Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 30 Mart 2013, 12:34:44
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/przena-riba-17294/msg280283/#msg280283Evo odgovorio sam ovde glede brašna i prženja
Ja sam opinela uzeo na LORIST u pre 3 godine i super me služe, mislim kod Snajper-a
Odg: Filetiranje ribe By: OLOVO Date: 31 Mart 2013, 20:52:26
Kako lepo da se izfiletiraju obrazi od smuđa i soma.
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 01 April 2013, 10:07:05
To je već pitanje za Japanske suši majstore...
Eventualno Lesli Eldridž ...
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 01 April 2013, 13:03:57
Citat: OLOVO poslato 31 Mart 2013, 20:52:26
Kako lepo da se izfiletiraju obrazi od smuđa i soma.
Oštrim, špicastim, tankim nožem.
Odg: Filetiranje ribe By: NEBO Date: 01 April 2013, 17:41:23
Kaže konobar u restoranu imamo od ribe smuđa, dimljenog šarana itd....
Ajd dobro, dajte nam jednog smuđa za goste. Ali da bude ceo, ne filet
Konobar: Paaa, imamo filete, nemamo celog (što uopšte nemora biti loše, pošto jedino tada smuđ nije porcijaš nego ima neko pristojnu veličinu)
Aaa, obrazi pitam ja?
Konobar: Kakvi obrazi?
Ja: od smuđa.. pa to jedino što valja.... naravno zjbncia počinje...
Elem, kad ga onako lepo ispržite/ispečete, onda samo lepo zaokružite onim nožom po glavi-/obrazu, kao što Elessar preporučuje i dobićete ukus par ekselans!
Ajd donesi šta imaš.... od smuđa
PS Bilo nekad pre parazita!!!
@poslednji post se ne citira!
Odg: Filetiranje ribe By: OLOVO Date: 01 April 2013, 18:53:41
Ohhh pa to je najukusniji deo mesa , pauflek je nula za obraze , čistio sam nekoliko komada smuđa preko 10 kg , tako da nisam mario ako nešto ostane , ove manje , baš pazim da ga lepo odrežem.........isečem se kao sirotan .
Najveći obraz koji sam isekao je od smuđekanje od 14 kg ..2 obraza mnogo mesa.
Odg: Filetiranje ribe By: tiki61 Date: 01 April 2013, 19:42:23
Ruski knezovi si jeli samo smudjeve obraze, a sluge sve ostalo. Nisu billi "mutavi"!
Odg: Filetiranje ribe By: Igor NS Date: 26 Oktobar 2013, 16:10:16
Citat: white poslato 09 Novembar 2008, 17:39:17
ma j...m ti filetiranje smudja, pa nema lepse a lakse ribe za jesti, jos samo da neko stoji pored da spemi i da te jos hrani
daj ti brate nadji negde kako se filetira skobalj, pa da vidis sta je umetnost, kad treba isfiletirati ribu sa 1001 koskom
Ja sam gledao kako se filetira skobalj :)
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 27 Oktobar 2013, 11:18:14
Ma to je Sizifov posao (ili Edipov, j..anje keve
)
Ako se dobro narecka i ispece, kad izvadis kicmu i rebra, mozes jesti kao sniclu.
Odg: Filetiranje ribe By: Svenko Date: 13 Decembar 2013, 17:40:15
Jel iko mrenu pokušao da isfiletira? Prošle godine bilo dosta krupne....Seko sam je u krmenadle i tako pekao..ALi ima dosta y kostiju koje hebu kevu kad se jede.....
Pa ako je iko mrenu filetirao..neka da neke smernice oko tog zarezivanja nakon odvajanja od kičme...Pozz
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 18 Januar 2014, 11:13:01
Ovo zovem totalno filetiranje kad skinem i kožu . Obično štuku tako obrađujem jer njena koža ima karakterističan šmek ,i kad me mrzi da skidam krljušt smudu
Odg: Filetiranje ribe By: Vale Date: 01 Maj 2014, 11:36:06
Može i X ...
http://bcove.me/0w6ytoyd
Odg: Filetiranje ribe By: Jeremija Date: 01 Maj 2014, 13:58:10
Fala Vale, ovo moram da probam. Čim budem imao priliku
Odg: Filetiranje ribe By: Vale Date: 01 Maj 2014, 19:57:44
I ja, obožavam štuku na meniju,odmah nakon smuđa,ali je izbegavam zbog dece. Navikle su na smuđa koji nema sitnih kostiju. Kad se bolje setim ni smuđa nismo odavno u poslednje vreme samo skuša i oslić.
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 01 Maj 2014, 21:18:03
Ali smuđ ima sitne kosti
. Doduše nisu "Y" već ravne i nema ih puno - pravolinijski ispod bočne linije i protežu se od škržnog poklopca do sredine rebara. Nema ih puno, ali i na njih ne treba zaboravati kao i kod bandara. .