Odg: Riblje pljeskavice By: dragan2006 Date: 03 Septembar 2016, 20:24:49
Danas bili vredni,malo sa aromom slaninice i ostalim đakonijama







Ukus mnogo bolji nego ove fotke

Odg: Riblje pljeskavice By: Night Hawk Date: 11 Septembar 2016, 23:54:13
Pozdrav drugari,
godinama pravim riblje pljeskavice od babuškinog mesa. Tata mi je napravio rešetku (šajbnu) za mlevenje mesa sa rupicama od 2mm tako da sve meljem sem glave, iznutrica i krljušti

i ni jedna kost se ne oseti ma kolika babuška bila. Najbitnije je da se u samlevenom mesu ne oseti ni jedna kost a ostalo se dodaje kako ko voli !
Odg: Riblje pljeskavice By: Avram Date: 03 April 2023, 12:39:11
Pozdrav, citam temu i molim za savet. Pravio sam pljeske po nekom mesovitom receptu. Ali bez jaja i slanine, da bude posno. Ukus super, kad se oblikuju i stave u zamrzivac su ok , kad se peku odmah opet ok, ali kada stavljam na tepsiju da smrznem neku vecu kolicinu hoce da se raspadne. Koristio tolstolobika bez koze i krupnih kosti, svw mleo na 2mm, dodao beli luk crni so biber alevu papriku persun, celer, lisce od persuna i sargarepu( povrce i zacini oko 10%, dodao malo kukuruznog brasna kao da bude suvlje ali ako pazljivo ne stavim na tacnu popuca. Dobro meseno , stajalo 24h u frizideru. Nema sta vec nisam probao, premesio odstojalo jos par sati.. e sad jedino da nije mekano? Zaboravio da snimim🤔