Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223
Odg: Zidani roštilj By: budens72 Date: 04 Mart 2010, 10:07:41
Sad vidim da nisam stavio sliku završenog roštilja...Pa evo...



Odg: Zidani roštilj By: juzba Date: 04 Mart 2010, 12:52:27
Sjajan roštilj, samo da je neki još krović nad glavom :takoje:
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 12 Mart 2010, 10:20:59
Predivan  :tongue:. Reci mi molim te, ispod kotlića, na ranijim slikama sam video betonsku ploču. Ima li preko nje šamotnih cigala ili je vatra na betonu?
Odg: Zidani roštilj By: budens72 Date: 12 Mart 2010, 11:30:56
Ja sam betonsku ploču celu obložio crepom....Ne znam koliko je to dobro rešenje,ali šamotna cigla je bila preskupa...Videću kako će se u praksi pokazati...
Odg: Zidani roštilj By: juzba Date: 12 Mart 2010, 15:30:10
Na svom sam stavio šamotnu ciglu, mislim da je bila 11-12 kn komad, ako se nevaram :cheesy:
Odg: Zidani roštilj By: kecigarac Date: 12 Mart 2010, 15:34:41
STVARNO JE ROSTILJ BOLI GLAVA NAPRAVICES I MENI JEDAN
VAZI BUDENS POZDRAV OD TVOG BIVSEG KOLEGE.
Odg: Zidani roštilj By: budens72 Date: 12 Mart 2010, 15:35:55
hvala kolega....
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 12 Mart 2010, 16:41:57
budens, imaš li mesta kad potpališ za kotlić? Deluje mi malo mesta ili grešim?
Odg: Zidani roštilj By: budens72 Date: 12 Mart 2010, 16:45:46
Ima, taj kotlić je ogroman i ne koristi se, ja sam ga okačio onako iz fazona i spušten je skroz dole,a može se podići pola metra
Odg: Zidani roštilj By: josip Date: 13 Mart 2010, 15:55:14
Šamotne cigle imaš u svakoj termo peći,izvadiš i obložiš ,super je tako smo radili kod frenda,čak smo stavili i sa strane pa dobili nosače za rešetke.
Odg: Zidani roštilj By: maverick Date: 13 Mart 2010, 16:47:44
nisu te iz termike lose, ali puno su bolje one bas namijenjene za to i dugotrajnije su
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 13 Mart 2010, 17:38:47
Postoji laki, srednji i teški šamot. Takođe postoju i specijalni cement koji ih vezuje a optoran je na visoke temperature. Teški bi bio najbolji za najvišu temperaturu pa tako redom do najlakšeg. U unutrašnjosti ovakvih roštilja šamotne cigle bi akumulirale temp. i dugo bi ložište držali toplo.
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 13 Mart 2010, 21:36:30
A to se zove šamotno brašno kolega, ako nemate para za šamotnu ciglu nađite staru ciglu velikog formata ništa lošija nije od šamotne i nepuca u krajnjem slučaju stavite sirovu ciglu koja sa pljevom nekad davno pravljena takve barem ima i eto to je to  :takoje: sve krušne peći su zidane blatom i sirom ciglom i dan danas se koriste i nema te peći i tog šamota koji će ih zamjenit :thumbup:
Odg: Zidani roštilj By: pikeman Date: 13 Mart 2010, 21:41:42
A šamotno brašno se meša sa staklenom vodom. Jel' tako Dare?  :wink:
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 13 Mart 2010, 21:52:17
Bravo admine tako je  :ok: