Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223
Odg: Zidani roštilj By: Duško58 Date: 16 April 2014, 18:49:29
@somborski lala

Svaka cast za rostilj, prelep je i siguran sam funkcionalan. :clap2: :thumbup:
Odg: Zidani roštilj By: CostaK Date: 04 Maj 2014, 11:50:32
Ima ekipa u Apatinu koja radi te stvari...spremaju se da naprave katalog od nekih 20ak koje su do sada odradili. Koliko cujem jako su dobri i razbijaju se od posla...
Alo uspem da ih nahvatam gledacu da im maznem koju sliku da objavim ovde...
Odg: Zidani roštilj By: vladimirv015 Date: 04 Maj 2014, 18:33:01
E ovako, planiram da cim se vreme prolepsa napravim rostilj u dvoristu, od stare cigle, mada je to za moje pitanje nebitno.. Zanima me koja je otprilike duzina praseta na raznju...prase od maksimum 24-25kg...mozda je malo glupo pitanje ali bi mi odgovor znacio..  :cheesy:
Odg: Zidani roštilj By: igor.dokić Date: 04 Maj 2014, 18:40:00
Ne moj tako razmišljati. Možda nekad budeš okretao i jagnje.Po meni 1,80 da bude čista mjera dužine
Odg: Zidani roštilj By: ellesar Date: 04 Maj 2014, 21:20:50
Nova merna jedinica :lol:
Pa zavisi da li ces ceo razanj sa masinerijom da strpas unutra, ili ce masinerija biti vani, a samo prase na raznju unutra. Pa 160, je neki minimum, a ako imas mesta, sto kaze igor 180, ili 200 cm.

E da, vodi racuna o ovome, jer video sam par puta da se ljudi za.ebu i naprave mala vrata, pa bude muke i manevrisanja pri stavljanju praseta zajedno sa raznjem, a pogotovo u skidanju kad je vruce :wink:
Odg: Zidani roštilj By: dushann Date: 04 Maj 2014, 21:27:37
Iz ličnog iskustva znam ispod 1.8m nikako :no: ja kad sam svoj zidao uzeh tu minimalnu unutrašnju meru :ok: :cheesy: i  da se zna za pečenjaru naj bitnije proračunati visinu i unutrašnji promer dimnjaka, na 2m visine unutrašnji promer mora da bude trećina otvorenog dela pečenjare kud ulazi vazduh to vam je pravilo :ok: ako ide višlji dimnjak možeš da suzavaš a ako skraćuješ dimnjak širiš promer... Ne kažem ja da ne može uže ili šire, zavisi i od položaja ostalih objekata okolo i od izloženosti same pečenjare strujama-vetrovima  a tad se menjaju proračuni :takoje:

Evo i moje priče i kako ga ja napravih (još ne završih), u pitanju je kombinovana pečenjara sa pušnicom za dimljenje mesa sa ugradjenim roštiljem u sredini. Pošto svi prijatelji imaju od stare cigle i crepa pečenjare, ja baš udarih kontru :smiley: stare cigle i crepa imam  u velikim količinama al ipak imam i YTONG blokova pa reko aj da budem "drugačiji"! Postupak je mnoogo brži, jeftiniji i jednostavniji a i nema betonskih ploča koje odma u startu prepolovljavaju težinu pa ne trebaju temelji kao za kuću :lol:
U ostalom da stavim slike jer govore više od reči...

Na već postojeći armiran beton postavih mali armiran temelj



Konture se već naziru a i ozidah ložište pušnice za dimljenje



Idemo dalje...







Prva vatrica čisto da se proveri cug :ok:



I ovako do sad izgleda, grede obrušene i prelakirane, svetlo ugradjeno, fasadni kamen polepljen do pola(nastavak kad se namolim) i što je najbitnije overen desetinama puta al samo sa roštiljem i raznoraznim kuvanjima a još čeka da ugradim motor za ražanj...



Kad završim sve postaviću sliku da se eto vidi i kad je skroz gotov smiley033

Odg: Zidani roštilj By: zex.raseta Date: 04 Maj 2014, 23:53:24
Roštilj je odličan Dulija  :tongue: . Ja hoću samo da pitam jednu stvar .....jel ono dole ispod ložišta u "šteku" crvena vrba i zašta je ona najbolja..?.... :lol:
Jel može jedan video kad "pucka".... :wink:
Odg: Zidani roštilj By: somborski lala Date: 05 Maj 2014, 01:16:05
Citat: Sax poslato 16 April 2014, 16:59:52
Bas lepo izgleda,svaka čast!. Jel ti to ulaz u kuću ili neku drugu prostoriju?
to je šupa,koja će isto biti u crepu, a terasa gleda na nju i roštilj
Odg: Zidani roštilj By: kole Date: 05 Maj 2014, 05:36:49
Dule, lepo ti ovo izgleda.
Odg: Zidani roštilj By: dushann Date: 05 Maj 2014, 15:22:36
Hvala, Žex i Kole i da navratite na probu obavezno ove godine :takoje: :ok:


Žex kad me već pitaš za šta je bolja moraću ti odgovoriti.... :rolleyes: :ok: :takoje: :rolleyes:


Odg: Zidani roštilj By: CostaK Date: 05 Maj 2014, 15:26:18
A gde sam ja u toj prici??

Ccc...   :p
Odg: Zidani roštilj By: ellesar Date: 05 Maj 2014, 15:29:43
E pa ćumur je još bolji. Đe`š spalit` 6m vrbe na dve bleje, jbagti :lol:
Odg: Zidani roštilj By: Duško58 Date: 05 Maj 2014, 18:06:43
Ljudi gledam ove slike prelepih zidanih rostilja pa sve se mislim da se dohvatim fangle i mistrije. :cheesy: Jos jednom sve pohvale za rostilje, prelepi su.  :clap2: :thumbup:
Odg: Zidani roštilj By: miskovl Date: 05 Maj 2014, 23:28:23
Dushann,jedno pitanje,kako susis meso odnosno gde ga kacis,da li zatvaras ili neka druga varijanta...

Odg: Zidani roštilj By: KOSAVA Date: 06 Maj 2014, 00:27:15
Kroz ovaj je mnooooogooo  holesterola proslo, cak možda i previše. :rolleyes:  Toliko da je dovoljno za otvaranje jedne manje kardiološke klinike, a o bajpasovima i stentovima bolje da i ne pričam. :lol: smiley033