Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223
Odg: Zidani roštilj By: poljo Date: 24 Mart 2012, 20:51:30
Ovo necije kuce vrijedi  :ok:
Odg: Zidani roštilj By: neca_bratko Date: 24 Mart 2012, 21:41:00
Citat: student poslato 24 Mart 2012, 20:36:50
Stvarno lepo!
A cemu sluze one 2 rucke dole ? :smiley:


... to su cugovi , kao i oni gore, da sačuvaju toplotu... ali nažalost nije moj već od jednog prijatelja   :sad: :sad:

Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 25 Mart 2012, 10:02:11
Kao što sam i obećao evo slike ,na podu stari apatinski crijep.
Odg: Zidani roštilj By: Wrangler Date: 25 Mart 2012, 12:30:49
Žilo ovo kao u nekoj konobi, odlično urađeno i sa mnogo ukusa.
Odg: Zidani roštilj By: juzba Date: 25 Mart 2012, 13:27:40
I ovo je nešto fino, daj još koju sliku da se vidi sve, pre tamno je.
Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 25 Mart 2012, 14:01:41
To je slikano jučer kad sam isfugirao pod,a već je bilo kasno.Trenutno nemam boljih slika.Za koji dan idem montirati vrata ispod roštilja pa ću onda detaljnije slikati i postaviti slike.Baš mi je drago da vam se sviđa.Čovjeku bude drago kad vidi da netko cijeni njegov trud.
Odg: Zidani roštilj By: ellesar Date: 25 Mart 2012, 17:47:53
Kad osusi crep jos ga premazes firnajzom :takoje:
Odg: Zidani roštilj By: maverick Date: 25 Mart 2012, 18:36:01
Zile ovo je umjetnicko djelo  smiley033
Odg: Zidani roštilj By: Wrangler Date: 25 Mart 2012, 18:47:34
Dobro ellesar kaže, još premazati firnajzom da dobije sjaj i biće ko zmaj. Ja juče probao mazati neku sedru ali nisam zadovoljan, upija ga kao spužva. Jeli iko imao iskustva sa sedrom i dobijanjem sjaja na njoj ?
Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 25 Mart 2012, 19:16:05
Ako hočeš sjaj izlakiraj ga ali prije lakiranja premaži akrilnom emulzijom da ga zatvoriš onda neće  upijati  toliko

Ima bolja stvar od firnajza.Rastopi se stiropor u benzinu i premaže se crijep.Prva ruka na rijeđe,druga gušće i dobiješ plastificirani crijep a ne promjeni jako boju.Ostaje prirodan kakav je s firnajzom potamni i bude masno ljepljiva površina, teško se održava.To je vani a i pod je u pitanju zamisli svu tu prašinu kad se zaljepi na njega.
Odg: Zidani roštilj By: darko031 Date: 25 Mart 2012, 19:40:21
to sa benzinom i stiroporom sam i ja čuo i vidio kod čovjeka kako je napravio , bila je stara cigla u pitanju , odlično izgleda :ok:
Odg: Zidani roštilj By: neca_bratko Date: 25 Mart 2012, 19:55:44
Žilo Os, ovo je praznik za oči :tongue:!Odlično je!
Da li ćeš pod, malo, prvo brusnuti pa onda mazati :question: Malo ga očistiti od mahovine i prašine!
Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 25 Mart 2012, 20:31:49
Ne, samo ribača četka i udri.Ali tu ćast ću prepustiti gazdi .On želi natur.
Odg: Zidani roštilj By: neca_bratko Date: 28 Mart 2012, 20:14:17
 Malo dorađen...




Odg: Zidani roštilj By: juzba Date: 28 Mart 2012, 20:24:58
Odličan, jedina mana je krov, po meni je trebalo biti sve pod krovom da se može roštiljati i po kiši, snijegu, a i sunce kad udari u glavu nije dobro.