Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910
Odg: Filetiranje ribe By: Bigash Date: 10 Novembar 2008, 10:00:46
Poenta ti je odvojiti meso od velikih kostiju, kitchme, rebara itd  smiley033
Odg: Filetiranje ribe By: ossa Date: 10 Novembar 2008, 10:16:57
Baš tako, da bi žene i deca lakše jeli ribu, a ne da im ti čistiš... Na taj način zavole ribu, a onda počne da ih zanima i pecanje.  :clap2: :clap2: :clap2: ovo drugo se tiče dece.  :cheesy:
Odg: Filetiranje ribe By: white Date: 10 Novembar 2008, 10:17:28
Citat: Hauba poslato 10 Novembar 2008, 09:43:55
Nije bas fora u tome, jer ako filetiras ribe, koje su bas pune kostiju, onda ti ne ostane nista od ribe :rlol: :rlol: :rlol:
Citat: Bigash poslato 10 Novembar 2008, 10:00:46
Poenta ti je odvojiti meso od velikih kostiju, kitchme, rebara itd  smiley033

E zato ja kazem da je umetnost isfiletirati skobalja, jebem ti sunce koliko kostiju ima, a mesa kolko voles
plotica ima manje kostiju, ali kad je isfiletiras kao med je slatka


Odg: Filetiranje ribe By: Bigash Date: 10 Novembar 2008, 10:30:29
IMa druga varijanta za skobalja, gledao sam na Drini kako rade.
Skine filet sa kozom, onda po bocnoj liniji odvoji rebra od ledja, rebra pece samo tako, a ledja iznutra narezuje na 2cm do koze , e onda je OK  :ok:
Odg: Filetiranje ribe By: white Date: 10 Novembar 2008, 10:53:59
 :clap2: :clap2: :clap2:
e sad si me bas prijatno iznenadio
vamo pricas samo neki kanali i bare, a bio si na Drini
svaka cast majstore, jedino tako skobalji valja (inace je tesko sranje), jos kad ga ovi dusmani (kod kojih spavamo dole) bace na onaj tiganj sto ne peru, a sve prze na svinjskoj masti ...  :ok:
Odg: Filetiranje ribe By: savas Date: 13 Novembar 2008, 17:26:49
Pozdrav za sve.ja filetiram stuku i bucova a ponekad i belu ribu tako sto odvojim filete od kicme i rebara a onda sa unutrasnje strane meso zarezem sito kao kada se przi bela ,posolim izmadju rezova ostavim da malo odstoji i onda uvljam u brasnoi i przim res .  Filet uvek trba staviti tako da narezana strana bude dole a koza gore da se fileti ne bi uvili.Ako se fileti res isprze ne bi trebalo da bude sitnih kostiju.Ako dajete ribu deci ipak obratite paznj.
Odg: Filetiranje ribe By: Hauba Date: 13 Novembar 2008, 20:18:52
Kad filetiras, zar ne odstranis i kozu :huh:
Odg: Filetiranje ribe By: Bigash Date: 14 Novembar 2008, 16:14:45
Beloj ribi ne !  smiley033
Odg: Filetiranje ribe By: savas Date: 14 Novembar 2008, 16:33:16
Ne ni stuki ni bucovu zato sto bi se raspao filet kada ga zarezes .Filet narezujes sa strane mesa na svaka 2,3 mm skoro do koze.
Odg: Filetiranje ribe By: ossa Date: 25 Novembar 2008, 21:27:31
http://www.gradjanski.co.yu/navigacija.php?vest=33635   :takoje: :takoje: :takoje:


Odg: Filetiranje ribe By: Mudri Date: 26 Novembar 2008, 08:15:59
Probajte kad isfiletirate bjelu ribu bucova,klena ,deveriku da je dobro nakapate limunovim sokom pa onda ili sutra ili za par sati da pecete da vidite razliku,nema sanse da se osjete te sitne kosti....
Odg: Filetiranje ribe By: Hauba Date: 26 Novembar 2008, 09:29:17
Kiselina ih pojede, jelda????
Odg: Filetiranje ribe By: Mudri Date: 26 Novembar 2008, 13:32:46
Em sto ih pojede em sto popravi ukus ajme...
Odg: Filetiranje ribe By: Hemingway Date: 14 Februar 2010, 16:04:27
Naravno da i ovaj posao iziskuje znanje i poznavanje anatomije ribe, da li ona bila slatkovodna ili morska.. ovdje bih postavio nekoliko snimaka sa prakticnom uputom kako se to pravilno radi i mozda na najjednostavniji nacin...
Ovaj posao iziskuje jako ostar noz, marka nije bitna ali da je klasicni filetirajuci alat to se podrazumijeva ..evo nekoliko primjera:

Bandar


Smudj


i jos jedna varijanta Bandar
Barsch filetieren

A sad vi...
Odg: Filetiranje ribe By: josip Date: 15 Februar 2010, 17:16:08
Na ovo se nema što reći osim zahvaliti na trdu. :tongue: :ok: