Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: Tito Date: 22 Jun 2011, 02:52:48
Ja sam danas pecao štuku na Obedskoj bari. Dve glodalice i jedna kilašica za ceo dan i to na varalicu, ni jedna vrsta kedera joj nije bila interesantna. Ako neko planira da ide tamo ovih dana, neka zove prvo telefonom, jer su u toku veliki radovi (bager proširuje marinu za čamce). Zbog ovoga su najavili mogućnost obustavljanja izdavanja čamaca i pecanja na nekoliko dana, pa je bolje izbeći neprijatna iznenadjenja.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: TopMix Date: 22 Jun 2011, 08:41:16
Citat: pure poslato 21 Jun 2011, 11:52:02
Sinoc bili na Tisi kod Zabaljskog mosta na turboka i zelene gliste samo bebice soma su se javljale koje i dalje plivaju. Sledeci put cemo na kedere mozda dodje veci. Bisto vam bilo
http://i55.tinypic.com/ff8f42.jpg
Pure, kad vec pecas soma, zabaci bar jedan stap sa krupnijom belom, napr. deverika od 0,5kg. Na kedere, zelene gliste, rovce i sl, dolazi samo sitan som, ima ga ko pleve...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: pure Date: 22 Jun 2011, 08:57:04
Hvala limovac74 ucim od iskusnijih pozz
Probacemo i tako nisam stigao da navadim kedere sad mi je sve jasno!
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: orka Date: 22 Jun 2011, 15:06:36
ona glupa babuska kao da je iscezla iz tamisa..,zadnjih mesec dana skoro da je nemoguce upecati je.. zadnja dva puta nisam imao ni jednu...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: mlandjin-san Date: 22 Jun 2011, 15:19:19
orka, potpisujem. Ja sam vec i zaboravio kako ona izgleda, bar na ovom donjem delu Tamisa, bilo je nesto malo pri poslednjem porastu vodostaja i to je to...
babuska i saran, ovde se obrnula situacija prosle i ove godine...za ne poverovati
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: TopMix Date: 22 Jun 2011, 20:08:06
Gospodo, nemojte da zalite za babuskom! Kad nje nema, bice vise drugih vrsta riba.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: orka Date: 22 Jun 2011, 20:27:48
ma nije da nje nema,nego nece,ne moze da se upeca..,prosle godine je bilo kao pleve,za dan i po 30kg..,nije mogla u zemlju da propadne...a na kolicinu druge ribe ne utice toliko babuska,koliko utice covek...,nazalost..
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: mlandjin-san Date: 22 Jun 2011, 20:47:01
TopMix, ne zalim ni ja preterano za njom, samo mi se cini da kad nje nema, meta "savesnih" ribolovaca i ostale strujne bagre postaje kvalitetnija riba, kao sto sam imao prilike da gledam tokom ove i prosle godine. Mladog sarana i soma je bilo na tone, koliko ce toga ostati za pravo pecanje, videcemo...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: TopMix Date: 22 Jun 2011, 20:53:46
Orka, mozda se mresti
pa nece na udicu...
Nekad sam ih pecao, pa je bilo perioda kad se peca po sistemu, sto manja udica, krupniji komadi. Isao sam i do sesnaestice karbonke
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: orka Date: 22 Jun 2011, 21:03:24
sad je voda pregrejana za mrest,plus male vode..,sa mrestom je gotovo....a na udicu slabo ide najverovatnije bas zato sto se nije mrestila,a tako je i sa saranom..puni su ikre,i riba sad boluje,utulila je..,nije pri apetitu..i saran na rekama jako slabo radi...
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: Zeljkoru Date: 22 Jun 2011, 21:07:07
Tu si u pravu. Meni su u zadnjih nedelju-dve na udicu dosle par krupnih babusaka i bile su pune ikre. I ja pretpostavljam da zato saran ne radi.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: limovac74 Date: 22 Jun 2011, 21:26:40
Nema gde "rana" da im stane u želucu od ikre
.A što se tiče iščezavanja na Tisi je zadnjih godina toliko utanjila ,a Tiske su bile baš krupne sa šest sedam komada ispuniš kvotu
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: OLOVO Date: 22 Jun 2011, 21:30:25
Isto mislim da pase ikru samo tako ,već bi se poredjali ovde penzosi u 2 kolone da ide.
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: mrky Date: 23 Jun 2011, 12:55:19
pecao sam ovih dana babusku na dunavu , ne u nekim velikim brojevima al zato krupnu, bila je puna prepuna ikre a mrsava ko da nije jela od prosle godine. Znaci ima je ali nece da jede
Odg: Bio sam na pecanju...🎣 By: balsxa Date: 23 Jun 2011, 13:42:56
Kako je pecaš ako neće da jede?