Odg: Zidani roštilj By: Pirke vuk s Tise Date: 14 Mart 2012, 19:39:49
Auuuuuuuuu "sini" zadao si mi domći zadatak. Al si ga napravio, svaka ti čast.
Odg: Zidani roštilj By: Hemingway Date: 14 Mart 2012, 20:27:55
Sini ...
to bi bilo to ... stvarno mi se izuzetno svidja
Odg: Zidani roštilj By: sini Date: 14 Mart 2012, 20:57:55
Ispričavam se Wrangleru što ne odgovorih odma na pitanje zašto roštilj ne dimi . ipak kod samogradnje treba obratiti pažnju na neke tehničke stvari....promijer otvora dimnjaka,visina i što je najbitnije kubikaža zraka u ložištu.Otvor ložišta mora biti tri puta manji nego hauba iznad njega i dimnjak...odnosi se na volumen zraka.Naravno da kod mog roštilja to i nije bilo baš izvedivo zbog ložišta za kotlić.
Odg: Zidani roštilj By: neca_bratko Date: 22 Mart 2012, 14:56:49
Roštilj od Bobe Milinčića ... pasivnog člana
... nedostaje još nekih detalja
Odg: Zidani roštilj By: juzba Date: 22 Mart 2012, 16:28:19
Ovaj mi se stil najviše sviđa
Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 22 Mart 2012, 16:46:38
Jako dobrooo!!!Ako smijemreči , jedino mi onaj betonski pod malo bode oči,nekako se ne uklapa u ovaj retro stil.Bilo bi dobro zaljepiti stari biber crijep na taj beton.On se može impregnirati,bar onaj dio ispred roštilja da ne bude masnih fleka na podu.
Odg: Zidani roštilj By: Wrangler Date: 22 Mart 2012, 18:30:17
Ovako ja to nešto zamišljam samo što će mi krov ladare biti drugačije okrenut.
Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 22 Mart 2012, 20:05:07
Upravo završavam jedan takav pod u jednoj kako je ti zoveš ladari pa ću postaviti slike iduči tjedan.
Odg: Zidani roštilj By: neca_bratko Date: 23 Mart 2012, 19:10:34
A ovaj
Odg: Zidani roštilj By: Wrangler Date: 24 Mart 2012, 09:57:14
Previše dobro urađeno i sređeno, ja nisam za ovakve verzije.
Odg: Zidani roštilj By: Slavic.Blood Date: 24 Mart 2012, 10:00:30
Slažem se, ipak za mene nije roštilj ako nije pod vedrim nebom, ali ne kažem da ovo nije lepo sređeno, samo je previše fino za moj ukus.
Odg: Zidani roštilj By: juzba Date: 24 Mart 2012, 17:42:21
Pre zatvoreno i pre fino, ali je roštilj prva liga
Odg: Zidani roštilj By: Wrangler Date: 24 Mart 2012, 19:09:15
A vidi gore ona dva točka, preko njih sigurno pomjera klapne i reguliše odvod dima, dok se vatra ne razgori stoje otvorene, kasnije ih priguši i negubi temperaturu, mada se meni nesviđa to što je zatvoren, bude nekako kao skuvano meso i nema lijepu rumenu koricu. Naj ljepše je uz kladu kako su naši djedovi radili.
Citat: neca_bratko poslato 22 Mart 2012, 14:56:49
Roštilj od Bobe Milinčića ... pasivnog člana ... nedostaje još nekih detalja
Ovo je prava stvar.
Odg: Zidani roštilj By: ellesar Date: 24 Mart 2012, 19:37:22
Ovaj Necin meni se cini i nije rostilj ........nego pecenjara za dvoje
malo prase,malo jagnje
Tu dve pecenice okrenes ko nista
koliko vidim razanj se okrece na struju
A kad ima vrata i siber ne gubi toplotu
odlicno napravljeno
Odg: Zidani roštilj By: student Date: 24 Mart 2012, 20:36:50
Stvarno lepo!
A cemu sluze one 2 rucke dole ?