Vukovi sa DUNAVA Dunavska birtija
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284285286287288289290291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310311312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339340341342343344345346347348349350351352353354355356357358359360361362363364365366367368369370371372373374375376377378379380381382383384385386387388389390391392393394395396397398399400401402403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425426427428429430431432433434435436437438439440441442443444445446447448449450451452453454455456457458459460461462463464465466467468469470471472473474475476477478479480481482483484485486487488489490491492493494495496497498499500501502503504505506507508509510511512513514515516517518519520521522523524525526527528529530531532533534535536537538539540541542543544545546547548549550551552553554555556557558559560561562563564565566567568569570571572573574575576577578579580581582583584585586587588589590591592593594595596597598599600601602603604605606607608609610611612613614615616617618619620621622623624625626627628629630631632633634635636637638639640641642643644645646647648649650651652653654
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: Tito Date: 22 Jun 2011, 02:52:48
Ja sam danas pecao štuku na Obedskoj bari. Dve glodalice i jedna kilašica za ceo dan i to na varalicu, ni jedna vrsta kedera joj nije bila interesantna. Ako neko planira da ide tamo ovih dana, neka zove prvo telefonom, jer su u toku veliki radovi (bager proširuje marinu za čamce). Zbog ovoga su najavili mogućnost obustavljanja izdavanja čamaca i pecanja na nekoliko dana, pa je bolje izbeći neprijatna iznenadjenja.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: TopMix Date: 22 Jun 2011, 08:41:16
Citat: pure poslato 21 Jun 2011, 11:52:02
Sinoc bili na Tisi kod Zabaljskog mosta na turboka i zelene gliste samo bebice soma su se javljale koje i dalje plivaju. Sledeci put cemo na kedere mozda dodje veci. Bisto vam bilo
http://i55.tinypic.com/ff8f42.jpg
Pure, kad vec pecas soma, zabaci bar jedan stap sa krupnijom belom, napr. deverika od 0,5kg. Na kedere, zelene gliste, rovce i sl, dolazi samo sitan som, ima ga ko pleve...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: pure Date: 22 Jun 2011, 08:57:04
Hvala limovac74 ucim od iskusnijih pozz  :ok:

Probacemo i tako nisam stigao da navadim kedere sad mi je sve jasno!
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: orka Date: 22 Jun 2011, 15:06:36
ona glupa babuska kao da je iscezla iz tamisa..,zadnjih mesec dana skoro da je nemoguce upecati je.. zadnja dva puta nisam imao ni jednu...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: mlandjin-san Date: 22 Jun 2011, 15:19:19
orka, potpisujem. Ja sam vec i zaboravio kako ona izgleda, bar na ovom donjem delu Tamisa, bilo je nesto malo pri poslednjem porastu vodostaja i to je to... :sad: babuska i saran, ovde se obrnula situacija prosle i ove godine...za ne poverovati :eek:
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: TopMix Date: 22 Jun 2011, 20:08:06
Gospodo, nemojte da zalite za babuskom! Kad nje nema, bice vise drugih vrsta riba.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: orka Date: 22 Jun 2011, 20:27:48
ma nije da nje nema,nego nece,ne moze da se upeca..,prosle godine je bilo kao pleve,za dan i po 30kg..,nije mogla u zemlju da propadne...a na kolicinu druge ribe ne utice toliko babuska,koliko utice covek...,nazalost..
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: mlandjin-san Date: 22 Jun 2011, 20:47:01
TopMix, ne zalim ni ja preterano za njom, samo mi se cini da kad nje nema, meta "savesnih" ribolovaca i ostale strujne bagre postaje kvalitetnija riba, kao sto sam imao prilike da gledam tokom ove i prosle godine. Mladog sarana i soma je bilo na tone, koliko ce toga ostati za pravo pecanje, videcemo...  smiley033
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: TopMix Date: 22 Jun 2011, 20:53:46
Orka, mozda se mresti  :huh: pa nece na udicu...
Nekad sam ih pecao, pa je bilo perioda kad se peca po sistemu, sto manja udica, krupniji komadi. Isao sam i do sesnaestice karbonke
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: orka Date: 22 Jun 2011, 21:03:24
sad je voda pregrejana za mrest,plus male vode..,sa mrestom je gotovo....a na udicu slabo ide najverovatnije bas zato sto se nije mrestila,a tako je i sa saranom..puni su ikre,i riba sad boluje,utulila je..,nije pri apetitu..i saran na rekama jako slabo radi...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: Zeljkoru Date: 22 Jun 2011, 21:07:07
Tu si u pravu. Meni su u zadnjih nedelju-dve na udicu dosle par krupnih babusaka i bile su pune ikre. I ja pretpostavljam da zato saran ne radi.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: limovac74 Date: 22 Jun 2011, 21:26:40
Nema gde "rana" da im stane u želucu od ikre  :wink: .A što se tiče iščezavanja na Tisi je zadnjih godina toliko utanjila ,a Tiske su bile baš krupne sa šest sedam komada ispuniš kvotu  :wink:
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: OLOVO Date: 22 Jun 2011, 21:30:25
Isto mislim da pase ikru samo tako ,već bi se poredjali ovde penzosi u 2 kolone da ide.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: mrky Date: 23 Jun 2011, 12:55:19
pecao sam ovih dana babusku na dunavu , ne u nekim velikim brojevima al zato krupnu, bila je puna prepuna ikre a mrsava ko da nije jela od prosle godine. Znaci ima je ali nece da jede
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: balsxa Date: 23 Jun 2011, 13:42:56
Kako je pecaš ako neće da jede?  :clap2: