Odg: Smuđ na sve načine By: ossa Date: 05 Mart 2009, 07:53:33
To ervine, ja sam isto tako štuku jeo , i jako je dobro ispalo

Odg: Smuđ na sve načine By: Bigash Date: 05 Mart 2009, 07:55:18
Vrlo dobro mladicu

Odg: Smuđ na sve načine By: Damir Date: 05 Mart 2009, 16:34:28
Citat: Ervin poslato 05 Mart 2009, 07:48:04
Spomenu Bigash alu-foliju...
Evo smudgota pecenog sa folijom, spikovan slaninom i belim lukom!

a receptg i jeli to krompir ispod smuđa
Odg: Smuđ na sve načine By: ULJEZ Date: 05 Mart 2009, 16:46:23
bigash di si nabavio one duple žice prave su
nisam još naišao na tako što to je prava stvar
nema raspadanja kod pečenja
moram nagovoriti kuma da bubnemo jednoga
Odg: Smuđ na sve načine By: voja Date: 05 Mart 2009, 18:21:24
U Beogradu se mogu kupiti u URADI SAM na Novom Beogradu a cuo sam da ima i u Merkuru i to od prohroma

Odg: Smuđ na sve načine By: BOJANK Date: 05 Mart 2009, 18:24:36
Ima sad već tih žica kud se god okreneš i jako dobra stvar !
Odg: Smuđ na sve načine By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 05 Mart 2009, 18:59:24
Uljeze i u apoteci imaš takvih žica

veći je problem smuđić kakav

Spojene poruke: 05 Mart 2009, 19:13:45
SMUĐ NA MAĐARSKI NAČIN
1,5 kg smuđa, 300 gr gljiva, 150 gr maslaca, limun, 150 gr sredine od kruha, 1 glavica luka, crvena paprika, 3 dl bijelog vina, 5 paradajza, 3 dl vrhnja, sol, biber
Sitno isijeckane gljive propržite na polovici date količine maslaca, iscijedite u njih sok od limuna, još malo upržite, pa sve pomiješajte sa skvašenom sredinom kruha. Masu posolite i pobiberite, pa njome punite ribu i zavijte je bijelim koncem.
Na preostalom maslacu propržite luk isijeckan na rebarca i tome dodajte crvenu papriku. U đuveč stavite prvo propržen luk, pa na njega punjenu ribu. Nalijte vinom i čašom vode, pa pecite 15 minuta. Stavite sad u to još krupno siječenu rajčicu i pecite slijedećih 15 minuta, stalno prelijevajući ribu. Na kraju umutite vrhnje sa sokom od limuna, time prelijte ribu i pecite je još desetak minuta.
Odg: Smuđ na sve načine By: kico Date: 05 Mart 2009, 20:40:38
A koje gljive preporučuješ za taj recept

Odg: Smuđ na sve načine By: Ervin Date: 05 Mart 2009, 20:53:05
Citat: Damir poslato 05 Mart 2009, 16:34:28
Citat: Ervin poslato 05 Mart 2009, 07:48:04
Spomenu Bigash alu-foliju...
Evo smudgota pecenog sa folijom, spikovan slaninom i belim lukom!
a receptg i jeli to krompir ispod smuđa
Jeste, krompir je!
Evo recepta:
-par sati pre pecenja, smudja posoliti i pobiberiti po ukusu
-skuvati krompir u slanoj vodi
-zarezati smudja i staviti beli luk i slaninu u proreze
-ulje u tepsiju, pa krompir(jos malo posoliti), pa smudj na vrh
-listice maslaca i limun staviti na smudja
-prekriti folijom i peci 45 min, na 200 stepeni
-skinuti foliju i peci jo 15-ak min.
Odg: Smuđ na sve načine By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 06 Mart 2009, 15:28:12
PUNJENI SMUĐ
Smuđ od 1,5 kg, 150 gr sredine kruha, mlijeko, 1 glavica luka, šaka gljiva, pušlek peršuna, 1 jaje, 2 žumannjka, 250 gr maslaca, 1/2 l ribljeg bujona, 1 čaša bijelog vina, brašno, limun, ulje, 1 žlica vrhnja, sol, biber
Napravite prvo nadijev od kruha, prethodno natopljenog u mlijeku i ocijeđenog, gljiva isijeckanih na listiće i prodinstanih na luku, peršunovog lišća, 1 jajeta, žlice maslaca, soli i bibera. Izmutite dobro nadijev i njime punite ribu. Zašijte je bijelim koncem, posolite i pobiberite i stavite smuđa u đuveč. Nalijte ga zatim bujonom i vinom, pa sve pospite listićima maslaca. Stavite ribu u pećnicu i pecite oko 45 minuta uz stalno zalijevanje sokom. Pecite oko pola sata. Zasebno napravite zapršku od maslaca i brašna, nalijte sokom u kome se pekla riba, dodajte sok od limuna, žlicu vrhnja i sve malo prokuhajte, stalno mešajući. Pečenu ribu stavite na duguljastu toplu tepsiju, a sos poslužite odvojeno.
Odg: Smuđ na sve načine By: kico Date: 07 Mart 2009, 10:16:20

SMUĐ SA BIJEIM VINOM
Isijecite smuđa na komade. U sud stavite vino, šalicu vode, sijeckane gljive i kriške limuna. Posolite i pošećerite. Kuhajte 15 minuta, pa zatim u to dodajte komade ribe. Barite ih daljih 15 minuta. Izvadite sad ribu i stavite je u drugu tepciju. Umutite brašno sa žumanjkom i malo bujona. Sve umiješajte u bujon u kome se kuhala riba i ukuhajte u sos. Pustite da vri desetak minuta, a zatim prelijte preko ribe. Jelo pospite peršunom.
1 do 1,5 kg smuđa
2,5 dl bijelog vina
250 gr gljiva
1 limun
1 žlica brašna
1 žumanjak
peršun
žličica šećera
sol, biber
Odg: Smuđ na sve načine By: pikeman Date: 21 Oktobar 2009, 14:54:04
Moram da pohvalim Bigasha za recept.

Zasoljen i utrljan biberom, špikovan slaninom sa belim lukom i peršunom.

Prelio sam ga pavlakom desetak minuta pred kraj pečenja.

Odg: Smuđ na sve načine By: rj Date: 21 Oktobar 2009, 15:11:18
ufffff

gledam vas i nevjerujem na koje sve načine uništavate tu plemenitu i nadasve ukusnu ribu

znaći ko voli slaninu, šunku, bjeli luk sad mu dolazi vreme kolinja pa neka uživa do mile volje ...a smuđ na najjednostavniji način je i naj ukusniji ..
Oćišćenog smuđa narezat na kriške cc 1 cm širine ,usoliti ,zatim uvaljati u brašno i staviti na vralo ulje ...i kraj priće ..prilog po volji pomfri ili krompir salata, majoneza

Odg: Smuđ na sve načine By: pikeman Date: 21 Oktobar 2009, 15:14:57
Smuđ jeste ukusan, ali je ovako još ukusniji.

Dosadi uvek isto pripremanje, treba malo menjati.
Odg: Smuđ na sve načine By: Djole Date: 22 Oktobar 2009, 00:29:51
Ovaj je pečen sa krompirom, crnim lukom, suvim šljivama, šargarepom, kiselom jabukom.

Na ulju, sa dodatkom soli, bibera i malo vegete. Obavezno preliven sa čašom belog vina.

Ostatak vina služiti uz jelo!

