Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456
Odg: Dimljena riba By: laki22 Date: 04 Jun 2015, 13:47:36
i mnoge druge koje na obicnom nisu  :cool:
Odg: Dimljena riba By: Hemingway Date: 04 Jun 2015, 22:07:07
Citat: Karlo poslato 04 Jun 2015, 10:36:58
Hemi samo da proverim da li sam te dobro razumeo..Pola sata na 100 stepeni i..ide u tanjir?

Da Karlo 30 Minuta i jos jedno 10-15 cekanja dase ohladi da mozes sa njom rukovati ...
ili ohladiti je pa vakumirati iu friz pa kad ti padne na um opet izvadis i konzumiras ...

evo kako se radi i kako ova sparava izgleda



Odg: Dimljena riba By: ellesar Date: 04 Jun 2015, 22:31:39
Odlična stvarčica! Moram je staviti na listu želja :cheesy:
Odg: Dimljena riba By: Hemingway Date: 04 Jun 2015, 23:27:44
najvaznije kod ove cijele stvari je da "nesmije riba dodirivati zid" od pusnice jer ce izgorjeti i zagorjeti
a to ruzno izgleda i upropasti ribu
i jos nesto vazno ...
"Koza se nejede" gorka je
Odg: Dimljena riba By: arsa Date: 05 Decembar 2015, 18:52:32
Vreme čuda.  :rolleyes:






Odg: Dimljena riba By: obradmiki Date: 05 Decembar 2015, 22:31:37
Au Arso majstore,ovo izgleda savrseno,svaka cast!
Odg: Dimljena riba By: arsa Date: 06 Decembar 2015, 03:51:09
Hvala, hvala.  smiley033


Odg: Dimljena riba By: Sa_le Date: 06 Decembar 2015, 16:52:13
 Da li se moze nesto uraditi ako je riba ostala malo preslana nakon susenja? Ukusna je jako ali je za nijansu slanija, meni ne smeta uopste ali zenskinji je prejako... I jos jedno pitanje, kako cuvate dimljenog sarana nakon dimljenja, u frizideru, zamrzivacu, na balkonu...?
Odg: Dimljena riba By: arsa Date: 07 Decembar 2015, 01:42:29
Ako je preslana, možeš je oprati u toploj vodi.

Ako je i tada slana, onda probaj da je iskuvaš. To, istina menja celu priču, ali treba pokušati.

Ja ribu, nakon dimljenja čuvam u pušnici. Ako jer ne pojedemo brzo, ondak ide u zamrzivač.

Kada mi zatreba, odmrznem, ispečem, i rešen problem. :takoje:

Odg: Dimljena riba By: Batica Date: 07 Decembar 2015, 08:56:02
Citat: Sa_le poslato 06 Decembar 2015, 16:52:13
Da li se moze nesto uraditi ako je riba ostala malo preslana nakon susenja? Ukusna je jako ali je za nijansu slanija, meni ne smeta uopste ali zenskinji je prejako... I jos jedno pitanje, kako cuvate dimljenog sarana nakon dimljenja, u frizideru, zamrzivacu, na balkonu...?
Ako je riba odimljena kako treba i malo vise slanija. Spustis je u prokljucalu vodu, bukvalno na 3sek. Spere se dim i so. Ako je bila previse usoljena ne ocekuj cuda.
Posle toga na rostilj.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока


Odg: Dimljena riba By: Sa_le Date: 07 Decembar 2015, 14:32:04
 Hvala momci. Riba je samo za promil slanija nego sto bi trebalo tako da ce ovo sa vodom sigurno pomoci.
Odg: Dimljena riba By: DakiNS Date: 07 Decembar 2015, 15:29:51
Pošto dimljenu ribu stavljam kao sardine  ( iako ne smeta ni kod zamrzavanja)  ribu barem 2 sata nekada i duže ,stavljam u mešavinu , belog vina (najjeftinije i najkiselije) i vode , polapola, ni solenje preko 2% neće se mnogo osetiti , nikada ta kupka nije vruća nego ladna, ostane sasvim dovoljno šmeka od dima , i slanosti . Kod dimljenja meso malo dehidrira pa vino i voda prodre u meso , kiselina iz vina pomaže da kosti budu mekše.
Odg: Dimljena riba By: arsa Date: 17 Novembar 2016, 06:16:51
Otvaranje sezone. :)























Odg: Dimljena riba By: procaster Date: 17 Novembar 2016, 09:11:17
Kakva lepota, svaka čast Arso.
Odg: Dimljena riba By: spaske991 Date: 17 Novembar 2016, 11:17:33
Gospodine Arso, svaka čast!Prvi put cu ove godine dimiti ribu, pa bi zeleo ako mozete malo daobjasnite proceduru celog postupka? Kad ocistite ribu koliko soli stavljate i da li ima neki pac u koji se stavlja riba pre susenja? Koliko dugo dimite i na kojim drvima je najbolje dimiti? Hvala unapred