Odg: Boltuška By: mongoose Date: 23 Maj 2016, 12:32:17
Juče mi je boltuška obradovala dete. Pocrkale gliste od vrućine u kolima, srećom imao sam napravljena dva šprica, ostalo od nekog izleta. Lepo smo natreskali babuške na plovak i sitne udice. Prva liga mamac, babuška ga obožava, i to na vodi gde se peca isključivo na glistu, eventualno hleb.
Ne znam da li ima veze, dva puta sam je mutio sa prokuvanom vodom i ispala je perfektno, jednom nisam kuvao i nije baš bila savršena.
Odg: Boltuška By: Aleksandar31 Date: 23 Maj 2016, 16:25:31
imam pitanje jel se to kuva ili samo muti u casi mrzi me da pretrazujem pa ako neko hoce da mi objasni juce pravio nije mi uspelo posle par min u vodi otpada sa udice hvala unapred
Odg: Boltuška By: Panchester Date: 23 Maj 2016, 17:01:55
Drz da ga nabijem

Samo butanje, nista temperatura.Osim tJelesne.
Odg: Boltuška By: Zmaj Strasni Date: 23 Maj 2016, 18:12:39
Citat: Aleksandar31 poslato 23 Maj 2016, 16:25:31
imam pitanje jel se to kuva ili samo muti u casi mrzi me da pretrazujem pa ako neko hoce da mi objasni juce pravio nije mi uspelo posle par min u vodi otpada sa udice hvala unapred
Odes na prvu stranicu ove teme i procitas prvi komentar. Ne moze to biti tako tesko...
Odg: Boltuška By: Aleksandar31 Date: 26 Maj 2016, 19:27:52
hvala Zmaju sad video
Odg: Boltuška By: pikeman Date: 18 Jul 2016, 22:10:19
Danas sam prvi put koristio boltušku kao mamac. Uz gomilu sitne bele došla je i ova deverika. Mislim da ću zaboraviti na crve...

Hvala razrednom na detaljima i receptu ovog fantastičnog mamca.

Odg: Boltuška By: mihabg Date: 19 Jul 2016, 19:42:14
Alo , Razredni (alter ego - Milan Berkut)...Ovaj je usao u sektu


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 19 Jul 2016, 22:25:18

a tek danas šta je svašta napecao . . . oj oj oj kanda je skuvan k'o snajkin ručak

Odg: Boltuška By: feedermaster Date: 17 Oktobar 2016, 15:03:59
Za jučerašnje pecanje sam i ja, po prvi put spremio boltušku

...
Nešto kapiram da joj je sad vreme. Zbućkao sam još u petak, pažljivo prema uputsvima majstor; profesor; Doktora Milana i ostavio je u frižider. Uistinu, "mislio sam" da sam pažljivo sve pogledao i naučio gradivo. Ispostavilo se kasnije da nisam bio u pravu premda sam je testirao nanetu na kancelarijsku spajalicu u providnoj čaši i bio sam oduševljen efektom.
Nažalost, eksperiment nije bio postavljen kako treba jer se mirna, bistra česmovača iz čaše "malkice" razlikovala od jučerašnje mutne Save, i došao sam do toga da mi je smeša bila preterano retka.
Elem, da se vratimo na juče oko 7 i15 izjutra

Pecanje sam počeo sa 2 fidera. Zabačaji su išli negde u tok, od prilike 40 ak metara. Imao sam Xl primamu zamešanu sa Maroševom tečnom aromom sira idosta crvića. Planirao sam "da probam" Mrenu pa sam udicu mamčio crvićima čitavih 15ak minuta i lepo formirao 2 hranilišta. Na boltušku sam i zaboravio. Na žalost, peš je bio nemilosrdan. Ukoliko vidim udarac=peš, ukoliko štap ne mrda ni posle minut=peš. Katastrofa na pomolu.
Setih se tada boltuške i nanesoh je na udicu, lako, lepo, lepljiva smeša je spremna.. Zabačaj, udarac, Deverika, lepa, veća od dlana... u propadanju...
Nažalost, tek tad sam postao svestan da sam smešu napravio puno retku a prva količina koju sam istisnuo je uspela malko da se prosuši pa je zato i stojala na udici onako lepo. Sve što sam posle istisnuo iz šprica na udicu se razvlačilo pre zabačaja, po 2 cm. a pri samom zabačaju i spadalo...
I ništa. Sad lepo čekam sledeći vikend da napravim kako treba, pa još u više boja, aroma i to je to...

Odg: Boltuška By: Milan.M Date: 17 Oktobar 2016, 18:22:03
Ja sam napravio pre dve nedelje i bio zadovoljan kvalitetom kako sam je prvi put napravio, nisam imao uspeha sa njom kao mamcem, radilo samo na glistu. Ubacio sam je u zamrzivac i posle dve nedelje (juce je nosio ponovo na pecanje) ponasa se isto ako prosli put. Stoji preko pet minuta na udici. Krenuo sam sam postepeno da dodajem vodu i dosao na razmeru tri pune kasike griza (pune, ne ravne) i osam kasika vode, vodu je bolje dodati iz dva puta.
Odg: Boltuška By: limovac74 Date: 03 Januar 2017, 00:07:40
Jel probao neko da peca na boltušku sa WD 40 ?
Odg: Boltuška By: djmisha77 Date: 03 Januar 2017, 12:45:42
Svojevremeno sam cuo da takmicari stavljaju WD i to sam pitao u jednoj od tema. Onda je krenulo drvlje i kamenje, da pecam na pregorelo ulje i tako to. Iskreno i meni je van svake pameti pecati na ovu ljutu hemiju bez obzira na efikasnost. Izbegavam i stiropor koji jedino koristim za podizanje mamca.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: Boltuška By: obradmiki Date: 03 Januar 2017, 12:57:33
Cini mi se da sam davno procitao u ribolovu da wd 40 koriste varalicari koji ga nanose na varalice
Odg: Boltuška By: Drill Junkie Date: 03 Januar 2017, 16:20:03
Neverujem !!!!

Postujem samo prirodne i mamce napravljene od prirodnih sastojaka..
Sto kaze Misha ni stiropor ne stavljam
Po cenu ne znam kakvih riba ovo nikada ne bi koristio
Odg: Boltuška By: NikolaNS Date: 03 Januar 2017, 17:29:32
Kad sam pravio, koristio sam iskljucivo griz i vodu, bez ikakvih aroma. Kad nije htela crve ni glistu stavio sam cauru od crva i "omotao" je ovim i na to je htela. Treba to nositi na pecanje a pogotovo na kanal.
