Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 18 Maj 2010, 11:04:43
Povrat dima zbog vjetra se može riješiti sa pregradom u kapi roštilja pod 45stupnjeva tako da 1/3 dimjaka ostaje slobodna za dim a 2/3 zatvorene.Naravno donja niža strana pregrade se stavlja na zadnju stranu kape,a prednja ostaje otvorena za prolaz dima.Ako to niste riješili pri gradnji kape ,može poslužiti i naknadno iskrojeni lim.Taj princip upotrebljava se i kod otvorenih kamina.
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 18 Maj 2010, 16:58:12
Ajde što od vremena ne mogu da pecam, nego ne mogu ni roštilj da završim. Još venac ili okapnica na odžaku pa onaj limeni deo da ne upada kiša i pločice na pultu levo.
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 18 Maj 2010, 22:27:12
Dali je ta pumpa u funkciji pokraj roštilja
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 18 Maj 2010, 23:15:45
Pumpa je u familiji oko 100 godima. Poslednjih ihahaj godina nije u funkciji kao ni sada. Osim estetske funkcije koju po meni lepo odrađuje. Naravno treba je ofarbati. Na zidu iza nje će doći štukatur (trska povezana žicom) i možda još neki detalji, al ubi ovo vreme ... pa se ne stiže.
Odg: Zidani roštilj By: Sax Date: 18 Maj 2010, 23:40:09
Svaka vam čast za roštilje. Mnogo su lepi,i lepo je videti napredak u građenju.Ja sam trebao ove godine da napravim sličan kao od kolege ije ali su radovi pomereni za sledeću godinu.
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 19 Maj 2010, 20:37:27
Citat: ija poslato 18 Maj 2010, 23:15:45
Pumpa je u familiji oko 100 godima. Poslednjih ihahaj godina nije u funkciji kao ni sada. Osim estetske funkcije koju po meni lepo odrađuje. Naravno treba je ofarbati. Na zidu iza nje će doći štukatur (trska povezana žicom) i možda još neki detalji, al ubi ovo vreme ... pa se ne stiže.
Odmah sam ju uočio ljubitelj sam starina to mi nemože promaknut uredi ju što prije ili ćeš ostat bez nje ako se ja približim
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 19 Maj 2010, 20:42:11
deo iznad zemlje je tučani. Teško kao sam đavo. Primetio sam ljubitelja odavno
.
Odg: Zidani roštilj By: ladikimre Date: 19 Maj 2010, 22:43:06
Fiksiraj ti njega ,meni braća maznula pre 3-4 godine šinu dužine 4 metra preko bašte{a ima ograda} ,ni dan danas nemam pojma kako su mogli da ga nose.
Odg: Zidani roštilj By: Hemingway Date: 20 Maj 2010, 15:10:50
djeca sigurno.... pojela Apatinski Papras i to im dalo snage ...
a sta djeca znaju sta je 300kg... ili?
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 20 Maj 2010, 15:24:55
Moš ju i fiksirat i zavarit taj koji je naumio da ju mazne taj će ju maznut
Odg: Zidani roštilj By: ladikimre Date: 20 Maj 2010, 17:48:18
Citat: Hemingway poslato 20 Maj 2010, 15:10:50
djeca sigurno.... pojela Apatinski Papras i to im dalo snage ...
a sta djeca znaju sta je 300kg... ili?
Pa kolega jel taj paprikaš kuvaju od vode ili od Red Bull-a
ovi što su meni odneli šinu mora da su nedelju dana samo to jeli
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 20 Maj 2010, 21:50:32
Kud sam spomenuo ovako javno da je tučani
. Ubetonirano je dubine 60 cm. Nikad se ne zna. Đavo ne spava
. A gore bi da stavim bakarni štit od kiše
.
Odg: Zidani roštilj By: OLOVO Date: 20 Maj 2010, 23:19:24
sharova da imash jer tu ce se peci mesishte i riba , macke vicu mijau 20 km u naokolo.
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 30 Maj 2010, 20:47:59
Generalna proba uz veće količine vina sve je bilo savršeno
Odg: Zidani roštilj By: ladikimre Date: 30 Maj 2010, 21:02:54
Au,ja malopre večero al od ovog bi jOš malko nekako uguro. stvarno je extra,svaka čast.