Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 27 Mart 2013, 15:07:39
Ja i bucova i klena filetiram
Jbga, mali deca
Ufff, sto je klen dobar
Odg: Filetiranje ribe By: limovac74 Date: 27 Mart 2013, 22:48:51
Klen je odličan naročito iz čistih rečica
.Moraću jednom da slikam filetiranje i pripremu deveruša,babuški... Nema Y kosti.
A što kaže ellesar bitno je i kako se riba peče tj.temperatura.
Ustvari tri elementa "ubijaju" sitne kosti: pravilno zasecanje , zatim soljenje (so će dodatno omekšati koščice) i na kraju pečenje -lagano i po mogućstvu na masti
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 28 Mart 2013, 08:02:08
Citat: twister011 poslato 27 Mart 2013, 15:07:39
Ja i bucova i klena filetiram Jbga, mali deca Ufff, sto je klen dobar
U jeeee, pa sta ostane od njega dok mu uklonis sve xy koscice :)))
Aj dobro velikog bucova od 3-4 kile......tu su vec dosta krupne koske.
Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 28 Mart 2013, 20:02:02
Ma jok, klenove od 300-400gr pa na gore, najcesce do 1kg, a bucove koji nalete. Nekada od 1 nekada od vise kg. U sustini, sve filetiram, cak i najsitniju belu, jedino sto njoj ne skidam kozu. Cak i one pastrmke porcijasice sa pijace.
Kada se covek jednom navuce na filetiranje, nikada vise drugacije ne cisti
A sto se koscica tice, jeste za.ebano
. Spiccangle i pinceta pa udri
Rekoh da je to zbog malog deca
PS: Sta mislis kako mi tema "paraziti" postade "najomiljenija"
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 28 Mart 2013, 20:48:37
au brate pa ti imas zivce Dalaj lame
cist zen birkati bucova kilasa sa pincetom
Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 28 Mart 2013, 22:59:45
Pa ne radim ja to svaki dan, vec par puta godisnje
Kada je tako retko, onda se i uzelis
Jedino sto godinama mastam o pravom, kvalitetnom nozu a nikako da se oslobodim ovih od 10ak eura
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 29 Mart 2013, 08:10:52
Imas dobrih nozeva i za te pare....evo ja imam opinela bas ovakvog, kosta 10 evrica i ostar je kao zilet, lepo se da naostriti.....vrlo dobar kvalitet
Odg: Filetiranje ribe By: kviskons Date: 29 Mart 2013, 08:29:16
Imam ovakav Opinel, vec jako dugo.
Kupio sam ga onomad na Loristu.
Jako dobra investicija za dugo vremena.
Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 29 Mart 2013, 11:25:49
Hvala momci
Ja nekako uvek gledao i mastao o Martini-u, a zavrsavao sa ovim krsevima od kojekakvih ribolovackih brendova, da ih ne imenujem
Provalili ste me i za filetiranje ovih koje se ne filetiraju. Mislim da nikada nisam umeo da ispecem ove pune kostiju, onako slatko, hrskavo...... Sve zivo umem da spremam od riba i ostalih "vodozemaca", kojekakve zajebancije poslekojih sam svakoga (mislim svaku) mogao da odvedem u sp. sobu, ali da isprzim savrseno, nikada. Samo kod ribara sam jeo onako zdravo res pecene
Evo, jednu gresku sam pronasao zahvaljujuci vama. Nikada nisam zasecao ribu "noz do noza", vec uvek santimetar i vise.
Pa onda temperatura, pa brasno koje gori.............
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 29 Mart 2013, 12:15:10
Za belu noz do noza je zakon......deverika, babuska, jaz, praksle, sitniji saran, bodorke mozes jesti ko cips kad ih tako obradis
Odg: Filetiranje ribe By: juzba Date: 29 Mart 2013, 12:57:03
Svu riba koja ima sitne kosti u leđnim mišićima, ako ne narežeš i rešije ispečeš, nije toliko ukusno i slasno..........upravo mi je na tanjuru.............
Odg: Filetiranje ribe By: Pavke98 Date: 29 Mart 2013, 23:24:32
Koje brašno treba? I jel treba da se skine koža ribi?
Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 29 Mart 2013, 23:56:52
Ovim ribama se ne skida koza. Licno skidam kod soma, smudja, sarana. Kod bele koza kao da ne postoji
Odg: Filetiranje ribe By: ellesar Date: 30 Mart 2013, 08:06:35
Ako već filetiram, filetiram veću ribu i onda skidam kožu iz dva razloga. Prvi, koža se kupi pri pečenju i filet se skvrči, a kod soma zna nekada i da ima neugodan ukus.
Drugo, kad skineš kožu vidiš jednu crvenu liniju koja se proteže uzduž ribe ispod bočne linije, mislim da su to kapilari
Uglavnom, kvare ukus ribi kad se ispeku, pogotovo kod sarana, soma i tolstolobika i kad već filetiram skinem ih jednim V rezom.
Odg: Filetiranje ribe By: twister011 Date: 30 Mart 2013, 08:55:27
Tebi prepustih odgovor o brasnu. Ja jesam iskren i ni za sta mi nije tesko da priznam da ne znam, ali za brasno nisam siguran, da li radim kako treba ili ne. Ipak, reko' da vidim da li i tu neke ake ima
Licno volim kombinaciju belog i zutog, sa dodatkom paprike (poslali drugari sa proverenih mesta
). Fan sam i zacina (ne volim da kazem Vegeta, posto nije fer prema Biozacinu, koga koristim a koji je ubedljivo najbolji), ali sam odavno od istog odustao posto gori dok se przi.
PS: Tek kada mi posla voda na usta ukapirah da sam otisao u debeli OFF. Ako nije problem, voleo bih da vidim misljenje experata, pa tek onda brisite
Zaboravih da pitam. Da li znate gde moze da se kupi Opinel i da li imaju i klasicne, tj duze i mekse varijante za filetiranje?