Odg: Boltuška By: ellesar Date: 13 Septembar 2015, 01:30:53
Kljucno je da ostavis griz da se dobro napije i nabubri. Ako ti se cini retko ubaci malo brasna. Koristi bebi griz. Dobro umesi, jedno 15 minuta...dok se ne razvlaci kao zvaka, nije gotovo.
Pravi u providnoj casi, tako mozes da vidis koliko si vode stavio. Sipaj polako i cim se voda probije do dna, to bi trebalo biti dosta, promesaj i ostavi da nabubri.
Odg: Boltuška By: Ljuba Date: 13 Septembar 2015, 16:06:31
Ma sve sam tako radio e jedino nisam sa providnom čašom...probavam tako sledeći put

Umesim ga ja, razvlači se kao žvaka i opet spadne a čudno je to što spada i sa udice sa malim federom, neće da ostane!
U svakom slučaju zanimacija dok čekam šaranske štapove da se oglase

Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 14 Septembar 2015, 16:17:43
Ljubo druže, kad pomisliš da je gotova mešaj još pet minuta bar he he he
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Boltuška By: zex.raseta Date: 14 Septembar 2015, 16:29:02
Radža je pre neki dan ' zamesio ' 4 arome . Odlično se ' motala ' na duži vrat udice

. Riba je slabo radila posle kiše i nismo se proslavili kao ni ostali . Odlična stvar . Biće prilike ...

Odg: Boltuška By: limovac74 Date: 14 Septembar 2015, 16:36:13
Šta ako ti naleti policajac (kursista) i nađe ti pun ranac špriceva ... sa belim?
Odg: Boltuška By: Zoran Date: 14 Septembar 2015, 16:52:00
Ja sam na Dunavu pre nekoliko dana solidno prošao na crveta, a ovo nije htela ni da pipne. Lepo se to umešalo, odlično se držalo na udici ali nije bilo ''jestivo'' za ribu. Doduše, nisam imao ''četr'' arome nego samo vanilu. I crveta sam umotavao njome ali džaba. Klot crv da, umotan u boltušku ili začinjen šećercom jok

A i mrzelo me da je nabivam u više tih malih špriceva, jedva sam je ugurao u jedan

Na kraju sam je turio u neki veeeliki (veterinarski) špric pa iz njega u mali. Pod pritiskom je ušla

Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 14 Septembar 2015, 18:29:48
Momci moji dobri, dabi povećali efikasnost ne samo boltuški već i ostalim mamcima od testa, kačamak, beli hleb (testo od sredine hleba), mini boile, peleti, a osim seckanih boili i peleta u prihranu valja dodavati kao krupnu frakciju testeninu koja se zove "tarana". Ima je u dve veličine "zrnca" a zahvalna je time što je vrlo jeftina, brzo se pripremi, odlično upija boje i arome . . . e sad, pošto je to testo tj zasićuje ribu, dovoljno je nakon kuvanja kad se procedi u cediljci dodati pored arome i boje neko ulje (suncokretovo ili laneno npr) ili iscediti malo belog luka (kao aromu) da bi riba to odmah i izbacivala napolje nepreradjeno . . . tako izazvan proliv ribu ne traumira i ne boluje od toga tj nije opasno po ribu.
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Spojene poruke: 16 Septembar 2015, 23:14:00To je to . . .


Odg: Boltuška By: Sa_le Date: 24 Oktobar 2015, 17:38:28
Prvi put probao boltusku, odlicno ispala, zilava, ne spada lako a primjetio sam da za razliku od drugih mamaca ako ti udari na boltusku 99% ce nastaviti da grize dok ne zagrize, ima nesto u ovome mamcu

Aroma je bila med i sasvim slucajno malo nutele
Riba je taj dan radila ali dosta bolje na boltusku nego na crvice, hljeb ili gliste, 90% je doslo na boltusku. Milane hvala, kupila me boltuska na prvom pecanju


Vecinom sve ovakve i dvije od po 600gr


Ovo je vaganje bilo prije kraja ribolova i bez dosta pustenih sitnih..

Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 25 Oktobar 2015, 20:46:33

c c c . . . dobri moji . . . ni lepšeg dana - ni manje trzajova . . . danaske.
Al' sam zato sreo kolegu ribolovca i kod njega video nešto što njemu služi dobro . . . evo šta je mudra glava smislila . . .

. . . boltušku pakuje u takve male kesice, kaže, lakše mu tako . . . možda i nekom od Vas to bude rešenje . . .

Odg: Boltuška By: milave Date: 26 Oktobar 2015, 08:07:40
Kod pripreme boltuške najviše problema mi je zadavalo upravo punjenje šprica.Posle nekoliko živciranja pronašao sam jako praktično i uspešno rešenje.Masu počnem da stavljam u špric klasično a onda drugu stranu šrrica (užu) stavim u usta i jako povučem vazduh iz šprica.Kompletna masa popuni špric ravnomerno bez vazdušnih čepova.

Odg: Boltuška By: Sa_le Date: 26 Oktobar 2015, 12:38:46
Da bi boltuska bila taman zilava/vlazna ja stavim onoliko kasika vode koliko kasika griza i tada mi bude

Tako da vise ne gatam koliko trebam vode dodati.
Odg: Boltuška By: pexon Date: 19 Novembar 2015, 23:43:18
Ovo uvlačenje boltuške u špric ustima koje je Milave opisao je super stvar.

Ja sam danas (na predlog moje gospođe

) izbacio o ono petnaestominutno (ili kako naš dobri Milan kaže dok ti prsti ne utrnu) mućenje kašikom. Stavim griz i vodu u blebder, sačekam pet minuta da upije, uključim blender i za trideset sekundi boltuška je spremna za punjenje šprica. Šta ću kad nemam vremena ni za pecanje a kamoli za pravljenje mamaca, pa gledam da svaki minut iskoristim. Tih 15 minuta mi je bilo 15 min. duže na pecanju danas!
Milane, gde kupuješ taranu? Ja gledao u Tempu, Ideji, al ne nađoh da je kupim. Jel beli luk može u prahu ili mora da se cedi? Mesto tarane našao one male kockice od testa za supu, pa ću probati to za prvu ruku.
Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 20 Novembar 2015, 09:40:40
Eto ga jedan ekspres način da se boltuška zgotovi . . . a ja se patim! Voli tebe tvoje ženče Pexon!
Taranu kupujem u Ideji, ali je ima i po kucurskim str-ovima . . . Beli luk ja cedim jer onda znam da je sasvim prirodan i svež aromat, a probaj praškastim ili kapima pa nam piši zaključke.
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Boltuška By: Dva vuka Date: 20 Novembar 2015, 19:06:18
Koji si ti kralj.....neće čovek da truje ribu aditivima

Odg: Boltuška By: pexon Date: 21 Novembar 2015, 03:12:58
Hvala Milane, moram jopet probati u Ideji, al ću pitati trgovce da li imaju! A za lukac javljam čim prođe ova kiša najavljena, pošto sam već kupio u prahu.