Vukovi sa DUNAVA Dubinka & feeder
Pages: 12345678910111213141516171819
Odg: Boltuška By: djmisha77 Date: 10 Februar 2016, 13:18:26
Jednom sam je pravio i to sa 50% uspeha. Nalio sam previse vode, bacio tu turu i napravio sledecu koja je bila 100%uspesna.
Ja to lepo stavim u pivsku kriglu, kad odstoji tih 15ak minuta uzmem mikser i nataknem jednu metlicu i mutim. Puno lakse a efikasno.
Punjenje u spric je faza koja me nervira. Sve to natrpam u kesicu od zamrzivaca koju secnem na cosku i tu curi, opet lakse i efikasnije.
Sad cu malo vise vremena posvetiti ovom mamcu u smislu aroma i boja.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2


Odg: Boltuška By: Zmaj Strasni Date: 10 Februar 2016, 13:25:06
Nađete neki veliki špric, može i onaj za šlag i s njim punite u manje. Praktično imate samo jedno punjenje. Ti veći se mogu naći u prodavnicama plastike. Nisu skupi.
Odg: Boltuška By: misoo83 Date: 10 Februar 2016, 13:37:33
Ja sam sad pravio ali ne izgleda mi bas da je uspelo, nije ko guma nego curi polako sa kasike iako sam dugo  mesio.
Sutra  cu probati zabaciti pa da vidim kolko ce izdrzati na udici, pecanjem na plovak.
Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 10 Februar 2016, 13:42:11
Pogledaj neki video gde prave boltušku pa uporedi sa onim što si ti smutio. Trebalo bi da se razvlači kao žvakaća guma. Ako curi onda je retka . . .
Odg: Boltuška By: Isa Date: 10 Februar 2016, 14:03:26
Moze slajm umesto tarane. Inace mora voda da bude iz Kucure, bez tog nema uspeha, ja sam posebno isao i to specijalno iz Milanove cesme natocio flasu, prethodno sterilizovanu, kako ne bih promenio biohemijski sastav vode. Stoji zaledjena blizu apsolutne nule. O vaznosti oksigenacije na Kucurskom vazduhu da ne pricam, za 30%  bude bolja. To su one male tajne velikih majstora, gde dobijes recept a nikad kao njegovo da ispadne.  :takoje: Salim se malo naravno, ali po meni je ona toliko prost mamac, da mi je jednostavnije nju namotati nego li ruzu hleba namamciti. Ranije sam imao izgovor kako nemam crvica, nema glista zbog suse, treba kuvati zito i sl pa ne mogu na pecanje, sad jednostavno nema takvih izgovora kako znam za boltusku.
Odg: Boltuška By: pexon Date: 10 Februar 2016, 14:41:22
Iso druže, nema nikakvih izgovora da se ne ide na pecanje!  :cheesy:
Jedino zdravlje, al nije ni to neki jak izgovor, he, he, he...
Nego drugari, jel pecao neko na boltušku drinske skobalje i plote? Idem za vikend na Drinu, pa reko da napravim jedan, dva šprica, da probam!?  :huh:
Odg: Boltuška By: gillespie Date: 10 Februar 2016, 15:56:57
Citat: djmisha77 poslato 10 Februar 2016, 13:18:26
Jednom sam je pravio i to sa 50% uspeha. Nalio sam previse vode, bacio tu turu i napravio sledecu koja je bila 100%uspesna.
Ja to lepo stavim u pivsku kriglu, kad odstoji tih 15ak minuta uzmem mikser i nataknem jednu metlicu i mutim. Puno lakse a efikasno.
Punjenje u spric je faza koja me nervira. Sve to natrpam u kesicu od zamrzivaca koju secnem na cosku i tu curi, opet lakse i efikasnije.
Sad cu malo vise vremena posvetiti ovom mamcu u smislu aroma i boja.

Isti princip i ja primenjujem sa jednom mutilicom na mikseru, a zašto te nervira punjenje u špric, okreneš špric naopako i na vrh gde ide igla uvlačiš vazduh, dok ti je gornji deo šprica u boltuški, napuni ga za delić sekunde...:)
Odg: Boltuška By: laki22 Date: 10 Februar 2016, 16:00:23
da si ti video gustinu Milanove boltuske sto mi je doneo, naduvao bi se ti druze, veruj mi  :rolleyes:
Odg: Boltuška By: ellesar Date: 10 Februar 2016, 16:06:57
Odoše onda prsti dok istisneš.  Napravio sam je jednom malo tvrđe i nažuljao se ko nezdrav.

Послато са K012 уз помоћ Тапатока


Odg: Boltuška By: Milan berkut Date: 10 Februar 2016, 16:54:49
I mi smo odustali od mučenja dok je istisneš  :lol: . . . al'  šta ćeš, to je cena žurbe da se sretneš s drugarom!
Odg: Boltuška By: Sax Date: 10 Februar 2016, 17:16:49
Na ovom snimku ima fora sa iglom da bude tanja boltuska a Djmisha,na 12:50 ima kako je stavlja u spric,kao sto je Gillespi opisao.


Odg: Boltuška By: Goachild Date: 10 Februar 2016, 17:20:55
Мени је био проблем да убацим болтушку у шприц. Онда сам сасвим случајно провалио фору. :takoje:
Узмем малу виљушку, болтушку намотавам као шпагете (спирално) исто то урадим са шприцом. Сама се "ушрафи". Уз мало вежбе и пи.дења иде.   :wink:
Надам се да ћу за викенд да пецам на њу. Имам неке естерске ароме мислим да су добре за ову температуру воде.  Јагода, тути фрути и естербленд 12. Мораћу да дозирам иглом.  :smiley:
Ово са снимка је супер фора.  :ok:
Odg: Boltuška By: Sax Date: 10 Februar 2016, 18:51:44
Upravo pravim prvu boltusku.Videću da li je uspela. za sad se razvlači bas dobro. javljam kasnije da li je početnička sreća ili nije uspelo....

Spojene poruke: 10 Februar 2016, 23:18:09

Samo da javim da mi je uspela boltuška.E sad,ako se uspeh gleda na vodi kako stoji na udici onda jos ne znam je li uspela.
Evo kako sam radio:
5 kafenih kasicica griza i skoro sest istih vode preko njega.To sam ostavio nekih 25 min bez mesanja.Onda sam promesao,bilo je gusto i uzeo stapni mikser.Mikserom kratko i onda na 5 min pomalo promesao i tako jedno 5-6 puta.Masa se skroz odvajala od zida čaše i teglila.U spric sam stavio kao sa snimka i bas je lako.
Boltušku sam namotao na vrh čačkalice i umočio u vodu.U vodi je stajala preko 10 min bez problema.Mekana je i u vodu ispista kao maglu belu.
Ako je to to onda sam uspeo.Imao sam jedan spric i taj sam zamrzao a ostatak sam bacio.Od ove mere ima oko 3-4 mala šprica.Sad čekam kad ću na vodu da isprobam.
Odg: Boltuška By: pexon Date: 11 Februar 2016, 19:21:49
Niko mi ne odgovara na pitanje. Milane druze, jesi li bar ti probao boltusku na Drini? Bicu naredna tri dana tamo, pa da znam da li da je nosim?
Odg: Boltuška By: laki22 Date: 11 Februar 2016, 19:29:31
pa umesaj pa probaj, ne oduzima puno vremena a mozda bude dzoker mamac  :wink: