Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223
Odg: Zidani roštilj By: žilo Os Date: 18 Maj 2010, 11:04:43
Povrat dima zbog vjetra se može riješiti sa pregradom u kapi roštilja pod 45stupnjeva tako da 1/3 dimjaka ostaje slobodna za dim a 2/3 zatvorene.Naravno donja niža strana pregrade se stavlja na zadnju stranu kape,a prednja ostaje otvorena za prolaz dima.Ako to niste riješili pri gradnji kape ,može poslužiti i naknadno iskrojeni lim.Taj princip upotrebljava se i kod otvorenih kamina.
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 18 Maj 2010, 16:58:12
Ajde što od vremena ne mogu da pecam, nego ne mogu ni roštilj da završim. Još venac ili okapnica na odžaku pa onaj limeni deo da ne upada kiša i pločice na pultu levo.


Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 18 Maj 2010, 22:27:12
Dali je ta pumpa u funkciji pokraj roštilja  :tongue:
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 18 Maj 2010, 23:15:45
Pumpa je u familiji oko 100 godima. Poslednjih ihahaj godina nije u funkciji kao ni sada. Osim estetske funkcije koju po meni lepo odrađuje. Naravno treba je ofarbati. Na zidu iza nje će doći štukatur (trska povezana žicom) i možda još neki detalji, al ubi ovo vreme ... pa se ne stiže.  :bye:
Odg: Zidani roštilj By: Sax Date: 18 Maj 2010, 23:40:09
Svaka vam čast za roštilje. Mnogo su lepi,i lepo je videti napredak u građenju.Ja sam trebao ove godine  da napravim sličan kao od kolege ije ali su radovi pomereni za sledeću godinu.  smiley033 :tongue:
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 19 Maj 2010, 20:37:27
Citat: ija poslato 18 Maj 2010, 23:15:45
Pumpa je u familiji oko 100 godima. Poslednjih ihahaj godina nije u funkciji kao ni sada. Osim estetske funkcije koju po meni lepo odrađuje. Naravno treba je ofarbati. Na zidu iza nje će doći štukatur (trska povezana žicom) i možda još neki detalji, al ubi ovo vreme ... pa se ne stiže.  :bye:


Odmah sam ju uočio ljubitelj sam starina to mi nemože promaknut uredi ju što prije ili ćeš ostat bez nje ako se ja približim
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 19 Maj 2010, 20:42:11
 :cheesy: deo iznad zemlje je tučani. Teško kao sam đavo. Primetio sam ljubitelja odavno  :clap2:.
Odg: Zidani roštilj By: ladikimre Date: 19 Maj 2010, 22:43:06
Fiksiraj ti njega ,meni braća maznula pre 3-4 godine šinu dužine 4 metra preko bašte{a ima ograda} ,ni dan danas nemam pojma kako su mogli da ga nose. :huh:
Odg: Zidani roštilj By: Hemingway Date: 20 Maj 2010, 15:10:50
djeca sigurno.... pojela Apatinski Papras i to im dalo snage ... :lol: :lol:
a sta djeca znaju sta je 300kg... ili? :cheesy:
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 20 Maj 2010, 15:24:55
Moš ju i fiksirat i zavarit taj koji je naumio da ju mazne taj će ju maznut  :takoje:
Odg: Zidani roštilj By: ladikimre Date: 20 Maj 2010, 17:48:18
Citat: Hemingway poslato 20 Maj 2010, 15:10:50
djeca sigurno.... pojela Apatinski Papras i to im dalo snage ... :lol: :lol:
a sta djeca znaju sta je 300kg... ili? :cheesy:
:cheesy: Pa kolega jel taj paprikaš kuvaju od vode ili od Red Bull-a :rolleyes: ovi što su meni odneli šinu mora da su nedelju dana samo to jeli  :showoff: :showoff:
Odg: Zidani roštilj By: ija Date: 20 Maj 2010, 21:50:32
Kud sam spomenuo ovako javno da je tučani  :lol:. Ubetonirano je dubine 60 cm. Nikad se ne zna. Đavo ne spava  :veryangry:. A gore bi da stavim bakarni štit od kiše  :rolleyes:.
Odg: Zidani roštilj By: OLOVO Date: 20 Maj 2010, 23:19:24
sharova da imash jer tu ce se peci mesishte i riba , macke vicu mijau 20 km u naokolo. :cheesy:
Odg: Zidani roštilj By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 30 Maj 2010, 20:47:59
Generalna proba uz veće količine vina sve je bilo savršeno :takoje:



Odg: Zidani roštilj By: ladikimre Date: 30 Maj 2010, 21:02:54
Au,ja malopre večero al od ovog bi jOš malko nekako uguro. stvarno je extra,svaka čast.  :ok: