Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 30 Mart 2013, 12:34:44
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/przena-riba-17294/msg280283/#msg280283

Evo odgovorio sam ovde glede brašna i prženja :thumbup:

Ja sam opinela uzeo na LORIST u pre 3 godine i super me služe, mislim kod Snajper-a :takoje:
Odg: Filetiranje ribe By: OLOVO Date: 31 Mart 2013, 20:52:26
Kako lepo da se izfiletiraju obrazi od smuđa i soma. smiley157
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 01 April 2013, 10:07:05
To je već pitanje za Japanske suši majstore...  :smiley: Eventualno Lesli Eldridž ... :cheesy:
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 01 April 2013, 13:03:57
Citat: OLOVO poslato 31 Mart 2013, 20:52:26
Kako lepo da se izfiletiraju obrazi od smuđa i soma. smiley157
Oštrim, špicastim, tankim nožem.
Odg: Filetiranje ribe By: NEBO Date: 01 April 2013, 17:41:23
Kaže konobar u restoranu imamo od ribe smuđa, dimljenog šarana itd....
Ajd dobro, dajte nam jednog smuđa za goste. Ali da bude ceo, ne filet
Konobar: Paaa, imamo filete, nemamo celog (što uopšte nemora biti loše, pošto jedino tada smuđ nije porcijaš nego ima neko pristojnu veličinu)
Aaa, obrazi pitam ja?
Konobar: Kakvi obrazi?
Ja: od smuđa.. pa to jedino što valja.... naravno zjbncia počinje...
Elem, kad ga onako lepo ispržite/ispečete, onda samo lepo zaokružite onim nožom po glavi-/obrazu, kao što Elessar preporučuje i dobićete ukus par ekselans!
Ajd donesi šta imaš.... od smuđa

PS Bilo  nekad pre parazita!!!


@poslednji post se ne citira!

Odg: Filetiranje ribe By: OLOVO Date: 01 April 2013, 18:53:41
Ohhh  pa to je najukusniji deo mesa , pauflek je nula za obraze , čistio sam nekoliko komada smuđa preko 10 kg , tako da nisam mario ako nešto ostane , ove manje , baš pazim da ga lepo odrežem.........isečem se kao sirotan .

Najveći obraz koji sam isekao je od smuđekanje od 14 kg ..2 obraza mnogo mesa.


Odg: Filetiranje ribe By: tiki61 Date: 01 April 2013, 19:42:23
Ruski knezovi si jeli samo smudjeve obraze, a sluge sve ostalo. Nisu billi "mutavi"!
Odg: Filetiranje ribe By: Igor NS Date: 26 Oktobar 2013, 16:10:16
Citat: white poslato 09 Novembar 2008, 17:39:17
ma j...m ti filetiranje smudja, pa nema lepse a lakse ribe za jesti, jos samo da neko stoji pored da spemi i da te jos hrani  :grin:
daj ti brate nadji negde kako se filetira skobalj, pa da vidis sta je umetnost, kad treba isfiletirati ribu sa 1001 koskom  :cheesy:
Ja sam gledao kako se filetira skobalj :)
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 27 Oktobar 2013, 11:18:14
Ma to je Sizifov posao (ili Edipov, j..anje keve :lol: :lol: :lol: )
Ako se dobro narecka i ispece, kad izvadis kicmu i rebra, mozes jesti kao sniclu.


Odg: Filetiranje ribe By: Svenko Date: 13 Decembar 2013, 17:40:15
Jel iko mrenu pokušao da isfiletira? Prošle godine bilo dosta krupne....Seko sam je u krmenadle i tako pekao..ALi ima dosta y kostiju koje hebu kevu kad se jede.....

Pa ako je iko mrenu filetirao..neka da neke smernice oko tog zarezivanja nakon odvajanja od kičme...Pozz
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 18 Januar 2014, 11:13:01
Ovo zovem totalno filetiranje kad skinem i kožu . Obično štuku tako obrađujem jer njena koža ima karakterističan šmek ,i kad me mrzi da skidam krljušt smudu  :rolleyes:




Odg: Filetiranje ribe By: Vale Date: 01 Maj 2014, 11:36:06
Može i X ...

http://bcove.me/0w6ytoyd
Odg: Filetiranje ribe By: Jeremija Date: 01 Maj 2014, 13:58:10
Fala Vale, ovo moram da probam. Čim budem imao priliku  :cheesy:  smiley033
Odg: Filetiranje ribe By: Vale Date: 01 Maj 2014, 19:57:44
I ja, obožavam štuku na meniju,odmah nakon smuđa,ali je izbegavam zbog dece. Navikle su na smuđa koji nema sitnih kostiju. Kad se bolje setim ni smuđa nismo odavno u poslednje vreme samo skuša i oslić. :embarassed:
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 01 Maj 2014, 21:18:03
Ali smuđ ima sitne kosti  :smiley: . Doduše nisu "Y" već ravne i nema ih puno - pravolinijski ispod bočne linije i protežu se od škržnog poklopca do sredine rebara. Nema ih puno, ali i na njih ne treba zaboravati kao i kod bandara. .