Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910
Odg: Smuđ na sve načine By: Bigash Date: 16 Februar 2009, 09:22:07
6 porcija - 1.5kg smudja ??
Odg: Smuđ na sve načine By: ULJEZ Date: 16 Februar 2009, 18:42:06
što se tiće  6 porcija to je za..b znam da bi tebi bilo dosta ali za druge ??

Napravite bujon od isiječene zeleni, glavice luka, celera, bibera u zrnu i soli. Poslije 10 minuta spustite u to cijelog smuđa i dodajte žličicu octa. Smuđa možete uviti u gazu da vam se ne bi raspao pri vađenju. Poslije dvadesetak minuta kuhanja izvadite ribu i stavite je na toplu tepsiju. Prelijte je otopljenim maslacem i sijeckanim peršinom. U međuvrijemenu tvrdo skuhajte jaja, propasirajte ih i pospite preko ribe. Uz ovako spremljenog smuđa služite neki topli gusti sos.

smuđ od 1 kg
grinceg
2 struka celera
1 glavica luka
žličica octa
pušlek peršuna
maslac
3 jaja
sol, biber u zrnu

bacite se u kuhanje i normalno zovite nas
   
Odg: Smuđ na sve načine By: Hauba Date: 16 Februar 2009, 18:53:26
Ja sam se juce malko poigrao sas smudgeronom, pavlakom, paprikom i spekom.
Nije bilo lose :takoje:
Uljezu, ajd pukni koju fotku tih specijaliteta smiley033 smiley033



Odg: Smuđ na sve načine By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 16 Februar 2009, 18:54:54
Uljezu pojačaj ribu pa nismo u restoranu ,to je isto kad ovi dolje od bakalara onog suhog nema u njemu ni 70 dkg naprave za za 10 ljudi klopu a ono 3kg graha i sveg ostalog a od bakalara ni B  :embarassed:
Odg: Smuđ na sve načine By: ULJEZ Date: 18 Februar 2009, 21:17:02
   

Sitno isijeckane gljive propržite na polovici date količine maslaca, iscijedite u njih sok od limuna, još malo upržite, pa sve pomiješajte sa skvašenom sredinom kruha. Masu posolite i pobiberite, pa njome punite ribu i zavijte je bijelim koncem.

Na preostalom maslacu propržite luk isijeckan na rebarca i tome dodajte crvenu papriku. U đuveč stavite prvo propržen luk, pa na njega punjenu ribu. Nalijte vinom i čašom vode, pa pecite 15 minuta. Stavite sad u to još krupno siječenu rajčicu i pecite slijedećih 15 minuta, stalno prelijevajući ribu. Na kraju umutite vrhnje sa sokom od limuna, time prelijte ribu i pecite je još desetak minuta.

1,5 kg smuđa
300 gr gljiva
150 gr maslaca
limun
150 gr sredine od kruha
1 glavica luka
crvena paprika
3 dl bijelog vina
5 paradajza
3 dl vrhnja
sol, biber

sto se tiće slika  neke imam ali su toliko loše da nevidiš
šta se priprema da ih skidam neče valjati

hauba svaka ćast

Odg: Smuđ na sve načine By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 18 Februar 2009, 21:27:01
jel ovo smuđ :eek: ili a što se tiče porcije pojačaj malo brate malo je  smiley114
Odg: Smuđ na sve načine By: ULJEZ Date: 18 Februar 2009, 21:55:23


sto se tiće kilaže trenutno smo prešli na ono za jednu osobu mogu ja i pojačati

ali mi pomozite nisam nikada takvog upecao
Odg: Smuđ na sve načine By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 04 Mart 2009, 19:01:52

SMUĐ NA ROŠTILJU

1 kg smuđa, 1 glavica bijelog luka, 2 dl bijelog vina, crvena paprika, mirisno bilje, ulje, sol, biber

Ribu prije sijecite uzduž na dvije polovice. Od ulja, soli, bibera i mirisnog bilja napravite miješavinu i u to položite polutke ribe. Poslije dva sata ocijedite ribu od soka i stavite je na vruć roštilj. U međuvrijemenu istucajte bijeli luk i dodajte mu bijelo vino. U drugu posudu stavite malo ulja, bibera i aleve paprike. Naizmijenično mažite ribu jednim i drugim sosom. Kad je riba upola pečena posolite je. Svaku stranu ribe pecite otprilike 10 minuta.

Odg: Smuđ na sve načine By: Dejaan Date: 05 Mart 2009, 07:12:56
Panonski pomazi :help:
Ja ribu ne jedem,ali kad god sam nekom pripremao na rostilju,uzasno se lepila :no:
Kako resiti problem :embarassed: :huh:
Odg: Smuđ na sve načine By: Bigash Date: 05 Mart 2009, 07:16:35
Rostilj mora da je vreo !
Riba se okrece samo jednom !
Nije lose da odstoji malo u pacu na bazi ulja !
Ne ide svaka riba na rostilj!

I najbolje nabavi onu duplu zicu, tamo nema lepljenja  :ok:
Odg: Smuđ na sve načine By: Dejaan Date: 05 Mart 2009, 07:28:15
Poslusacu savet :tongue:
Koja riba ne ide na rostilj? Ja spremam samo smudja jer iskljucivo njega pecam :no:
Odg: Smuđ na sve načine By: Bigash Date: 05 Mart 2009, 07:29:32
MOze smudgot !

Samo ja bi njega zavio u alu foliju, da ostanu sokovi u njemu  :thumbup:

A evo ono o cem sam ti pricao, majstor Bojance u akciji  :tongue:


Odg: Smuđ na sve načine By: kico Date: 05 Mart 2009, 07:35:36
bogami ljepo a i fino :ok: smiley114 smiley116
Odg: Smuđ na sve načine By: Dejaan Date: 05 Mart 2009, 07:43:15
AU!!! Ovakve zice nikad nisam video,za svaku ribu posebno :thumbup:
Odg: Smuđ na sve načine By: Ervin Date: 05 Mart 2009, 07:48:04
Spomenu Bigash alu-foliju...
Evo smudgota pecenog sa folijom, spikovan slaninom i belim lukom! :wink: