima toliko ukusnih da na jabučar nikad obratili pažnju nebi.
Inače....svež bosiljak na pizzi mi je pod obavezno....paradaiz mi pored njega ni ne treba  :smiley:
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: laki22 Date: 18 Jun 2020, 02:41:16
kakav god da je, ne moze biti beo kad se skuva. a bas cu potraziti neke druge sorte, mada ih nisam vidjao po pijacama... ili nisam obratio paznju... popravicemo to :D
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: Шаранџија Date: 22 Septembar 2020, 21:40:21
Одлична тема и одлични коментари. Хвала.
Odg: Ja ju volim onoliko... pizza! By: zex.raseta Date: 21 Oktobar 2020, 15:45:24
Današnja..