Odg: Filetiranje ribe By: Bigash Date: 27 Septembar 2011, 12:51:17
Citat: Bigash poslato 10 Novembar 2008, 10:30:29
IMa druga varijanta za skobalja, gledao sam na Drini kako rade.
Skine filet sa kozom, onda po bocnoj liniji odvoji rebra od ledja, rebra pece samo tako, a ledja iznutra narezuje na 2cm do koze , e onda je OK
Odg: Filetiranje ribe By: voja Date: 27 Septembar 2011, 13:55:36
Citat: OLOVO poslato 27 Septembar 2011, 12:27:08
dosta pomaže kada je polusmrznuta..ideš do ispod dupne peraje ..tu sečeš rep i glavu.Rapečiš je na ledja i ideš sa obe strane i ispod kičme -to odstraniš.
Tako bude kao šnicla (sve peraje , skupa sa zglobovima kostiju izvadiš)
y -koske se onda vide i štrče-mogu se počupati za 3 minuta+rebarca ,ako je veća onda sve isto , samo radiš 2 fileta od jedne strane.
Danke schon , iprobam popodne!
Odg: Filetiranje ribe By: tomislav34 Date: 15 Oktobar 2011, 14:21:22
Danas sam filetirao babuške, bile su malo veće. Filetirane su 100 puta ukusnije! Meso se ljepše ispeće, bolje upije zaćine. I ako ostane koja y kost, a ostane, fino se ispeku i ne osjete se. Nije baš da sam ih isfiletirao vrhunski, ali OK za prvi put. Mislim da ću idući put kad ih budem čistio odmah filetirati i u zamrzivač.
Odg: Filetiranje ribe By: Sax Date: 15 Oktobar 2011, 20:28:52
Za filetiranje stuke imate ja mislim bas ovde film kako kuvar filetira stuku...
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 24 Decembar 2011, 17:17:29
Smudž u slici i reči .Imam neki kineski filet nož pa se malo mučim sa njim al obavi stvar

.Filetići za malu decu i onu veliku koja bi se udavila i da riba ima samo jednu veliku kost

Ovo iseći na manje komade i dalje termički obrađivati a ovaj komad bačiti
Danas sam filetirao štuku al mi vumen bila kući,a ako vidi da fotkam seckanu ribu misliće po ko zna koji put da sam LUD... a nisam

...mada nemam medicinski dokaz
Odg: Filetiranje ribe By: alexdja Date: 24 Decembar 2011, 20:08:30

trebao si da vidiš izraz lica moje žene

kad me videla da slikam praznu čašu za pivo
Odg: Filetiranje ribe By: trim Date: 10 Januar 2012, 13:27:53
i škobalj se može filetirati
Odg: Filetiranje ribe By: dus Date: 09 Mart 2012, 23:51:34
limovac ! odlično si ti isfiletiro vidi se da imaš iskustva, gledam onaj vodeo od haube što filetira,on to ostavio pola mesa na kostima!

Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 10 Mart 2012, 06:18:40
Manja riba pa nema bacanja, a kod velike opusteno

Citat: tomislav34 poslato 15 Oktobar 2011, 14:21:22
Mislim da ću idući put kad ih budem čistio odmah filetirati i u zamrzivač.
Mnogo je bolje celu ribu u zamrzivac, sve sa utrobom. Meso ostaje svezije, manje se susi i ne menja miris i ukus
Jedino ako mislis na rok od nekoliko dana. Onda i nije toliko bitno.
Na kraci rok, ako se ne zamrzava, lakse se odrzavaju fileti. Odmah po filetiranju ih usolis, u kutiju i tako mogu u frizideru da "prezive" dosta dugo

Odg: Filetiranje ribe By: Hemingway Date: 10 Mart 2012, 18:30:09
Citat: dus poslato 09 Mart 2012, 23:51:34
limovac ! odlično si ti isfiletiro vidi se da imaš iskustva, gledam onaj vodeo od haube što filetira,on to ostavio pola mesa na kostima! 
daaaa a koliko je Hauba pivkana popio ??

Odg: Filetiranje ribe By: b.jovica Date: 10 Mart 2012, 23:08:25
Treba ostar noz, veoma ostar... E sad, kad se istupi, onda mnogima nastaje problem.. Noz je veoma lako naostriti SMIRGLOM. Potrebno je nabaviti smirglu, krupnoce od 1500 i 2000 (u farbarama obicno ima jer to koriste i limari za ravnanje limova posle gitovanja).
Odg: Filetiranje ribe By: vvukovo1 Date: 10 April 2012, 19:16:45
Ha evo sinoć filetirao štuku , a žena je danas( sada ) poha ..... AJME KAJ JE:)

... samo lako fincima kada je imaju koliko ti treba, pa ih baš briga sa ostatkom . Ajme meni kaj je fina,jedva cekam sada da se ubijam u štuki i krumpir salati sa mladim lukom.
Moram si kupiti nož samo za filete ! Sva sreca kaj mi je bio tup nož ,pa mi ga je kolega ispolirao .
Mam sam se porezao ,samo što nije pravi za fileti ,pa nisam mogao odvojiti kožu. Kratak je ,samo četiri prsta je oštrica.
Odg: Filetiranje ribe By: Pavke98 Date: 14 Januar 2013, 13:58:17
Filetiranje skobalja, prebacite na 24:52
Odg: Filetiranje ribe By: Acika Date: 27 Mart 2013, 11:07:25
Imam jedan problem...

mnogo volim ribu da jedem ali me nerviraju koske. Recimo napecam krupnih babusaka ili deverika, ocistim, nareckam ih po bokovima,isprzim u vreeeelom ulju, i sve je lepo dok ne pocnem da jedem,samo gledam kad cu da se zadavim

Kako neutralisati sitne kosti,da li je filetiranje resenje? Znaci hocu da jedem ko covek,da sve te koske dobro isprzim tako da se lako skrckaju i gutaju

Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 27 Mart 2013, 13:46:54
Filetiranje ti je jedan odgovor

Drugi bi bio u tehnici przenja ribe.......priprema je vazna, kad reckas ribu, nije dosta da udaris rez na svaki cm, moras noz do noza. Znaci ostar tanak noz i onda rez,pa ostavis koliko debljina noza, pa rez, sve preko ledja, rebra nisu vazna.....znaci na svaka 2mm rez.
Onda duboka mast i poooollllaaaaakkkooooooooo, cesto ljudi grese pa brzo prze ribu i ona bude vise kuvana nego pecena. MOra slabija vatra i polako

Recimo ima riba sto nemozes filetirati, jer se mnogo baci, evo deverika, praksla.....ima i onih koje nema smisla filetirati, bucov recimo......ovo reckanje je tu spas, deveriku recimo izvzdim kicmu i pokoje rebro i jedem ko sniclu, bez problema
