Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 09:20:06
Jebo vas ja, ko ce da se rasplače
Ja samo kazem, da ne poznajem Srbske peke, nego peku , za koju su mi rekli da je peka
Spojene poruke: 18 Februar 2009, 09:22:42
Na prvoj stranici sam napisao sta sam znao o peki.
Do sad sam probao samo 3 sorte mesa pravit ispod peke.....
Jagnjetina.
Hobotnica......
Mlada kozletina....
Odg: Peka By: Bigash Date: 18 Februar 2009, 09:26:02
Pa nije lose ni vako
Evo mi dogovaramo janjetinu za sledeci put, nju cemo malo zapeci
A teletina mi je ipak draza ovako malo kuvanija
Odg: Peka By: Bigash Date: 18 Februar 2009, 09:36:52
Greota Hauba ono mekano puterasto meso baciti u papras, junetina je za to, da se kuva 4 sata , i jos koji svinjski papak da zapihtija
Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 09:42:11
Kako znas da je greota napravit teleci papras
Greota je samo da umre nevina cura ili nevin momak
Kole, jes jeo teleci papras???
Odg: Peka By: kole Date: 18 Februar 2009, 09:44:52
Žena mi često pravi, u Metrou ima odlična teletina iz Sjenice
Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 09:51:23
Gde nabavljas telece meso???
Dal se to kupi kod mesara ili je šverc iz inostranstva
Odg: Peka By: Bigash Date: 18 Februar 2009, 09:58:04
Pricao sam ti Hauba, da je odje jako tesko naci teletinu, i kad uspem da je nadjem da je bacim u papras aaaa ne
Odg: Peka By: kole Date: 18 Februar 2009, 09:59:19
Kod nas ti je najbolja teletina i junetina iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina, a beogradski Metro nabavlja od njih. Cena je od oko 500 din. do 750 din. Bez kostiju.
Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 10:03:28
Jel moze cena u eurima, da pravim usporedbu.
Koji komad teletine upotrebljavate za papras i opcenito, koji dio vam je najukusniji?
Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 10:18:12
Jebi ga sad
Meni naprimer teleci but nije nista specijale
Odg: Peka By: ubistvo Date: 18 Februar 2009, 10:32:30
Pa i to sto kazes mi ovde u Krusevcu stalno spremamo Teleci but,Teleci vrat,...sve na rostilj ja sam ipak vise za nesto sto hauba sprema Hobotnica,Jare...
Mislim i teletina je extra ali ...
Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 10:59:26
Meni je teleca golenica i teleci vrat odlicna stvar. To pecem.
Za papras teleca plecka i telece grudi + koja kost.
Moze i rep da se ubaci, nista ne smeta
But mi je prazan i suv. Moze odrezke da se pravi ali obavezno neki umak.
Najbolje umak od gljiva.
Jel jare mlada kozletina????
Odg: Peka By: kole Date: 18 Februar 2009, 11:04:48
To ti u eurima dodje od 5-9 evra. Najbolje obožavam vrat i podlakticu, da je meso malo prošarano, pa onda dinstano, gulaš, paprikaš .....mmmmm
Odg: Peka By: Hauba Date: 18 Februar 2009, 11:21:29
Dobre su vam cene. Kod mene ide od cca 8-20 eurica.
A saran ti dojde 5,5-6 eurica, sas crivcima
Odg: Peka By: dushann Date: 18 Februar 2009, 12:18:27
Peka, uh što nisam nikad slikao!
To mi društvo svake godine pravimo 2-3x kad smo na kampovanju za 1 maj po 5-7 dana, ali nikad do sad još nismo probali drugo meso osim 3 vrste a to su - Jagnjetina, Jaretina i Janjetina
Kod nas se sprema ne zapečeno više onako kuvano bareno, i krompiri su iz nje extra kad se napiju jagnjećeg loja mmmmm jako lepo! Ove godine za kampovanje ima da napravim dokumentrac pa ću postavim naš primer pripreme! Ko zna možda i probam sa teletinom ali bi me se svi drugari odrekli
i to preko novina