Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456
Riblje pljeskavice By: laki61 Date: 19 Novembar 2009, 17:54:39
Dragi kolege, bio bih veoma zahvalan ako bi neko poslao dobar recept za riblje pleskavice.
Odg: Riblje pljeskavice By: Hemingway Date: 21 Novembar 2009, 13:40:30
Ovo sam isprobao i mogu ti mirne savjesti preporuciti .. smiley033

Spojene poruke: 21 Novembar 2009, 13:40:51

http://www.coolinarika.com/recept/720889
Odg: Riblje pljeskavice By: slawisa Date: 21 Novembar 2009, 15:10:33
Ovo je neki moj slucajni recept:
Skuvati ribu i ocistiti od velikih kostiju.
Samleti dva puta u masini za meso.
Dodati zacin za obicne pljeskavice onako kako pise na kesici.
Posoliti i to je to.
Lepo je ih je prziti u orli sosu.
Najprostije,a po meni najbolje.
Odg: Riblje pljeskavice By: dushann Date: 21 Novembar 2009, 17:30:56
Koja bi vrasta ribe bila najpogodnija za te stvari, negde sam čuo da je Bucov extra za to :takoje:
Odg: Riblje pljeskavice By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Novembar 2009, 17:59:11
Yeć sam stavio recept negdje mislim prženje priganje -pečenje ja ih radim od deverike isti način kao i faširke samo umjesto svinjetine i junetine ide sitno mljevena riba
Odg: Riblje pljeskavice By: slawisa Date: 21 Novembar 2009, 18:07:05
Ja sam ih uvek pravio od bilo koje bele ribe,nebitna velicina ribe.
Odg: Riblje pljeskavice By: Hemingway Date: 21 Novembar 2009, 20:25:05
Moj Sura tu pomijesa Carsko meso i mljevenu ribu ,pretezno Deveriku , Jaza i Ploticu ..
pa to pukne u jednom komadu u tavu i to ispadne Pljeskavica od kilo ipo
Ja na ovoj slici imam 100kg a on je 145+

Odg: Riblje pljeskavice By: josip Date: 07 Januar 2010, 16:10:57
Praviti možeš od svih riba ako ti nije žao ali jedno stoji više vrsta bolji okus.Ako ti je miris pre jak pomiješaj piletine ili svinjetine po želji,pravio sam jako puno jer mi je sin bio bolestan pa je morao jesti puno ribe i mlijeka za kosti.Da pojasnim imao je probleme s kukom .Uz ostale terapije i ovo je veoma pomoglo ozdravljenju.
Odg: Riblje pljeskavice By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 07 Januar 2010, 16:15:30
U pravu si Josipe   :ok: kad samelješ ribu ja samo malo pojačam začine vrlo malo niko nezna da je riba u pitanju bude super okus   
Odg: Riblje pljeskavice By: perhanche Date: 27 Decembar 2010, 11:59:21
Citat: slawisa poslato 21 Novembar 2009, 15:10:33
Ovo je neki moj slucajni recept:
Skuvati ribu i ocistiti od velikih kostiju.
Samleti dva puta u masini za meso.
Dodati zacin za obicne pljeskavice onako kako pise na kesici.
Posoliti i to je to.
Lepo je ih je prziti u orli sosu.
Najprostije,a po meni najbolje.
probao sam mnogo fora za riblje pljeske ali nikako bas nikako ne kuvati ribu 100% provereno bolja sirova da se melje(ja to uradim 4-5 puta i kosti odlaze u zaborav)
sva bela riba dolazi u obzir po meni ne izostaviti deveriku nikako,beli lukko voli da grize sitno seckaj a ko ne voli samo nagnjeci cesanj i bice ok,tucana ljuta paprika,maslin.ulje,limun,vegeta malo bibera i na vrh kasicice sode bikarbone i sve to na lezanje bar 1 sat pred przenje dodati prezle i dva jaja (govorim o 1 kg mlevene ribe) izmesati sve to i prziti ...
Odg: Riblje pljeskavice By: Milan 11080 Date: 27 Decembar 2010, 12:42:48
Ko pravi vece kolicine(za zamrzivac)a mrzi ga da oblikuje pljeke,nije losa fora da ostavi smesu u plasticne flase i tako zamrzne.Kad hoce da sprema,samo izvadi flasu i sece na koju hoce debljinu. :wink:
Odg: Riblje pljeskavice By: Berserker Date: 27 Decembar 2010, 14:15:57
do prosle godine sam i ja kuvao ribu,odvajao kosti,mleo....ali mi se ukus tih pljeskavica nije svidjao i jeo sam ih preko Q. prosle godine sam dobio recept,probao i odusevio se, kao i svi koji su jeli te pljeskavice i cevape. riba se ocisti,ostrim nozem se odvoji meso sa kicme i rebara i dva puta se melje sa 10% slanine, crnim lukom, moze i beli. meni je lepse bez belog. zatim se smesa umesa sa prezlom i mlevenom paprikom, so i biber po ukusu, a i ja stavljam malo soda bikarbone i bosiljka.  oblikuju se pljeske i cevapi i mogu na pecenje, tj u zamrzivac.najbitnije kod tog recepta je da se riba ne kuva i 10% slanine. ima dosta posla oko odvajanja kostiju, ali isplati se. ja sam pravio uglavnom od babuske i stvarno je extra ukus. :ok:
Odg: Riblje pljeskavice By: zivko_89 Date: 31 Decembar 2010, 00:00:26
ja sam pravio od skobalja ali nisam odvajao kosti...ocistim ribu i odbaci glavu i repove i meljem tri puta s'tim da kod treceg puta kad meljewm u masinicu za mlevenje sa ribom ubacujem suv hleb,luka (crni, beli)...smesa se preko kese pravi na pljesjkavice i klasicno se przi...ukus je super i nema puno gubljenja vremena sa coscenjem kostiju....zacini mogu po ukusu ko kako voli....pozzzzzzz :bye:
Odg: Riblje pljeskavice By: salevs Date: 21 Februar 2011, 10:32:28
licno nisam nikad probao ali imam veliku zelju da probam,inace sam veliki ljubitelj ribe u svakom pogledu  :smiley:
svidjaju mi se oni kupovni stapici od oslica,a posto s belom ribom (baba,deverika) nemam zivaca da se patim s kostima,moracu isprobati neki recept gde se melju sve te sitne koscice,nadam se da ce mi se dopasti
Odg: Riblje pljeskavice By: Goachild Date: 21 Februar 2011, 11:06:39
Da bi dobio na masi za pljeke preporučujem ti tolstolobika koji mi je bezukusan, dodaj malo babuške, deverike i sl. Ako te ne mrzi sve to lepo očisti od kostiju jer i posle 3 mlevenja na najfinijoj šajbni kada se ispži krckaće ti sitne kosti pod zubima.
Začini po želji klasika:
Tucana paprika slatka/ljuta
Luk crni i beli
So, biber (vegetu ne koristim kada spremam hranu) može malo karija, al ne mora
i glavna fora koja mu da šmek i "probije" sav taj mix je mleveni orah, dve-tri šake maksimum.

Možeš da napraviš od brašna, prezle i paprike smesu za pohovanje ako voliš rešije i hrskavije pljeke.


Prijatno
:cheesy: