Odg: Boltuška By: mihabg Date: 16 Jul 2015, 11:13:12
Imam utisak kad mu das proteine u 'rani za hranilicu , boltusku okaci o klin... ... Cini mi se da treba izbaciti "meso" iz hrane i onda pecas... Cak sam kombinovao jednog crva pa iznad uz vrat boltusku , i tako sam bolje prolazio nego na cistu. Ali meni u hrani obicno i crvi pa sam zakljucio da je bolje da ih nema.
Za pravljenje, ja probao par puta, i ne kapiram gde je problem ...Meni iz prvog ispalo super , samo da ne stoji na Suncu posle jer omeksa . Lepo je Milan opisao kako se pravi ... Skuvas kafu , i dok pijuckas drndas vrhom kasike da sve lepi po obodu ko "Bazuka" zvake

Jos malo budes uporan kad stavis aromu , malo ti i ruka utrne, ali spric je kako treba i bez hladjenja

Probao sam aromu karamela-vanila za kolace (mala bocica sa mlinom) koje ima u vecim radnjama...Lepo zamirise kad se doda na kraju 7-8 krugova
Odg: Boltuška By: Zoran Date: 16 Jul 2015, 13:18:50
Ja to lepo napravio kako je napisao Milan, i ispalo je super. Lepo se drži na udici i lako se stavlja na nju. Ali, avaj ... Tiske deverike nisu htele to da njamaju

Za 5 dana na Tisi ni jedna deverika to nije uzela. To jest, ništa je nije uzelo. Dodao sam samo aromu vanile, možda je tu greška. Ni boju nikakvu nisam stavljao. Sledeće pecanje ću probati neku drugu aromu ili više njih. Ako svima radi, proradiće valjda i kod mene

Odg: Boltuška By: Milan.M Date: 16 Jul 2015, 13:50:37
Pa retko ko je zadovoljan sa bilo kojim mamcem, malo ribe mnogo lopova, ali imenjaku svaka cast.
A sto se arome tice ja sam milion puta napravio glupost jer nikada nisam znao da sipam koliko treba.
Jel moze malo saveta oko aroma, za sve ne samo za boltusku.
Koje arome, koliko kapi, grama, na koliko...???
Odg: Boltuška By: ellesar Date: 16 Jul 2015, 15:15:35
Probaj kombinaciju, dva crvića + boltuška. Onako da se lepo crvići migolje kroz nju. To je bar meni bio pun pogodak.
Odg: Boltuška By: mijusko Date: 16 Jul 2015, 15:35:28
JA probao sendvic,crvic,secerac,crvic boltuska preko toga lepe deve dolazile i jedno kidanje.
Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 16 Jul 2015, 16:27:06
A jedan od ovih mojih (kucurskih) ''gradjevinaca'', tako ja iz milošte zovem ove moje babuškare što ribu love na gradjevinski materijal, mi se hvali kako ''ubi'' babaje kad je počeo stiropor da obmotava boltuškom . . .
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Boltuška By: Zoran Date: 16 Jul 2015, 18:48:23
Znači, da umotam crveta sa boltuškom? Probavam obavezno na sledećem fiderisanju. A probaću i tu karamel aromu da stavim.
Odg: Boltuška By: Ljuba Date: 16 Jul 2015, 20:31:55
Danas na Dunavu, smotam boltušku i krenem da pecam, opet promašaj!...spada sa udice ma čini mi se odmah. Smešam ponovo ali gušće, dodam malo karamela, razvlači se baš kako treba i opet ćorak!, sa udice spadne da i ne dovati dno.
Iznerviram se, istisnem sve napolje iz šprica u onu šolju i dodam sredinu hleba u istoj količini, izmesim dobro i dobijem smesu kao ona školska glina za oblikovanje. Sad se može i prstima, lepo stisnem to oko udice...i krene opšte veselje, babuške od 300 gr. pa naviše, bila i jedna od skoro kilo.
Radilo to tako skoro ceo dan, na kraju puna jupolka krupne babaje a odkinulo se ko zna koliko.
Eto, možda je i to neki novi recept slučajno proizašao iz neuspešne primene prvog.
Odg: Boltuška By: lineker Date: 16 Jul 2015, 20:48:57
Meni je pravljenje uspevalo svaki put, obavezno koristim onaj deciji griz.Ja sam relativno od skora vas kolega, prihvatio sam ovaj mamac kao i svaki drugi na koji nekad radi riba.Moji drugari koji dugo pecaju, a naravno pokazao sam i Milanov recept su je prihvatili kao revoluciju, kao da ce da izvade pola Dunava, jer su nekako po pravilu u pocetku imali uspeha, pa sada samo nju stavljaju na udicu i nerviraju se kada nece.Ja jok, pravim uvek naravno, a ako nece teram dalje, a desava se kao i sa ostalim mamcima da nece.
Odg: Boltuška By: Srki Date: 17 Jul 2015, 15:03:19
Ja sam Boltusku pravio prvi put bez arome i boje. Nije mi dala neki rezultat. Drugi put nisam imao veštačku aromu,već sam med u mesto toga stavio. Mogu vam reci da se dobro pokazao. Pošto nisam znao koliko kasicica da stavim,uzeo sam i sam probao. Kad mi se učinilo da je slatko,to bi mi bila doza. Naravno da je nisam progutao. A ja pravim isto kao sto je Milan napisao. Ako mi slučajno malo redje ispadne,onda malo pri kraju dodam jos malo griza i umutim i dodje na kraju na svoje
Odg: Boltuška By: mihabg Date: 17 Jul 2015, 23:09:44
pa da si je i progutao... griz i med

Odg: Boltuška By: Ljuba Date: 18 Jul 2015, 09:47:13
To mu dođe na isto, riba proguta griz i med a ti progutaš ribu

Odg: Boltuška By: Goachild Date: 12 Septembar 2015, 19:43:07
Правио сам болтушку. Једна обична само са водом. Друга бојена црвеном фарбом и додатак пар капи дипа "франкфуртска кобасица". "Франкфуртска болтушка" је пецала рибу. Крупатице и шпицерке.

Odg: Boltuška By: ellesar Date: 12 Septembar 2015, 23:44:24
Vanila i Jegermeister je danas bila dobra kombinacija, davala pristojnu ribu. Na crvice sica, na secerac nista

Odg: Boltuška By: Ljuba Date: 12 Septembar 2015, 23:56:00
Ja ću sledeći put da dodam malo gustina, meni spada sa udice kako god da okrenem
