Odg: Riblje pljeskavice By: salevs Date: 21 Februar 2011, 11:17:18
najbolje je probati 2 vrste,jednu kolicinu ribe odvojiti,samleti na sajbni (bez barenja) dok drugu obariti,odvojiti krupne kosti pa onda samleti,i koja varijanta nam se vise svidi na kraju tu praviti

@Milan 11080 odlicna fora za zamrzivac ko pravi vece kolicine pa vaditi po potrebi

Odg: Riblje pljeskavice By: zilien Date: 21 Februar 2011, 15:08:45
Ja sam u januaru ispraznio zamrivac . Povadio sarane deverike stuke karase zaturio se i po koji som na dnu dao bog sve komadi preko 2-3 kila cak sam imao i dve deverike teze od 3kg sarani takodje itako to otopio ocistio odvojio od kostiju sve zajedno samleo na masinu i bez barenj vratio u zamrzivac ,kazu da tako nevalj ali zena povremeno vadi po koju kesu ili napravi pastetu ili pljeskavice i lepota i nista nam nefali.
Ali koliko otadne to nisam verivao. Ali ukusno cudo jedno
Odg: Riblje pljeskavice By: vvuukk Date: 11 Jul 2011, 23:26:34
napisah nesto o ovome u temi
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/fasir-od-bucova/pa koga interesuje

.
Odg: Riblje pljeskavice By: zivko_89 Date: 12 Jul 2011, 16:23:32
Skobalja i karasa nesto ne volim pa ga ostavljam za pljeskavice...ali kad spremam ne vadim nikakve kosti vec sve meljem tri puta...kad treci put meljem ubacim suv hleb, crni i beli luk i sta vam jos padne na pamet....i budu jako ukusne....toliko ukusne da ne stignem da ih lepo probam...moj stari ih brzo omanda...
Odg: Riblje pljeskavice By: macongos Date: 12 Jul 2011, 18:46:54
interesantno da niko nepomene stuku za riblje pljeskavice...meni su pljeskavice od stuke ubedljivo najbolje i nikad nemesamo i belu ribu da bi dobili na masi..nebarimo stuku nego kad se izvadi iz zamrzivaca lako se otkosti i kad se dva puta samelje i ubaci hleb,luk,zacini dobije se lepa smesa za pleskavice koje stavimo na tanjirice po 20-tak komada i u zamrzivac pa se vadi po potrebi.jeo sam pljeskavice i od bele ribe ali nije to to, a soma nebi nikad ubacio u pljeskavice,steta..
Odg: Riblje pljeskavice By: djole kac Date: 12 Jul 2011, 20:58:10
Štuka je meni baš super u pljeskama , jedino treba paziti na količinu koliko se pojede, malo je teška za stomak posle 10 tak kom
Odg: Riblje pljeskavice By: macongos Date: 12 Jul 2011, 21:04:24
treba imati i stomak za 10.

5 komada uz tartar sos krompirice i sta sve ide uz to,i vise nego dovoljno.netreba preterivati..al sve zavisi i kolike su
Odg: Riblje pljeskavice By: djole kac Date: 12 Jul 2011, 21:45:52
Pa kako kad su oči gladne

pa još ladno
Jaoj ogladneo sam idem da jedem....
Odg: Riblje pljeskavice By: Zeljkoru Date: 15 Jul 2011, 15:53:36
Jako lepe pljeskavice su od cverglana. Sameljem ga dva puta kroz sitnu sajbnu (bez barenja),takodje sameljem i crni i beli luk,dodam jaje,persun,crvenu slatku papriku,malo tucane ljute,so,biber,i na kraju dodajem prezle dok ne dobijem zeljenu gustinu smese. Oblikujem male pljeskavice,uvaljam u brasno i pecem na zagrejanom ulju ili masti. Naravo da moze i bilo koja druga vrsta ribe....
Odg: Riblje pljeskavice By: juzba Date: 15 Jul 2011, 23:43:54
Mora biti odlično, ali dodaj i 1-2 jaja
Odg: Riblje pljeskavice By: zivko_89 Date: 16 Jul 2011, 10:59:53
i ne zaboravite hlada Pils...
Odg: Riblje pljeskavice By: Zeljkoru Date: 16 Jul 2011, 11:04:05
Citat: juzba poslato 15 Jul 2011, 23:43:54
Mora biti odlično, ali dodaj i 1-2 jaja
Da,napisao sam. Sve zavisi od kolicine....
Odg: Riblje pljeskavice By: juzba Date: 16 Jul 2011, 19:32:09
Promaklo mi je, sad vidim da piše
Odg: Riblje pljeskavice By: riba ribi grize rep Date: 18 Jul 2011, 01:29:44
hmmmm, radio od baina, ajme nesto odlicno, samo je*eno ocistit od kostiju....
Odg: Riblje pljeskavice By: juzba Date: 18 Jul 2011, 15:52:14
Onda nisi čitao, a sve je napisano