Odg: Čišćenje ribe By: OLOVO Date: 02 Mart 2012, 15:18:05
to je ranije bila špecija ipo (štuka u novinama).Koristila se ranije Politika , ali prepuno olova , što je najgore , čak i kada sve sa krljuštima kada se skine ostanu slova na mesu .
Novine su dobre jedino kao izolator.
Odg: Čišćenje ribe By: pedja81 Date: 02 Mart 2012, 15:27:51
dali mi neko moze reci kako cistite soma?naprimer somce od 5 kg!ili ako ima prikaz o tome jos bolje hvala

Odg: Čišćenje ribe By: ellesar Date: 02 Mart 2012, 15:41:25
Ja ga ubacim u kadu i onda ga ribam ravnim nozem,pa ga saperem toplom vodom,pa opet ribam,pa opet topla voda.....posle 5-6 puta tog tretmana,koža mu na dodir bude kao suv papir i nekliže vise,a on ostane beo skroz,ili svetlo siv.
Tu onda nema greške,ni kod pečenja ni kod kuvanja

jeste malo dugotrajnije nego dranje,ali rezultat je bolji,pogotovo za pečenje

Odg: Čišćenje ribe By: pedja81 Date: 02 Mart 2012, 15:46:01
hvala kolega!probacu ovu tehniku

Odg: Čišćenje ribe By: danijel_os1 Date: 02 Mart 2012, 15:48:35
"ja ni jednu ribu ne bih motao u novine, ni bilo koje druge namirnice koje su za jelo, novine su pune olova"
Inače olovo se u novinskoj industriji ne upotrebljava zadnjih 30-tak godina. Govorim iz iskustva jer tamo i radim.
Ako se sprema ne oćišćena jako ju je dobro zamotat u novinski papir (koji ne mora bit otiskan to je papir koji dobivate sa kruhom i u koji bude zamotan burek u 99% slućajeva), isto tako jako puno ljudi mota sušene delicije da se bolje oćuvaju u zamrzivaću (slanina, kulen, kobaja...). nađite nokog druga i eto ostatka od role papira (bude dobar i kao zamjena stoljnjaka na vikendici poslje obroka se baci i eto novog i ćistog na stolu bez pranja i zajeb...)
Odg: Čišćenje ribe By: maverick Date: 02 Mart 2012, 16:31:24
soma najbolje ocistis mini wash za pranjem auta...bude bijel za ne povjerovati a kozica kad se preprzi hrska
Odg: Čišćenje ribe By: juzba Date: 02 Mart 2012, 16:35:40
Obavezno gulim, osim ako ne ide ciljano u fiš-paprikaš, takvi budu između 2 i 4 kg.
Odg: Čišćenje ribe By: ellesar Date: 02 Mart 2012, 16:39:41
Danijel misli na ono sto se zove mesarski papir i ima ga kupiti u skoro svakoj paprinici ili knjižari. Dobra stvar ja motam kobaje u njega da ne presuše,a uvek sam hteo probati štuku pečenu u njemu

Inače za čišćenje ribe nenad.ebiva stvar je da se za letvicu od nekih 30 cm,nabiju 3 krunska čepa,kao sa piva.....to riba sve živo,ma i bandara očistiš dok si rekao kex

Odg: Čišćenje ribe By: pikeman Date: 02 Mart 2012, 16:55:29
Moraju povremeno da se menjaju čepovi, "otupe" od upotrebe...
Odg: Čišćenje ribe By: pedja81 Date: 02 Mart 2012, 17:02:08
jel mogu staviti vise cepova?meni je malo tri piva

Odg: Čišćenje ribe By: rašo Date: 02 Mart 2012, 17:37:28
Citat: dus poslato 25 Februar 2012, 00:27:58
rašo pa ti za 4 minute gotov?

Bacimo kladu da ću šarana od 3 kg očistiti i pretvoriti u dvije šnicle za manje od 4 minute
Odg: Čišćenje ribe By: kviskons Date: 02 Mart 2012, 18:47:39
Prosvetlite me.

Šta je streč folija.
Ribu ne zamrzavam, iako me moji ukućani bombarduju zahtevima.
Moram početi zamrzavati.
Inače sam ja majstor za čišćenje ribe, i to mi je kao rekreacija, očas posla.

Odg: Čišćenje ribe By: maverick Date: 02 Mart 2012, 18:57:04
e ovo je strech folija

ribu prije zamrzavanja operes i umotas

Odg: Čišćenje ribe By: kviskons Date: 02 Mart 2012, 19:10:49
Hvala, jasno mi je sada. Mislim da imam tu foliju u ostavi.

Odg: Čišćenje ribe By: bladerizer Date: 02 Mart 2012, 19:15:07
Citat: pedja81 poslato 02 Mart 2012, 17:02:08
jel mogu staviti vise cepova?meni je malo tri piva

pa oces ti cistiti ribu el piti pivo

Ja za bandara imm specijalnu tehniku,koju sam naucio od dede ide ovako,uzmete krpu uhvatite bandara za glavu i za rep i maksimalno ga razvucete,kada cujete pucketanje prsljenova mozete ga cistiti posle toga kao babusku,od rastezanja mu popusti koza i onda lakse izleti krljust napolje.
Soma sam probao na razne nacine jedan od njih je da ga usolis,neko je vec tu pisao o tome tako da ne ponavljam,mada najbolje resenje je strugati nozem do ludila,dok nepobeli!