Odg: Čišćenje ribe By: keno Date: 21 Jul 2012, 13:51:13
Citat: twister011 poslato 21 Jul 2012, 08:42:56
Posto sam nepokolebljivi fanatik dranja soma, a i ostalog, zanima me cemu sluzi koza (mislim nama
)
. To bi bio odgovor i na pitanje, cemu sluze ovakvi "recepti", ma koliko efikasni bili 
Dranje soma je nesto najlakse sto se mora raditi pri pripremanju ribe. Cela akcija traje najvise 5 min 
Netreba ni glava pa je ostavim kad pecem cijelu ribu ljepse je
Odg: Čišćenje ribe By: heheo Date: 21 Jul 2012, 13:57:38
Znam (i koristim) taj sistem sa drškom, tri čepa i po dva ekserčića u svakom, ali nisam video strugač pa me zanima kako to izgleda (možda i jesam negde video ali nisam obraćao pažnju).
Odg: Čišćenje ribe By: zex.raseta Date: 21 Jul 2012, 14:32:58
Ima raznih....


Odg: Čišćenje ribe By: twister011 Date: 21 Jul 2012, 14:55:35
Citat: keno poslato 21 Jul 2012, 13:51:13
Netreba ni glava pa je ostavim kad pecem cijelu ribu ljepse je
Nikada u zivotu nisam video da je neko pekao soma

Ne zezam se
Pitao sam samo zato, sto kod soma sve ono sto ne valja, nalazi se pod i u kozi. Ukus mesa "sa" i "bez" koze, ne moze se uopste porediti
U mojoj okolini, svi oni koji su govorili da soma ne vole, promenili su misljenje od kada su probali odranog

Odg: Čišćenje ribe By: juzba Date: 21 Jul 2012, 16:34:03
Kod mene je guljenje soma obavezno jer se odmah odstrani i masnoća koja je somu na leđima između mišića i u donjem korjenu repa.
A čuo sam da je pečeni som odličan iako ga nisam probao.
Odg: Čišćenje ribe By: Zmaj Strasni Date: 01 Decembar 2015, 11:44:49
Lik je profi:
Čišćenje ribe By: mihabg Date: 19 Decembar 2015, 08:38:07
Covek se uci dok je ziv

A ja mislio da znam....Naucio me davno jedan alas da noktom cistim sarana i babusku, podvlacenjem od repa i samo kliza krljust sa strane . Sad vidim da sam vezara

A ni on nije bolji ...

Odg: Čišćenje ribe By: ellesar Date: 19 Decembar 2015, 09:19:10
Neznam, ne bih skidao kožu, ako baš ako ne moram. Ne jedem je, ali mi je važno da drži ribu da se ne raspadne. Njima je verovatno ovako brže i urednije.
Послато са K012 уз помоћ Тапатока
Odg: Čišćenje ribe By: Zmaj Strasni Date: 19 Decembar 2015, 09:37:20
Treba mi takav noz

Odg: Čišćenje ribe By: Zoran Date: 19 Decembar 2015, 09:50:51
Šaran je specifičan po tome što on, ustvari, kao da ima dve kože. Kada se skina ova jedna kao na klipu, ostaje ta druga koja drži meso. Tanka, ali drži. Ni jedna druga riba to nema.
Odg: Čišćenje ribe By: djmisha77 Date: 21 Decembar 2015, 00:11:11
Juce uzmem i dobro naostrim noz pa reko da probam. Zena pocela kukati kako cu sje.ati ribu za Sv.Nikolu. Ma reko kud puklo. Imao sam dva sarana od 3 i 2kg.
Oba ocistio ovom metodom za 2 minuta. Rekao bih da je vazno da je riba dobro ohladjena,skoro smrznuta i ide bez problema.
Kad se setim koji sam pajvan bio i koliko sam se patio samo.
E da, ta druga koza drzi meso i nema raspadanja prilikom kuvanja.
Probajte, stvarno ide bez problema.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: Čišćenje ribe By: NSBucov Date: 21 Decembar 2015, 09:23:49
Gledao sam to isto kod mene u ribarnici. Izvadio je živog šarana, ubio i odmah isto tako uredio za minut ili dva. Ne mora biti rashlađen.
Odg: Čišćenje ribe By: Oliverikus Date: 07 Februar 2016, 03:12:26
Odg: Čišćenje ribe By: tiki61 Date: 07 Februar 2016, 06:42:03
Voleo bi da vidim izraz lica moje supruge kada bi shvatila da sam ovako nesto uradio u kuhinji!

Odg: Čišćenje ribe By: Oliverikus Date: 07 Februar 2016, 08:27:29
Eeee, a meni je moja supruga prosledila link
